Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΘΛΙΒΕΡΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ…

Ο Ντάινσεμπλουμ είναι μαζί μας, ο Σόιμπλε είναι εναντίον μας, η Μέρκελ είναι μαζί μας, ο Τουσκ είναι εναντίον μας, ο Μοσκοβισί είναι μαζί μας, ο τάδε, ο δείνα κλπ κλπ…..
Όταν η Αριστερά εμπλέκεται , διαπλέκεται , τροφοδοτεί και γίνεται μέρος, και πολλές φορές πυρήνας του παραδοσιακού επικοινωνιακού παιγνιδιού, γίνεται «επικοινωνιακή αριστερά».
Και η «επικοινωνιακή αριστερά» είναι τελικά μια «θλιβερή αριστερά», μια αριστερά χωρίς ηθικό έρμα, χωρίς πηγαία πειθώ, χωρίς στέρεο πολιτικό λόγο, χωρίς ισχυρά ιδεολογικά ερείσματα, μια αριστερά έρμαιο τελικά μιας μόνιμης επικοινωνιακής θύελλας που η ίδια πυροδοτεί….
Ο λόγος της αριστεράς ως σκέψη αποσυντίθεται,
χάνει τον ειρμό του, η αριστερά βρίσκεται σε μια διαρκή περιδίνηση, κάνοντας το πήδημα του βάτραχου, χωρίς σταθερό υπέδαφος και στρατηγική.
Το παιγνίδι του επικοινωνιακού τακτικισμού, όχι του πολιτικού, δεν το γνώριζε ποτέ καλά. Ήταν πάντοτε, προς τιμήν της, πίσω και χαμένη. Στις μέρες μας όμως, αυτή η κυβερνώσα αριστερά, εξελίσσεται σε πρωταγωνιστή ενός δράματος με ρόλο κορυφαίου που δίνει τον τόνο στον επικοινωνιακό θίασο, στήνοντας παγίδες «λόγου και εικόνας» για ένα λαό παρακολουθητή των εξελίξεων, ένα λαό μοιραίο


Γράφει ο Γιώργος Μεντζελίδης στο mentzelidis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: