Κυριακή 22 Μαΐου 2016

ΣΟΚΑΡΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ: ΈΝΑ ΠΑΙΔΙ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Εξαφανισμένο παιδί από την Ελλάδα έγινε μαχητής του ISIS! Ένα ακόμη παιδί, η εξαφάνιση του οποίου δηλώθηκε στη χώρα μας, βρίσκεται στη Συρία, μετά την αρπαγή από τον πατέρα του.
Από το 2007, πρώτη χρονιά λειτουργίας του Amber Alert, έχουν γίνει 35 αναζητήσεις πληροφοριών για εξαφανίσεις ανήλικων παιδιών. Τρία από αυτά τα παιδιά μεταξύ των οποίων οι δύο παραπάνω περιπτώσεις, αναζητούνται ακόμη, ενώ τέσσερα βρέθηκαν νεκρά. Τα δύο είχαν δολοφονηθεί.
Η 11χρονη Ρένι Τραΐκοβα, το 2010 έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από έναν 40χρονο βοσκό στο Ελαιοχώρι Αρκαδίας. Τη βίασε και την πέταξε ζωντανή σε πηγάδι, όπου ξεψύχησε. Το 2015, η ιστορία της 4χρονης Άννυς Μπορίσοβα από τη Βουλγαρία, η οποία δολοφονήθηκε, τεμαχίστηκε και εξαφανίστηκε η σορός της από τον ίδιος της τον θεατρίνο-«πατέρα» της. Δύο αδερφάκια, το 2008 στην Ορεστιάδα, έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια παιχνιδιού,
όταν εγκλωβίστηκαν σε ανελκυστήρα νεοαναγειρόμενης οικοδομής και ξεψύχησαν από την ζέστη, την έλλειψη νερού και την ασιτία!
Με αφορμή τις νέες έρευνες αναζήτησης πληροφοριών των βρετανικών αρχών για την εξαφάνιση του Μπεν Νίνταμ το 1991 στην Κω, και την πρόσφατη επεισοδιακή και πρόσκαιρη εξαφάνιση της μικρής Μαρίας στη Λ. Σχιστό, ο «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής», ήρθε σε επαφή με αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων και του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, που ασχολήθηκαν με τις περισσότερες από τις υποθέσεις εξαφανίσεων ανήλικων παιδιών.

«Ένα παιδί την ημέρα»

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., αντιμετωπίζουν 300-360 εξαφανίσεις παιδιών, οι οποίες καταγγέλλονται, κατά μέσο όρο κάθε χρόνο στην Ελλάδα. Σχεδόν μία την ημέρα, δηλώνεται στις αστυνομικές αρχές. Σε ποσοστό πάνω από 50% τα παιδιά που χάνονται εντοπίζονται μετά από 1-2 ώρες από την εξαφάνιση. Η πλειοψηφία των εξαφανίσεων αφορά αγόρια και κορίτσια ηλικίας από 13 έως 18 ετών. Τα 2/3 είναι κορίτσια, που «εξαφανίζονται» κυρίως μετά από τσακωμούς στο οικογενειακό περιβάλλον, πίεση για διάβασμα μαθημάτων, εφηβικοί  έρωτες ή περιορισμός των εξόδων. Καθημερινό φαινόμενο είναι οι εξαφανίσεις μικρών παιδιών από πάρκα, εμπορικά κέντρα ή από τα σπίτια του, τα οποία στις περισσότερες των περιπτώσεων εντοπίζονται σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Μοναδική εξαίρεση ένα μικρό παιδάκι που έστειλε στην… κόλαση τους γονείς του για αρκετές ώρες. Είχε βγει από το διαμέρισμα, βρήκε ανοικτή την πόρτα του γείτονα και κρύφτηκε κάτω από το κρεβάτι του υπνοδωματίου. Εκεί το πήρε ο ύπνος προκαλώντας για ώρες τον πανικό σε γονείς και αστυνομικές αρχές. Εμφανίστηκε «φρέσκο» σαν να μην συμβαίνει τίποτα φέρνοντας στη θέση της την καρδιά των γονιών του. Σύμφωνα με αξιωματικούς των αρμόδιων υπηρεσιών οι περισσότερες αρπαγές ανήλικων παιδιών δεν είναι από τρίτους, αλλά κυρίως γονικές, από χωρισμένα ή σε διάσταση ζευγάρια.
Οι γονείς με τη βοήθεια του «Χαμόγελου του Παιδιού» απευθύνονται στις αρμόδιες διωκτικές αρχές προκειμένου να αξιολογήσουν τις επικίνδυνες εξαφανίσεις, προκειμένου να προβούν σε σχετικές ανακοινώσεις δημοσιοποίησης στο Amber Alert. Η χρήση του, σύμφωνα με αξιωματικούς της Ασφάλειας, γίνεται με φειδώ, όταν κρίνεται ότι χρειάζεται, τις πρώτες ώρες της εξαφάνισης για να υπάρχει μεγαλύτερη ανταπόκριση του κόσμου, στη εισροή πληροφοριών, καθώς αν υπήρχε πυκνότητα τέτοιων δημοσιοποιήσεων θα «μπούχτιζε ο κόσμος». Από το 2007 έχουν εκδοθεί 35 φορές αναζητήσεις πληροφοριών για εξαφανίσεις ανήλικων παιδιών.
Το 2007 πρώτη χρονιά λειτουργίας του Amber Alert δημοσιοποιήθηκαν τρεις, το 2008, 2009 και 2010 από τέσσερις, δύο το 2011, τρεις το 2012, το 2013 τέσσερις, το 2014 δημοσιοποιήθηκαν τρεις, το 2015 έγιναν έξι ανακοινώσεις και το 2016 δύο, αυτή του 5χρονου Φοίβου τον οποίο είχε αρπάξει ο πατέρας του Κλόντ Λέσι μετά την δολοφονία της μητέρας του, και αυτή της 4χρονης Μαρίας την Κυριακή του Πάσχα.

Το «πούλησε» στον ISIS;


Η υπόθεση που είχε προκαλέσει το έντονο ενδιαφέρον των αστυνομικών αρχών ήταν η δήλωση εξαφάνισης για τον 9χρονο Φαζλί Φαζέμ στις 11 Ιουλίου 2009. Ένας άνδρας από το Αφγανιστάν που διέμενε μόνιμα στην Αυστρία, ήρθε στη χώρα μας μαζί με τον 9χρονο γιο του προκειμένου να επισκεφθεί έναν φίλο του στα Πατήσια

Δεν υπάρχουν σχόλια: