Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018

ΦΑΣΙΣΤΟΧΩΡΙ ΣΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΦΩΚΙΔΑ

Πριν λίγες μέρες, ξεκινήσαμε δύο σύντροφοι από την Αθήνα, με προορισμό τα Βαρδούσια, έχοντας κατά νου να επισκεφθούμε και να διανυκτερεύσουμε στο χωριό Αθανάσιος Διάκος Φωκίδας (πρώην Άνω Μουσουνίτσα). Φθάνοντας στο χωριό, κάτσαμε για φαγητό στην ταβέρνα της πλατείας, όπου ο ιδιοκτήτης της μας ενημέρωσε ότι διαθέτει ο ίδιος και ξενώνα. Αποφασίσαμε να περάσουμε εκεί το βράδυ μας και αφού τακτοποιηθήκαμε, περνώντας μια βόλτα από το ψιλικατζίδικο της πλατείας, έπεσε στα χέρια μας η τοπική εφημερίδα «Ο ΔΙΑΚΟΣ».
Προς έκπληξή μας διαπιστώσαμε ότι τον περασμένο Ιούλιο είχε επισκεφτεί το χωριό ο χρυσαυγίτης Παναγιώταρος, μεταξύ άλλων, προσκεκλημένος της τοπικής κοινότητας, για τον εορτασμό της ετήσιας εκδήλωσης «ΔΙΑΚΕΙΑ», ο οποίος έτυχε θερμής υποδοχής από τους φορείς και τους κατοίκους. Μάλιστα, το site της ΧΑ κάνει ιδιαίτερη μνεία για το γεγονός. Άλλος ένας επίτιμος καλεσμένος ήταν και ο επίσης χρυσαυγίτης και συγχωριανός τους Ράλλης. Επιπλέον, ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας/ξενώνα (πρόεδρος του τοπ. Διαμερίσματος),
αλλά και συγγενικά του μέλη (πρόεδρος της Αδελφότητας Αθαν. Διάκου) έχουν σημαντικό ρόλο στα θέματα που δημοσιεύονται στην εφημερίδα, γεγονός που δείχνει ότι όχι μόνο δεν ντράπηκαν για τους καλεσμένους τους και τους επικρότησαν, αλλά και φρόντισαν να το διαδώσουν ως σημαντικό νέο στο πρωτοσέλιδο, που «τιμά» το χωριό.
Αφού τα είδαμε όλα αυτά, ψάξαμε παραπάνω για τα τεκταινόμενα του χωριού και βρήκαμε ότι στο παρελθόν, σύντροφοι ορειβάτες που είχαν ανέβει στο ορεινό καταφύγιο, διώχθηκαν από τους διαχειριστές του.
Ύστερα από αυτά, θεωρήσαμε ως ελάχιστο χρέος μας να αφήσουμε τον ξενώνα χωρίς να πληρώσουμε ο,τιδήποτε. Αφήσαμε παράλληλα στο δωμάτιο, την εφημερίδα του χωριού, με σημειωμένα τα επίμαχα σημεία κι ένα μήνυμα αντίστοιχο της πράξης μας, προκειμένου να καταστεί σαφές ότι δεν ανεχόμαστε την παρουσία φασιστών οπουδήποτε.
Γράφουμε αυτό το κείμενο για να πληροφορήσουμε συντρόφους/-ισσες που σκοπεύουν να κινηθούν προς το χωριό, για το τι θα συναντήσουν. Παραθέτουμε τα σχετικά links και φωτογραφίες της ενέργειάς μας:
http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-chrush-augh-stis-eortastikes-ekdhlwseis-pros-timh-tou-athanasiou-diakou-s
https://freedomtrekkingathens.wordpress.com/2011/03/16/%CE%B2%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%BF%CF%8D%CF%83%CE%B9%CE%B12-497/

ΠΗΓΗ. athens.indymedia.org - δημοσιεύτηκε στις 22/04/2017

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γειά σας ταγματασφαλίτες, χωροφύλακες και χίτες χουντονεοδημοκράτες γκελεσταθικοφουσεκικοι!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Τελικά όλα τα κουμούνια το ίδιο iq έχετε ρε Φίλε!!! Και μόνο που γράφει το κείμενο κάποιος που ξεκινάει με τη φράση "συντροφοι" προκαλεί εμετό! Αν ειχανε τα αρ.....δια ας τα λεγανε στον ιδιοκτήτη της ταβέρνας στα ίσα! Αλλά όπως πάντα οι αριστεροφασιστες κάνουν τις κότες στα δύσκολα και μετά από πίσω το παίζουν μάγκες! Ουστ κοπρόσκυλα! Επίσης θα ήθελα να δημοσιεύσετε σαν σελιδα και την άλλη άποψη και όχι να προβάλλετε αυτό που υποστηρίζετε!!! Άντε να δω τωρα... Θα τη δημοσιεύσετε την απάντηση μου????

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ 09:29:00 μ.μ.
EΙΣΑΙ ΚΑΙ ΒΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑΣ (ΑΥΤΑ ΠΑΝΕ ΜΑΖΙ)

ΔΕΝ ΣΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΤΑΧΑ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ.
ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΞΕΦΤΙΛΙΣΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΕΝΕ.

Η ΛΕΞΗ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΣΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΕΜΕΤΟ,ΑΛΛΑ Η ΛΕΞΗ ΧΟΥΝΤΑ ΚΑΙ ΔΕΞΙΑ ΣΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΔΕΟΣ, ΑΡΑ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΗ ΡΟΥΦΙΑΝΟΥ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΓΚΕΛΕΣΤΑΘΗ...ΕΙΣΑΙ ΔΕΞΙΟΣ ΧΟΥΝΤΟ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΚΑΙ ΣΕ ΤΣΟΥΖΕΙ