Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Η ΚΑΝΑΔΙΚΗ FORTRESS ΘΑ ΤΥΠΩΣΕΙ ΤΗ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΡΑΧΜΗ; ΣΤΑ ΥΨΗ Η ΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΤΟΡΟΝΤΟ

Ένα απίθανο ράλι ανόδου έχει καταγράψει τις τελευταίες ώρες η μετοχή της καναδικής εταιρείας εκτυπώσεων Fortress Paper Ltd μετά από φήμη που διέσπειρε η ιστοσελίδα Zerohedge αφήνοντας να εννοηθεί ότι η εταιρεία έχει συνάψει συμβόλαιο με την ελληνική κυβέρνηση για την εκτέλεση του σχεδίου παράλληλου νομίσματος!
Η μετοχή της Fortress στο χρηματιστήριο του Τορόντο έκλεισε χθες με κέρδη 22%, στα 3,78 δολ. Καναδά ενώ τον τελευταίο μήνα το ράλι της μετοχής έχει φθάσει το 65%.
Η πορεία του τελευταίου μήνα ώθησε την ιστοσελίδα Zerohedge να σχολιάσει χθες πως η πιθανή αιτία ίσως να είναι ένα συμβόλαιο της εταιρείας με την Αθήνα στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για την εισαγωγή ενός “παράλληλου νομίσματος”,

fortress_stock.jpg.pagespeed.ce.9Wc6O8BYbQ
Η εταιρεία με ανακοίνωση της χθες δηλώνει άγνοια γιατί οι μετοχές της καταγράφουν αυτό το ράλι ενώ ο Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Chadwick Wasilenkoff αρνήθηκε να προβεί σε περαιτέρω σχόλια.
Το εργοστάσιο της Fortress στο Landqart της Ελβετίας εκτυπώνει χαρτονομίσματα, διαβατήρια και κάρτες visa. Την περασμένη εβδομάδα η καναδική εταιρεία είχε ανακοινώσει πως στο α’ τρίμηνο πούλησε 2.715 μετρικούς τόνους “τιτλοποιημένου χαρτιού”, όπως το ονομάζει, από 2.270 τόνους στο δ’ τρίμηνο του 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια: