Κυριακή 14 Μαΐου 2017

ΆΤΟΛΜΟΣ, ΣΤΑΣΙΜΟΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΜΠΝΕΥΣΗ, Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΟΙΑΖΕΙ ΠΙΟ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΠΟΤΕ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε ένα ασυγχώρητο λάθος: έφαγε το παραμύθι πολιτικά ανόητων συνομιλητών του και πίστεψε ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα επιδιώξει τη ρήξη με την Ευρώπη καθώς επιθυμεί τη μετατροπή της Ελλάδας σε Βενεζουέλα.

Η λανθασμένη αυτή εκτίμηση τον οδήγησε σε ένα ακόμα μεγαλύτερο λάθος: πίστεψε ότι είναι θέμα χρόνου να δεχθεί κάποιον εκλογικό αιφνιδιασμό και προτίμησε να συσπειρώσει το φθαρμένο κόμμα του παρά να προχωρήσει τολμηρά στην ανανέωση του.

Με ακόμα λιγότερα λόγια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε μια στρατηγική δρομέα 100 μέτρων, την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας είχε επιλέξει μια τακτική μαραθωνοδρόμου. Τώρα που το σενάριο των πρόωρων εκλογών έχει καεί για τα καλά, το στρατηγικό αδιέξοδο της Νέας Δημοκρατίας είναι κάτι παραπάνω από ορατό.

Επαναλαμβάνοντας εμμονικά το λάθος της προεκλογικής καμπάνιας του Σεπτεμβρίου του 2015,

στη Νέα Δημοκρατία επιμένουν να απολαμβάνουν μονότονα ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι ψεύτης, αρνούμενοι να καταλάβουν ότι καλώς ή κακώς οι πολίτες έχουν αποδεχθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τους κορόιδεψε. Οι πολίτες δεν βρίσκονται σε πλάνη όπως πιστεύουν οι αλαζόνες αυλικοί του κ. Μητσοτάκη αλλά αντιθέτως συνειδητά επιλέγουν να στηρίζουν ή έστω να ανέχονται τους "ψεύτες" αντί για τους "κλέφτες".

Σήμερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μοιάζει να έχει ξεχάσει πλήρως ποιοι και γιατί τον εξέλεξαν αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας αλλά και τι του ζήτησαν. Ο κ. Μητσοτάκης δεν θυμίζει σε τίποτα σήμερα ένα νεαρό πολιτικό που επιθυμεί με τόλμη να αλλάξει το κόμμα του αλλά αντιθέτως μοιάζει απόλυτα με τους δεκάδες πρωθυπουργούς εν αναμονή που γνωρίσαμε κατά τη Μεταπολίτευση.

Σήμερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν προτείνει τίποτα συγκεκριμένο για την επόμενη μέρα της χώρας και αρκείται στο να επαναλαμβάνει αυτάρεσκα ότι δεν είναι λαϊκιστής, λες και αυτό από μόνο του αρκεί για να κυβερνήσεις αποτελεσματικά μια χώρα. Αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ονειρεύεται να βγει πρωθυπουργός με μόνο επιχείρημα ότι είναι ατομικά καλύτερος από τον Αλέξη Τσίπρα, τότε σηκώνω τα χέρια ψηλά με το πόσο υποτιμά τον ίδιο του τον εαυτό.

Σήμερα, η Νέα Δημοκρατία παραμένει ένα αποκρουστικό κόμμα υστερικών πανελιστων που δεν μπορούν να κρύψουν ότι διψάνε για τη ρεβάνς, ένας συνασπισμός 5 εθνικών και 15 τοπικών πολιτικών τζακιών που συμφωνούν μονάχα στην ανάγκη εκ νέου κατάκτησης της εξουσίας. Σήμερα, η Νέα Δημοκρατία με κανέναν τρόπο δεν αποτελεί τη μεγάλη φιλελεύθερη ευρωπαϊκή παράταξη που νομίζουν οι προεδρικοί χειροκροτητές των social media.

Αν δεν αντιληφθεί έγκαιρα τι πάει να του συμβεί, το καλό σενάριο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα είναι να αποδειχθεί απλώς ένας ακόμα Σαμαράς και το εφιαλτικό σενάριο να εξελιχθεί αναπάντεχα σε Μιλτιάδη Έβερτ...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι πρόωρες εκλογές πρέπει να είναι αίτημα όλων των κομμάτων και όλων των πολιτών κι όχι μόνο της Ν.Δ και του Μητσοτάκη. Οι δημοκρατικοί πολίτες οφείλουν ν΄ αντιδράσουν στη λαίλαπα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Γι΄ αυτό να μέμφονται τα κόμματα και τους πολιτικούς αρχηγούς, που βολεύονται στη μιζέρια των ποσοστών του 6-7% και δεν ζητούν εκλογές κι όχι τον Μητσοτάκη, που κάνει ό,τι πρέπει κι ό,τι μπορεί ν΄ απαλλαγεί η χώρα από τη χειρότερη κυβέρνηση.

Ανώνυμος είπε...

ΘΥΜΑΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΤΕ ΗΤΑΝ Ή ΠΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕ Η Ν.Δ. ΩΣ ΕΝΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΑΙ ΦΙΛΟΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΜΜΑ ???
ΕΓΩ ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΑΝ ΚΟΜΜΑ ΚΟΜΜΑΤΑΡΧΩΝ, ΛΑΪΚΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΣΤΩΝ ΤΗΝ ΘΥΜΑΜΑΙ..
ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Ο ΛΥΚΟΣ ΤΟ ΤΟΜΑΡΙ ΤΟΥ ΤΩΡΑ???