Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018

TΟ ΑΡΘΡΟ ΛΑΛΙΩΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ VIRAL - ΠΩΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ "ΑΤΖΕΝΤΑ ΑΝΔΡΕΑ"

Toν Αύγουστο λένε δεν υπάρχουν ειδήσεις, ειδικά στην πολιτική μιας και τα μπάνια του λαού είναι ιερά. Ωστόσο, ο Αύγουστος του 2017 είχε ξεκινήσει με "θόρυβο" μιας και κανείς δεν περίμενε οτι εκείνες τις μέρες το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και π. υπουργός Κώστας Λαλίωτης θα έκανε μια κίνηση που θα ταρακουνούσε τα μμε, το διαδίκτυο και τα λιμνάζοντα πολιτικά νερά της κεντροαριστεράς.
Με ένα αφιέρωμα-ντοκουμέντο 8.000 λέξεων το οποίο δημοσιεύτηκε στο thecaller επιχείρησε να ανατρέψει τα στερεότυπα των τελευταίων ετών για τον Ανδρέα Παπανδρέου. Με έναν καταιγισμό στοιχείων, αριθμών και ντοκουμέντων (κάποια από τα οποία δεν είχαν «φωτιστεί» μέχρι τότε), αφενός επιχείρησε να αποδομήσει ένα προς ένα τα αρνητικά στερεότυπα που έχουν αναπαραχθεί κατά καιρούς για τον Ανδρέα Παπανδρεου και αφετέρου,
να στοιχειοθετησει τις αλήθειες του έργου του.
Το αφιέρωμα μέσα σε λίγες ώρες έγινε viral με δεκάδες χιλιάδες κοινοποιήσεις και σχόλια στα social media, πυροδοτώντας έντονους διαλόγους μεταξύ των χρηστών. Εκατοντάδες οι αναδημοσιεύσεις σε sitesανα την χωρα και οι αναφορές στα ΜΜΕ. Δεκάδες τα άρθρα που γράφτηκαν για να σχολιάσουν ή να αναλύσουν την "παρέμβαση Λαλιώτη".
Από κάποιους εμφανίστηκε μάλιστα ως αντιδεξιό μανιφέστο που στέλνει μηνύματα για το πώς θα πρέπει να κινηθεί το ΠΑΣΟΚ, ωστόσο ο ο π. υπουργός διέψευδε κατηγορηματικά ότι είχε ως στόχο να παρέμβει στις σημερινές εξελίξεις, τονίζοντας ότι μοναδικός σκοπός ήταν "να δώσει απαντήσεις σε όσους, από όπου και εάν προέρχονται, έχουν υιοθετήσει αρνητικά στερεότυπα για το ΠΑΣΟΚ και τον Ανδρέα Παπανδρέου.
Είτε κάποιος συμφωνούσε ή διαφωνούσε με τα όσα ανέφερε στο αφιέρωμα, η ουσία είναι οτι ο ιστορικός μετρ της πολιτικής επικοινωνίας είχε για μια ακόμη φορά καταφέρει τον στόχο του, φτιάχνοντας μια "ατζέντα Ανδρέα"  κατακλύζοντας το διαδίκτυο .  Από τη ΝΔ ο Μάκης Βορίδης σχολίασε την παρέμβαση Λαλιώτη, υποστηρίζοντας ότι «η καταστροφή της Ελλάδας είναι γνωστή και δεδομένη και έχει ονοματεπώνυμο: Ανδρέας Παπανδρέου» ενώ λίγο μετά ο πρωθυπουργός με άρθρο του επιχείρησε (χωρίς επιτυχία) να μπει και αυτός στο "αρμα" της "ατζέντας Ανδρέα".
Στοιχεία και άγνωστες ιστορίες στο φως
Στο αφιέρωμα ο Κώστας Λαλιώτης, ένας άνθρωπος που ήξερε και είχε αποκρυπτογραφήσει όσο λίγοι τον Ανδρέα Παπανδρέου μεταξύ άλλων αποκάλυψε μια ξεχασμένη ιστορία με τα κερδοσκοπικά παιγνίδια του Σόρος στα οποία έχασε κατά κράτος από τον Παπανδρέου. "Είναι απορίας άξιο γιατί αυτή η πρωτοφανής νίκη της Ελλάδας, με πρωθυπουργό τον "ολετήρα" Ανδρέα Παπανδρέου και κυβέρνηση το "επάρατο" ΠΑΣΟΚ, αποσιωπάται εντελώς από τους Έλληνες οικονομολόγους και από τους ολοφυρόμενους λιβελλογράφους- διαννοούμενους στην Ελλάδα», σχολίαζε  καυστικά ο κ.Λαλιώτης.».
Έφερε ξανά στο φως, 36 χρόνια μετά, ένα σημαντικό ιστορικό ντοκουμέντο , την απόρρητη έκθεση Αβέρωφ (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ) η οποία περιέγραφε με μελανά χρώματα την κατάσταση της οικονομίας λίγο πριν αναλάβει την διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Όπως είχε πει «μετά την δημοσίευση της ανατρέπονται όλοι οι ισχυρισμοί των στελεχών της Ν.Δ. ότι παρέδωσαν στο ΠΑΣΟΚ μια ανθηρή και ακμάζουσα Ελληνική Οικονομία..."
Απάντησε για το «Τσοβόλα, δώστα όλα» με στοιχεία και αριθμούς ενώ από το αρχείο του υπενθύμισε τέσσερις ιστορικές (και προφητικές) ομιλίες - αναφορές του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ:

Δεν υπάρχουν σχόλια: