Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Η ΨΕΥΤΟ-ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

Υπό την προεδρία του νεοεκλεγέντος βουλευτή και μέχρι πρότινος γραμματέα της Κ.Π.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Βίτσα, ξεκινά στις 4 το απόγευμα τις εργασίες της, η εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τα Μνημόνια.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, τα μέλη της επιτροπής θα κληθούν να αποφασίσουν αν οι συνεδριάσεις θα είναι δημόσιες και θα μεταδίδονται απευθείας από το Κανάλι της Βουλής, πόσες συνεδριάσεις θα γίνονται την εβδομάδα και αν αυτές θα είναι αμειβόμενες.
Resizer
Πάντως, από τις έως τώρα τοποθετήσεις το σύνολο των κομμάτων είναι υπερ των δημόσιων συνεδριάσεων ενώ αναμένεται να αποφασιστεί ομόφωνα η παραίτηση των μελών από την χρηματική αποζημίωση για την συμμετοχή στην επιτροπή.
Η επόμενη συνεδρίαση έχει οριστεί για την ερχόμενη Τρίτη κατά την οποία θα καταρτιστεί η πρώτη λίστα μαρτύρων. Σύμφωνα με πληροφορίες ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και ΝΔ,
θα περιορίσουν τις προτάσεις τους στα πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν την περίοδο Οκτώβριος 2009 – Ιανουάριος 2015 ενώ το ΠΑΣΟΚ θα προτείνει να καταθέσουν υπουργοί και της κυβέρνησης Καραμανλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: