Σάββατο 28 Μαΐου 2016

ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Γραφείο Τύπου
Αθήνα, 24 Μαΐου 2016
Τομέας Ναυτιλίας, Ελληνισμού και Πολιτείας
Από τον Τομέα Ναυτιλίας, Ελληνισμού και Πολιτείας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Είναι πραγματικά λυπηρή και επιζήμια για το δημόσιο συμφέρον η στάση της κυβέρνησης και προσωπικά του αρμόδιου Υπουργού κ. Δρίτσα σχετικά με το ζήτημα της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων.
Μετά την εκποίηση των ΟΛΠ και ΟΛΘ, το Υπουργείο Ναυτιλίας προχωρά στην ίδρυση της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων ,ενός νέου Οργανισμού, της Δημόσιας Αρχής Λιμένων.
Μιας νέας, αχρείαστης «Αρχής» που δεν προέκυψε ούτε για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών του δημοσίου ελέγχου επί των λιμένων ούτε από κάποια απαίτηση των δανειστών αλλά μάλλον από την ανάγκη διευθέτησης για άλλη μια φορά γνωστών και φίλων της κυβέρνησης.
Τη στιγμή λοιπόν που χρήματα δεν υπάρχουν για τους απλούς πολίτες,
τους άνεργους, τη Δημόσια Παιδεία ή Υγεία, ο κ. Δρίτσας και η κυβέρνηση βρίσκει πόρους για επιτροπές, παρασυναγωγές και κομματικά εξαρτημένες -ανεξάρτητες -αρχές. Κι όλα αυτά μάλιστα τη στιγμή που μέσω του νέου «Υπερταμείου» υποθηκεύει τον δημόσιο πλούτο, τη συλλογική περιουσία των πολιτών για 99 χρόνια. Πολύ πέραν δηλαδή της λήξης των δανειακών μας υποχρεώσεων.
Δείχνει δυστυχώς μ” αυτό τον τρόπο να μη σέβεται όχι απλά τη νοημοσύνη των Ελλήνων Πολιτών αλλά και τις βαριές θυσίες τους όλα αυτά τα χρόνια της κοπιώδους δημοσιονομικής προσαρμογής όσο κάποιοι κερδοσκοπούσαν πολιτικά «σκίζοντας μνημόνια».
Είναι πλέον εμφανές ότι στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ δεν υπάρχει καμία διάθεση να μιμηθούν τις «τομές » των κυβερνήσεων του Ανδρέα Παπανδρέου και του Γιώργου Α. Παπανδρέου αλλά μάλλον τη διακυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, τη διακυβέρνηση της φαυλότητας, των διορισμών και της επανίδρυσης του κομματικού κράτους. Τις πρακτικές που έφεραν τη χώρα μας στο χείλος της καταστροφής.
Όσο όμως δεν μπαίνει τέλος σε τέτοιες φωτογραφικές «Αρχές» , όσο δεν συγκρουόμαστε με τον πελατειασμό και τον παρασιτισμό σε βάρος του δημόσιου ταμείου, τόσο η σημερινή όσο και η κάθε κυβέρνηση που συνεχίζει αντίστοιχες πρακτικές θα υλοποιεί στην πράξη το σχέδιο του κ. Σόιμπλε και άλλων ακραία συντηρητικών ευρωπαϊκών κύκλων. Θα εκποιεί δηλαδή τη δημόσια περιουσία ζημιώνοντας τους πολίτες ενώ θα εξασφαλίζει ταυτόχρονα πόρους για τους κομματικούς της πελάτες.
Για μας, για το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών η αντιπαράθεση με τέτοιες λογικές της κυβέρνησης και του κ. Δρίτσα ήταν, είναι και παραμένει ζήτημα Αρχής.
Είναι ζήτημα Διαφάνειας και Κοινωνικής Λογοδοσίας για την Πατρίδα που θέλουμε να χτίσουμε.

Τη Μεταπελατειακή Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: