Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Η ΤΡΟΙΚΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΕΙ ΓΟΥΕΣΤΕΡΝ

Δεν έχουν περάσει δα και αιώνες από τότε που ο Έλληνας πρωθυπουργός συναντήθηκε με την Γερμανίδα καγκελάριο στο Βερολίνο. Ήταν μόλις πριν δυο μήνες, στα τέλη Σεπτεμβρίου, όταν η κυβέρνση ξεκίνησε τους πανηγυρισμούς για τις μεγάλες δημοσιονομικές και οικονομικές επιτυχίες της και περιχαρής εξήγγειλε ι την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και το τέλος της τρόικας.
Μόνο που στη προπαγανδιστική της φαρέτρα, τα βέλη της διαχείρισης της κοινής γνώμης ήταν εν γνώσει της τζούφια. Το πολυθρύλητο δημοσιονομικό πλεόνασμα δεν προέκυψε εξ αιτίας των περιορισμών στη δημόσια δαπάνης και λόγω δικαιότερης κατανομή των φορολογικών βαρών . Κάθε άλλο. Ήταν το αποτέλεσμα της άδικης υπερφορολόγησης,
και των ισοπεδωτικών περικοπών των πολιτών .
Η δε περιλάλητη βελτίωση του εξωτερικού ισοζυγίου της χώρας δεν διαμορφώθηκε από θεαματική αύξηση της παραγωγής και των εξαγωγών αλλά προέκυψε από την καταβύθιση του βιοτικού επιπέδου της κοινωνίας με συνέπεια την πτώση της κατανάλωσης και των εισαγωγών.
Ωστόσο και για τα δύο, η κυβέρνηση απέκρυπτε τον αληθινό τρόπο της θετικής διαμόρφωσης τους, με σκοπό τον συστηματικό επηρεασμό μερίδας της κοινής γνώμης. Γιατί στη πλειονότητά της η τελευταία δεν είναι τόσο αφελής , εν μέσω διευρυμένης ανισότητας, ανεργίας και φτώχειας, να θαμπώνεται από τα πυροτεχνήματα μιας ανούσιας ρεκλάμας .
Εν προκειμένω, όμως, και οι δανειστές δεν πιάστηκαν κορόιδα. Ήξεραν, εξαρχής την αλήθεια! Προτιμούσαν, όμως, να κάνουν τη πάπια. Αν αναγνώριζαν ότι τα πρωτογενή πλεονάσματα και τα θετικά εξωτερικά ισοζύγια της χώρας είναι μαϊμού, και κυρίως μη βιώσιμα χωρίς συνεχιζόμενες θυσίες, θα ήταν σα να παραδέχονταν τις κατ΄εξακολούθηση λανθασμένες πολιτικές τους.
Αναπόφευκτα η εκατέρωθεν διπλοπροσωπία ανέβασε μια σύντομη υποκριτική παράσταση στην οποία η κυβέρνηση υποδυόταν τον λέτσο “καουμπόι” που με άσφαιρα πυρά κατατρόπωνε το ΔΝΤ, ενώ τα αφεντικά της τρόικας ερμήνευαν το ρόλο του “Κινέζου” στεγνοκαθαριστή που μοίραζε ενθαρρυντικά συγχαρητήρια για τις παστρικές προσπάθειες του κάθε μουτζούρη.
Αναμενόμενο ήταν, να πέσουν γρήγορα σύντομα οι μάσκες και να τελειώσει, αντί του μνημονίου, η φαρσοκωμωδία. Για να αρχίσει το κανονικό γουέστερν. Εκεί όπου η κυβέρνηση χωρίς κύριο σχέδιο εξόδου στις αγορές και δίχως εναλλακτικό σενάριο δράσης επιστρέφει μουδιασμένη στο ρεαλισμό του υποτακτικού, καταχρεωμένου ¨”βαμβακοκαλλιεργητή”. Οι δε δανειστές, με μέλημα την αποφυγή μιας περιφερόμενης νάρκης στην ευρωζώνη, ξαναπιάνουν ηγεμονικά το μαστίγιο του ωμά κατασταλτικού “Ιππικού”.
Σε αυτό το υποτιθέμενο σκηνικό Άγριας Δύσης, προς παραδειγματισμό των πιθανών απείθαρχων, Γερμανοί και ΔΝΤ προετοιμάζουν ένα νέο μνημονιακό πρόγραμμα που θα υλοποιείται άνευ διαπραγματεύσεων, υπό τη δαμόκλειο σπάθη των αγορών, από οποιαδήποτε κυβέρνηση.
Έτσι, δίχως ωραιοποιήσεις επιβάλλουν τη κυριαρχία τους στην αποικία χρέους που λέγεται Ελλάδα. Και, ακόμα, χωρίς περαιτέρω δικαιολογίες παρεμβαίνουν στην εκάστοτε προσφυγή της έκφραση της λαϊκής ετυμηγορίας. Σιγά μην αφήσουν τη κυβέρνηση να πετάξει άμεσα τη καυτή πατάτα, που της φορτώνουν, στην αξιωματική αντιπολίτευση όπως έκανε ο Καραμανλής το 2009.

Προηγουμένως με πιέσεις, εκβιασμούς και απειλές θα επιχειρήσουν την αναδίπλωση, την υποχώρηση και τελικά την καθυπόταξη εκείνων των αδάμαστων “Ινδιάνων” της επελαύνουσας Αριστεράς που με ιαχές σκίζουν σελίδα-σελίδα το Μνημόνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: