Δευτέρα, 8 Μαΐου 2017

ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗΣ «ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΖΕΙ» ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΣΙΠΡΑ! «ΤΟ MAIL ΜΟΥ ΠΡΟΕΒΛΕΠΕ ΜΕΤΡΑ 1 ΔΙΣ. ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΗΡΑΝ ΜΕΤΡΑ 12,5 ΔΙΣ.»

Τη δικαίωσή του θα μπορούσε να πει κανείς πως εξέφρασε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης αναφορικά με το λεγόμενο «email Χαρδούβελη» και σε σύγκριση με την κριτική που άκουσε και το τι κάνει τώρα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
«Το λεγόμενο «email Χαρδούβελη» προέβλεπε μέτρα 1 δισ. ευρώ, ενώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πήρε μέτρα ύψους 12,5 δισ. ευρώ», τόνισε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ ο Γκίκας Χαρδούβελης, επισημαίνοντας ότι «χάθηκε πολύτιμος χρόνος για την ανάταξη της οικονομίας».
«Τα δικά μας μέτρα ήταν αύξηση της φορολογίας στα ξενοδοχεία ύψους 350 εκατ. ευρώ, πάγωμα συντάξεων για τριετία και κάτι ψιλά 1 δισ. ευρώ, ενώ μπορεί να είχαμε και τον Ιούνιο του 2015 επιπρόσθετα μέτρα ύψους 0,5 δισ. ευρώ» σημείωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών.
«Ελήφθησαν μέτρα που θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει θα είχαμε υψηλότερο βιοτικό επίπεδο… Είναι ένα άλλο δημόσιο χρέος η απώλεια. Γυρίσαμε 2,5 χρόνια πίσω, μείναμε στον πάτο, χάσαμε αξίες,
όπως στην αγορά κατοικίας ύψους 15 δισεκ. ευρώ, χάσαμε τραπεζικές αξίες, και υπήρξε brain drain, κάτι που σημαίνει μικρότερη παραγωγική μηχανή» εξήγησε στον ΣΚΑΪ.
«Είναι δύσκολο να μπούμε στο QE νωρίτερα από τον Σεπτέμβριο» εκτίμησε ακόμη ο κ. Χαρδούβελης. «Σημασία έχει να μπούμε, είναι προς το συμφέρον όλων… Δεν βλέπω γιατί θα είχαν αντίρρηση οι εταίροι να μειωθούν τα επιτόκια» τόνισε.
Όσον αφορά στην εκλογή του Εμανουέλ Μακρόν στη γαλλική προεδρία ο Γκίκας Χαρδούβελης ανέφερε ότι είναι θετική για το θέμα του χρέους, καθώς ο νεοεκλεγείς πρόεδρος είναι υπέρμαχος της αναδιάρθρωσής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: