Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Η ΑΡΟΝ ΑΡΟΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Υπερψηφίστηκε η τροπολογία με θετικές ρυθμίσεις επί εκκρεμοτήτων του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Υπέρ ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ, κατά Ανεξάρτητοι Ελληνες και Χρυσή Αυγή ενώ «παρών» ψήφισαν ΝΔ και ΚΚΕ. 
Σύμφωνα με την τροπολογία στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων «Επείγοντα μέτρα για την Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια εκπαίδευση» παρατείνεται εκ νέου από τις 30 Απριλίου έως τις 31 Αυγούστου του 2015 η ισχύς της διάταξης που προβλέπει την απαλλαγή του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών από την υποχρέωση προσκόμισης ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας (με όλες τις αναφερόμενες συνέπειες της εν λόγω ρύθμισης, αναστολή συμψηφισμών και μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης, μη υπολογισμός τόκων και προστίμων για χρέη από καταπτώσεις εγγυήσεων του Ελληνικού Δημοσίου κλπ).
Ταυτόχρονα παρατείνεται εκ νέου μέχρι τις 30 Αυγούστου η θητεία του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού,
ενώ αυξάνονται από 48 σε 90 ο αριθμός των ισόποσων μηνιαίων δόσεων για τις οφειλές προς το ΙΚΑ/ΕΤΑΜ που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες μέχρι και τον Απρίλιο 2014 και έχουν ήδη ενταχθεί σε ρύθμιση. Εξάλλου, σύμφωνα με την τροπολογία παρέχεται έκπτωση 50% στις προσαυξήσεις και τα πρόσθετα τέλη των οφειλών.

Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους η υλοποίηση των προβλέψεων της τροπολογίας θα σημάνει απώλεια εσόδων για τον κρατικό προϋπολογισμό και καθυστέρηση εσόδων για τον προϋπολογισμό του ΙΚΑ/ΕΤΑΜ λόγω της αύξησης του αριθμού των μηνιαίων δόσεων. Επίσης εκτιμάται ότι θα υπάρξει απώλεια εσόδων και από την παροχή έκπτωσης 25%.

Η τροπολογία κατατέθηκε αργά κατά παράβαση των διατάξεων του κανονισμού της Βουλής και για αυτό χαρακτηρίστηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του κοινοβουλίου ως εκπρόθεσμος.

Epikairo: Παρακάτω μπορείτε να δείτε το σώμα της τροπολογίας:


megaro_12052015.png

Αυθόρμητα, βλέποντας αυτή την είδηση, μας ήρθε συνειρμικά η εξής σκέψη: Κάποτε η Αριστερά που μαθαίναμε, αγωνιζόταν για τα ιδανικά του Γρηγόρη Λαμπράκη, Σήμερα, η"μοντέρνα" Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ (που κάποτε έβγαζε στα μανταλάκια δια χειλέων Τσίπρα ανάλογες εξυπηρετήσεις προς το Μέγαρο), γιατί κόπτεται με εκπρόθεσμη μάλιστα τροπολογία να αγωνιστεί για το Μέγαρο Μουσικής του Χρήστου;

Δεν υπάρχουν σχόλια: