Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΖΕΙ ΑΚΟΜΗ ΤΟΝ «ΜΥΘΟ» ΤΟΥ

Η αμήχανη σιωπή του Κώστα Καραμανλή αλλά ταυτόχρονα η δυνατή παρουσία του, που «φωνάζει» ότι είναι εδώ, προκαλεί εύλογα ερωτηματικά και προβληματισμό στα στελέχη της οδού Πειραιώς για το τι θέλει να κάνει ο πρώην πρωθυπουργός μέσω τρίτων.
Θέλει να επιστρέψει με αναβαθμισμένο ρόλο; Θέλει να ηγηθεί του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Θέλει μήπως να βάλει από τώρα τα θεμέλια για την προεδρία της Δημοκρατίας, ή απλός ζει με τον τρόπο αυτό τον μύθο του και τίποτε άλλο;
Το γεγονός ότι στη Θεσσαλονίκη ένας ολόκληρος κομματικός μηχανισμός επιστρατεύτηκε με ότι μέσα διέθετε για να υποστηρίξει τον πρώην πρωθυπουργό και να κινητοποιήσει ομάδες ανθρώπων για να πάνε στο Βελλίδειο και να χειροκροτήσουν ένα απλό … βουλευτή, δείχνει και το μέγεθος του προβλήματος που υπάρχει με συνέπεια οι προσπάθειες του Κυριάκου Μητσοτάκη,
να χρειάζονται πιο έντονους ρυθμούς αν δεν περιορίζονται κιόλας εξ αιτίας αυτών των φαινομένων.
Όλος ο κομματικός μηχανισμός λειτούργησε για την κινητοποίηση στην συγκέντρωση του οικονομικού επιμελητηρίου σε μια προσπάθεια να «ξεπλυθούν» οι αμαρτίες του παρελθόντος και του χρέους που άφησε πίσω του ο πρώην πρωθυπουργός σύμφωνα με τα όσα του καταλογίζουν οι πολιτικοί του αντίπαλοι ιδιαιτέρως ο Γιώργος Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ.
Κινητοποίηση μέσω SMS
Η συζήτηση διοργανώθηκε όχι για να μιλήσει ασφαλώς ο κ. Καραμανλής, αλλά για να εμφανιστεί γι αυτό και όπως λέγεται, στη
Θεσσαλονίκη η κινητοποίηση έγινε ακόμη και μέσω sms . Ο λόγος είναι προφανής: Για να ακουστεί ότι στην περίοδο Καραμανλή το κράτος δεν διογκώθηκε αλλά αντίθετα επιχειρήθηκε να μπει μια τάξη. Γι αυτό και ο κ. εκπρόσωπος της ΝΔ που μίλησε , βουλευτής Νικήτας Κακλαμάνης, μίλησε για μνημόνια που είχαν έρθει στη χώρα από την εποχή του Ανδρέα και του Γιώργου Παπανδρέου. Κάτι που φυσικά δεν ενστερνίζεται η Ν.Δ αλλά δεν σημαίνει κιόλας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν καλύπτει τον τότε πρωθυπουργό. Τον καλύπτει χωρίς αυτό να σημαίνει πως όλα είναι μέλι γάλα μεταξύ τους.
Κόντρα στον κ. Καραμανλή, εκτός του κ. Μητσοτάκη είναι και το ΠΑΣΟΚ αλλά και προσωπικά ο Γιώργος Παπανδρέου που παρέλαβε ως πρωθυπουργός το 2009 τα τεράστια χρέη που οδήγησαν τη χώρα στην εφαρμογή των μνημονίων και την αναγκαστική είσοδο του ΔΝΤ στην Ελλάδα.
Επιχείρηση «πλυντήριο»
Το ΠΑΣΟΚ επιμένει να δείχνει τον κ. Καραμανλή ως τον βασικό υπαίτιο της καταστροφής ενώ στο στόχαστρο βάζουν και τον πρόεδρο Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλο καθώς υπήρξε ένας εκ των βασικών συνεργατών του και ο πρώτος τη τάξη υπουργός την περίοδο διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή.
Σε πιο σκληρή γραμμή κινούνται στο ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου. Μιλώντας για τη χθεσινή παρουσία του στο Βελλίδειο της Θεσσαλονίκης, κάνουν λόγο καθαρά για προσπάθεια « ξεπλύματος» εκείνης της εποχής. «Η Ελλάδα της χρεοκοπίας, στο Βελλίδειο, σε μία εκδήλωση… «για το μέλλον»».
Μάλιστα, το ΚΙΝΗΜΑ παραπέμπει σε σχετικό κείμενο της Χριστίνας Ταχιάου στο Protagon, όπου αναφέρει μεταξύ άλλων πως «θα έβαζα στοίχημα ότι είμαστε στο 2005, στο 2006, στο 2007, στο 2008. Το 2009, όταν μίλησε ο Καραμανλής στο Βελλίδειο ως πρωθυπουργός, νομίζω ότι το πάθος ήταν λίγο λιγότερο. Συντηρήθηκε, όμως, στο χρόνο, θέριεψε κι ο Κώστας Καραμανλής πήρε μυθικές διαστάσεις. Όσο για το περιεχόμενο του τόμου; Ελάχιστοι ενδιαφέρθηκαν…».
Μαδούν τη Μαργαρίτα βουλευτές της ΝΔ
Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας αξιολογώντας τις κινήσεις του σώματος του Κ. Καραμανλή, που δεν μιλάει αλλά μόνο φωτογραφίζεται ζώντας τον μύθο εκείνης της περιόδου, αναφέρουν ότι για το μόνο που θέλει ο κ. Καραμανλής είναι να δικαιωθεί για τις προβλέψεις της ΕΛΣΤΑΤ επί ημερών του. Δεν τον ενδιαφέρει ούτε να επιστρέψει στην ενεργό πολιτική ούτε να παίξει ευρύτερο πολιτικό ρόλο. Άλλοι ωστόσο θα επιθυμούσαν το αντίθετο.
Ποιο ξεκάθαροι είναι στους ΑΝΕΛ αφού υπέρ της ενεργούς συμμετοχής και μάλιστα στα πιο υψηλά αξιώματα θα ήθελαν τον Κώστα Καραμανλή πρώην στελέχη του που σήμερα βρίσκονται στο κόμμα του κ. Καμμένου.
Πρόεδρος Δημοκρατίας
Ο πρώην γραμματέας των ΑΝΕΛ κ. Ιωάννης Μοίρας, δεν έκρυψε την επιθυμία του, να δει τον Κώστα Καραμανλή και Πρόεδρο Δημοκρατίας: «Ο κ. Καραμανλής διαθέτει το ειδικό βάρος να ανταποκριθεί σε πιο βαριά θεσμικά καθήκοντα. Θα ήθελα να τον δω στο ρόλο του επικεφαλής της Ελληνικής Δημοκρατίας και με ψήφους όχι 180 αλλά με πολλές παραπάνω. Σε όλη του την πορεία ο κ. Καραμανλής απέδειξε ότι είναι ενωτικός», σημείωσε ο κ. Μοίρας προκαλώντας συναγερμό στην Πειραιώς. Δεν θεωρούν τυχαίες τις αναφορές του στελέχους των ΑΝΕΛ καθώς επιτελείς του Κυριάκου Μητσοτάκη έχουν καταλάβει ότι οι ΑΝΕΛ επιχειρούν με αυτόν τον τρόπο να διαχωρίσουν τη βάση της ΝΔ σε Μητσοτακικούς και Καραμανλικούς για να προκαλέσουν εμφύλιο εσωκομματικό πόλεμο.

Του Βαγγέλη Γιακουμή

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλυτερα να εισαι μαλακασ παρα καραμανλης