Τρίτη 31 Μαΐου 2016

ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ Η «ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ» ΓΙΑ ΤΙΣ OFFSHORE! «ΠΥΡΑ» ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

H «Aυγή» έβγαλε «οφσάιντ» την κυβέρνηση για τις off shore, την ίδια στιγμή που υπάρχει μεγάλη... γκρίνια μεταξύ των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ «Κοινωνική πρόκληση- Να αποσυρθεί άμεσα!», αναφέρει η «Αυγή» στο πρωτοσέλιδό της «Ο Τσίπρας να πάρει τώρα πίσω τη διάταξη για τις offshore», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και στέλεχος των Οικολόγων Γ. Δημαράς Σκέψεις στην κυβέρνηση για απόσυρση της «επίμαχης» διάταξης
Μείζον θέμα για τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση Τσίπρα με την περιβόητη υπόθεση με τις off shore εταιρείες, με την εφημερίδα «Αυγή» να παίρνει θέση, βάλλοντας κατά της κυβέρνησης για την απόφαση αυτή, με σημερινό της πρωτοσέλιδο, την ίδια στιγμή, που και ο συνεργαζόμενος με τους Οικολόγους βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Β’ Αθήνων Γιώργος Δημαράς «τα έχωσε» στην κυβέρνηση.
H «Aυγή» «τα χώνει» στην κυβέρνηση για τις off shore! «Κοινωνική πρόκληση- Να αποσυρθεί άμεσα!»,


Η εφημερίδα κυκλοφορεί σήμερα με κεντρικό τίτλο «Οφσάιντ με τις off shore» υποδεικνύοντας στο Μέγαρο Μαξίμου πως πρέπει να πάρει πίσω τη ρύθμιση.
«Κόκκινη γραμμή για την κοινωνία το ασυμβίβαστο μεταξύ πολιτικής ενασχόλησης και «εξωχώριας» οικονομικής δραστηριότητας σε φορολογικούς παραδείσους, έστω και «φορολογικά συνεργάσιμους’’» γράφει η Αυγή και επισημαίνει: «Η νομική δυνατότητα υπουργών, βουλευτών και εν γένει κρατικών λειτουργών να αναπτύσσουν οικονομικές δραστηριότητες σε «φορολογικά συνεργάσιμα» κράτη, μεταξύ των οποίων και δεκάδες «φορολογικοί παράδεισοι», σε μια περίοδο που τα βάρη της εξόδου από την κρίση επωμίζονται όσοι δεν έχουν οδό διαφυγής, αποτελεί κοινωνική πρόκληση και πρέπει αμέσως να αρθεί».

Mάλιστα όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται: «Είτε το απαίτησαν οι δανειστές είτε το εισηγήθηκε η GRECO (ομάδα κρατών για την καταπολέμηση της διαφθοράς), η κυβέρνηση δεν έχει κανέναν ουσιαστικό λόγο να επιμείνει σε μια διάταξη που αφενός σκανδαλίζει το κοινό περί δικαίου αίσθημα και αφετέρου δεν πρόκειται ποτέ να εφαρμοστεί, διότι καμία κυβέρνηση και κανένα πρόσωπο δεν θα μπορέσουν να σταθούν στη θέση τους. Το γεγονός ότι κόμματα της αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα η Ν.Δ. γνώριζαν το θέμα και τώρα υποκρίνονται τον ανήξερο προφανώς και δεν πρέπει να λειτουργήσει συμψηφιστικά».
«Ρουκέτες» από τον Γ. Δημαρά! «Ο Τσίπρας να πάρει τώρα πίσω τη διάταξη για τις offshore»
Κάθετα αντίθετος στην διάταξη για την ύπαρξη offshore εταιρειών για πολιτικά πρόσωπα και υπουργούς εμφανίστηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Β’ Αθηνών Γιώργος Δημαράς, ο οποίος μάλιστα κάλεσε τον πρωθυπουργό να πάρει πίσω άμεσα τη διάταξη!
O κ. Δημαράς μίλησε το βράδυ της Δευτέρας στην τηλεοπτική εκπομπή «Χώρα εν καμίνω» του Πάνου Παναγιωτόπουλου στο κανάλι «Κόντρα» και είπε: «Αν το ήξερα δεν θα το ψήφιζα. Έστω και τώρα να το πάρει πίσω ο Αλέξης Τσίπρας».
Σημειώνεται, πως ο κ . Δημαράς ανήκει στο συνεργαζόμενο με τον ΣΥΡΙΖΑ συγκυβερνών κόμμα των Οικολόγων και εκλέχθηκε στη Β’ Αθηνών.


Δεν υπάρχουν σχόλια: