Αρνητική απάντηση στην πρόταση του πρωθυπουργού να είναι υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, έδωσε ο Κώστας Καραμανλής. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας πρότεινε στον πρώην πρωθυπουργό την υποψηφιότητα για το ύπατο αξίωμα αλλά ο κ. Καραμανλής ζήτησε χρόνο να το σκεφτεί και τελικώς απάντησε αρνητικά, παρ' όλο που υπήρξε διχογνωμία ανάμεσα στους συνεργάτες του. [kathimerini]
Συγκεκριμένα, στελέχη της νεότερης «καραμανλικής» γενιάς εξέφραζαν επιφυλάξεις, εν αντιθέσει με παλαιότερους πολιτικούς που εισηγήθηκαν στον πρώην Πρωθυπουργό να αναλάβει την Προεδρία.
Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Καραμανλής -που διατηρούσε,
σοβαρές επιφυλάξεις για έναν δικό του ρόλο στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα- εμφανίστηκε προβληματισμένος και για τους κινδύνους που θα εμπεριείχε μία «συγκατοίκηση», σε μία περίοδο που κάποιες από τις επιλογές της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ φέρουν την Αθήνα σε τροχιά σύγκρουσης με τους εταίρους της.
Από την πλευρά της Ν.Δ., την στήριξη του κόμματος προς τον κ. Δημ. Αβραμόπουλο, εφόσον προταθεί για το ύπατο πολιτειακό αξίωμα, φέρεται να διαβεβαίωσε ο κ. Αντ. Σαμαράς, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Eλληνα επίτροπο στην Κομισιόν. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», κατά την επικοινωνία των δύο ανδρών, ο κ. Σαμαράς ξεκαθάρισε τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναντι μιας υποψηφιότητας Αβραμόπουλου για την Προεδρία, βάζοντας τέλος σε σενάρια αποχής της Ν.Δ. από την ψηφοφορία.
Σχόλιο: Εκφράζουμε μια ειλικρινή απορία: Οι έλληνες πολίτες την περασμένη Κυριακή ψήφισαν Τσίπρα για πρωθυπουργό, για να προτείνει Καραμανλή στην Προεδρία; Ο ελληνικός λαός έδωσε εντολή για να οριστεί στο ανώτατο πολιτειακό αξιωμα ο προταίτιος της χρεοκοπίας; Πέρα από την διεμβόληση της κεντροδεξιάς, ο Τσίπρας σκέφτηκε ότι με Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Καραμανλή ουσιαστικά έστελνε το μήνυμα στους ευρωπαίους εταίρους ότι τιμά ως πρόεδρο τον άνθρωπο που εξαπάτησε την Ευρώπη με τα περίφημα Greek Statistics;
Τελικά η πρόταση δεν ευοδώθηκε, γιατί ο Καραμανλής μπορεί να επιφυλάσσει ρόλο στις εξελίξεις που θα προκύψουν στην κεντροδεξιά το επόμενο διάστημα. Αλλά προκαλεί αρνητική εντύπωση που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με τον καμμένο βαστάζο, προσπαθεί να επισφραγίσει το αφήγημα που επικράτησε στην Ελλάδα από το 2011 και έπειτα, ότι ο Καραμανλής δεν ευθύνεται καθόλου για την παρ' ολίγον χρεοκοπία, φορτώνοντας όλο το ιστορικό βάρος στον Γιώργο Παπανδρέου και την κυβέρνησή του.
Είναι τρομερά επικίνδυνη η θεώρηση της σκυγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΕΛ ότι ουδεμία ευθύνη αναγνωρίζεται στην προ του 2009 κατάσταση, και φυσικά παλαιοκομματική και αναχρονιστική, μόνο και μόνο για να υποστηριχθεί η αναπαλαίωση στην προ του 2009 εποχής.
Σόρι κιόλας, αλλά το "πρώτη φορά αριστερά" πώς προκύπτει με εταίρο τον Καμμένο και πρόταση για Πρόεδρο τον Καραμανλή, δεν χωνεύεται εύκολα..
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου