Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Η ΕΠΙΤΟΜΗ ΤΗΣ ΑΔΙΚΙΑΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ-ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ «ΣΑΛΑΤΑ» ΠΟΥ ΕΚΛΕΧΘΗΚΕ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ

Ας μη γελιόμαστε. Με τόσο υψηλά ποσοστά άμεσης και έμμεσης φορολόγησης, οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για ανάπτυξη σημαίνουν αρχικά μόνο ένα πράγμα (γιατί επίσης σημαίνουν πως δεν ξέρουν τι τους γίνεται και επίσης πως απλά προσπαθούν να μείνουν στην εξουσία).
Οι εξαγγελίες για ανάπτυξη μας οδηγούν στην ανησυχητική σκέψη για μια νέα προσαρμοσμένη φορολογική πολιτική με ειδικά προνόμια για «εκλεκτούς νέους επενδυτές» ενώ ταυτόχρονα η βάση της Ελληνικής επιχειρηματικότητας οδηγείται στο μαρασμό και την εξαφάνιση αντιμετωπίζοντας ΚΑΙ τα χρέη που ήδη τη βαρύνουν. Η επιτομή της ανισότητας και της αδικίας από μια παράταξη-ιδεολογική-σαλάτα που εκλέχθηκε στο όνομα της ελπίδας.
Φορολόγηση , ή καλύτερα , αντιμετώπιση δύο ταχυτήτων , λοιπόν. Αυτό έρχεται….Πως είμαι τόσο σίγουρος για το τι σκέφτονται ;
Μα κανένας επενδυτής , ντόπιος (πχ. με επαναπατρισμό καταθέσεων) ή ξένος, δεν πρόκειται να αγοράσει γουρούνι,
που έχει σαπίσει (γιατί με γουρούνι στο σακί έχεις πιθανότητες έστω και λίγες να μη μείνεις νηστικός, ενώ με το «σάπιο», η «βρώμα» διώχνει τους πάντες από μακρυά). Και να μην το σκέφτονται, θα το σκεφτούν. Όπως έκαναν με τόσα άλλα. Το μοτίβο της στρατηγικής της κυβερνητικής πολιτικής βασίζεται σε μια σειρά από πολιτικάντικες κουτοπονηριές, προκλητικά αισχρές ειδικές ρυθμίσεις, κουκουλώματα και εξαιρέσεις που ψηφίζουν και εφαρμόζουν ασύδοτα και αντισυνταγματικά . Και όλα αυτά ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. Αντιδρούν όπως μπορούν με καταστροφικές σπασμωδικές κινήσεις στο παρά 5. Σπαρταράνε για να κερδίσουν μέρες, ρουφώντας και τα τελευταία μόρια οξυγόνου μιας εθνικής οικονομίας που ώθησαν στην ασφυξία. Μας το λένε και στα μούτρα πως τιμωρούν όσους ψήφισαν το ΝΑΙ που αυτοί που ψήφισαν το ΟΧΙ , εφαρμόζουν ! Περιμένετε από αυτούς θετικές ενέργειες ,ενδιαφέρον για ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας; Θα περιμένετε πολύ….
Δυστυχώς, δεν θα πετύχουν όμως ούτε έτσι να κάνουν τους περιζήτητους εκλεκτούς επενδυτές να νιώσουν ασφαλείς. Και ξέρετε γιατί ; γιατί τους λείπει η πνευματική διαύγεια ,η ψυχική σταθερότητα και η κοινή λογική , κάτι που συνεχίζει να δημιουργεί αβεβαιότητα σε μια αγορά που λειτουργεί με βάση την ψυχολογία. «Δε νιώθω ασφαλής, δεν επενδύω». Απλά πράγματα. Και τι κάνουν λοιπόν οι ανεκδιήγητοι αυτοί τύποι; Πάνε και λένε ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ! Δίνουν ακόμα περισσότερα , όχι γιατί είναι απλά βλάκες και άσχετοι αλλά επειδή θέλουν τώρα να δημιουργήσουν στις ξένες αγορές και τους πιθανούς επενδυτές, αίσθημα ασφάλειας και συμμόρφωσης.
Τώρα είναι τα «καλά παιδιά». Αναμένουν επιβράβευση. Είναι πονηροί οι τύποι. Πονηροί και επικίνδυνοι γιατί δεν έχουν καταλάβει τι αιμοσταγή θηρία έχουν απέναντί τους και πόσο χειρότερα θα πάνε τα πράγματα. Παραχωρούν περιουσία του δημοσίου για να πάρουν πίσω στήριξη και ανοχή. Χρήμα για να θρέψουν τον κομματικό τους μηχανισμό και χρόνο για να κερδίσουν προσωπικό όφελος. Πρώτα μιλούσαν για 6χρόνια κρίσης, μετά για 40 χρόνια ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και τώρα επικαλούνται τον ηρωισμό μας οι αισχροί βουλευτές τους και συγκρίνουν τα 99 χρόνια οικονομικής εξάρτησης με τα 400 χρόνια σκλαβιάς.

Ακόμα και την Ακρόπολη να πουλήσουν, όσο κυβερνούν άνθρωποι που δεν εμπνέουν ασφάλεια στις αγορές και τους επενδυτές, δε πρόκειται να δούμε ανάπτυξη. Ξεχάστε το. Περισσότερες Ελληνικές επιχειρήσεις θα οδηγηθούν στο λουκέτο και περισσότεροι ιδιωτικοί υπάλληλοι και ελεύθεροι επαγγελματίες θα φλερτάρουν με τη φτώχεια. Εκτός και αν το «ξεπούλημα» μας το ντύσουν «ανάπτυξη» και μας το πλασάρουν όπως έκαναν με τα σκισμένα μνημόνια και τις ελπίδες, ζευγάρι με τις εθνικές μας ενοχές. Άλλωστε αυτοί δε φταίνε ποτέ και για τίποτα.

Γράφει ο Παναγιώτης Παπαγαπίου

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο Τσίπρας φεύγει, η ελπίδα έρχεται!