Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

ΔΕΙΛΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΘΡΑΣΟΣ ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ

Aντί να προχωρήσει άμεσα στην δημιουργία κόμματος και να καλέσει τους βουλευτές που τον πιστεύουν να μην ψηφίσουν Πρόεδρο Δημοκρατίας, ο Γιώργος Παπανδρέου κάνει μια μισοριξιά και δίνει δικαίωμα στον Πρετεντέρη να τον χλευάζει.
Ο Πρετεντέρης παρότι είναι πολιτκός αναλυτής δήλωσε στην Μαρία Σαράφογλου ότι "αυτό που κάνει ο Παπανδρέου είναι προσωπική του υπόθεση και δεν αφορά τον ίδιο..."
-Είναι αρμοδιότητος άλλων..., είπε ο Πρετεντέρης αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο Παπανδρέου θα μπορούσε να είναι και υπόθεση ψυχιάτρων.
Είναι λογικό να ακούει αυτά τα υπονοούμενα ο Παπανδρεου.
Σαν πρωθυπουργός είχε σκοπό να κλείσει τα αφεντικά του Πρετεντέρη, τους μηντιάρχες, φυλακή για φοροδιαφυγή, μη καταβολή ενσήμων στο ΙΚΑ (του Ροβέρτου Σπυρόπουλου) και πάει λέγοντας, αλλά αυτοί… τον "φρόντισαν".
Και τώρα, μετά από 3 χρόνια ταπείνωσης επιστρέφει δειλά αντί να βάλει φωτιά σε ένα κράτος Κολομβία των Βαλκανίων,
στο οποίο δεν λειτουργούν θεσμοί όπως (και κυρίως) η Δικαιοσύνη.
To πρόβλημα της χώρας δεν είναι οικονομικό, είναι πρόβλημα Δικαιοσύνης η οποία χορεύει στους ρυθμούς του διεφθαρμένου πελατειακού κράτους και της διαπλοκής.
Αντί να διαφοροποιηθεί εδώ και τώρα από τον κυβερνητικό εκβιασμό μάς ανακοίνωσε πως εάν δεν εκλεγεί πρόεδρος από την παρούσα βουλή θα κάνει κόμμα!
Αντί να πάρει ο ίδιος το παιγνίδι πάνω του και να προχωρήσει εδώ και τώρα στην δημιουργία κόμματος δίνοντας την ευκαιρία και σε κάποιους ανεξάρτητους βουλευτές να βρούν στέγη και να νιώσουν ασφάλεια επανεκλογής ξεκινάει με συμβιβασμούς την δεύτερη επαναφορά του.
Αντί να αρνηθεί να ψηφίσει πρόεδρο, υπερψηφίζει και πρόεδρο και προυπολογισμό!
Με αυτή την αμήχανη συμπεριφορά αφήνει χώρο στον Βενιζέλο να διαμορφώνει την πολιτική ατζέντα.
Αντί να επιστρέψει σαν ηγέτης που έγινε πιο έμπειρος από την περιπέτεια του μνημονίου επιστρέφει δειλά κι όσο πατάει η γάτα.
Ελεος!
Θα μπορούσαμε να συγχωρέσουμε τον κ. Παπανδρέου ακόμη και για την Οδύσσεια του Μνημονίου. Θα μπορούσαμε να του συγχωρέσουμε ακόμη και τις άθλιες επιλογές των ανικάνων και αχρήστων (κατά καιρούς) "κολλητών" του σε υπουργικές θέσεις.
Θα μπορούσαμε να τα συγχωρέσουμε όλα αυτά αν ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν ήταν τόσο πολιτικά αναποφάσιστος.


Δεν υπάρχουν σχόλια: