Τρίτη 23 Ιουλίου 2019

ΧΑΟΣ ΣΤΟΝ ΕΦΚΑ: ΠΑΝΩ ΑΠΟ 22.000 ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΑΝΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟ

Χάος παρέδωσε ο "ευαίσθητος" ΣΥΡΙΖΑ, καθώς εκατοντάδες χιλιάδες υποθέσεις έκδοσης συντάξεων παραμένουν στα... αζήτητα, λόγω έλλειψης προσωπικού.
Οι τυχοδιώκτες του ΣΥΡΙΖΑ που... πάσχιζαν για τους συνταξιούχους άφησαν τον ΕΦΚΑ με 18 υπαλλήλους και με 400.000 συντάξεις να είναι στο "περίμενε". Δηλαδή, αντιστοιχούν 22.222 συντάξεις ανά υπάλληλο, με ό,τι συνεπάγεται κάτι τέτοιο για την ταλαιπωρία των άμεσα ενδιαφερομένων.
Τα "έργα και ημέρες" του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε ο ίδιος ο υπουργός Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος, με κατεπείγουσες διαδικασίες προχωρά στη στελέχωση του οργανισμού, έτσι ώστε να γίνει επανεκκίνηση στη διαδικασία έκδοσης των συντάξεων.
Στις 400.000 εκκρεμείς υποθέσεις, πρέπει να προστεθούν και περίπου 160.000, οι οποίες βρίσκονται εν αναμονή στο αρμόδιο τμήμα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και αφορούν σε δημοσίους υπαλλήλους.
Οι καταγγελίες Βρούτση αναδεικνύουν με τον πλέον περίτρανο τρόπο τα ψέματα της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας,
η οποία έκανε λόγο για 80.000 συντάξεις οι οποίες θα είχαν εκδοθεί από τον περασμένο Μάρτιο. Προφανώς, οι άνθρωποι για ακόμη μία φορά επιδόθηκαν στην "τέχνη" τους που δεν είναι άλλη από τα ψέματα.
Η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου καλείται πλέον να βρει δεκάδες ή και εκατοντάδες υπαλλήλους για την έκδοση των συντάξεων, να εξοικονομήσει τα €1,5 δισ. που απαιτούνται για τις σχετικές πληρωμές και ταυτόχρονα να δρομολογήσει τις διαδικασίες για την άμεση ηλεκτρονική έκδοση στο μέλλον.
Σύμφωνα με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου τον Ιούνιο του 2020, το 1/3 των συντάξεων θα εκδίδεται αυτόματα με το πάτημα ενός... κουμπιού, ενώ τον Ιούνιο του 2021 το σύστημα θα είναι έτοιμο για την έκδοση του 90% των συντάξεων.
Για το υπόλοιπο 10%, το οποίο αφορά ειδικές κατηγορίες, η απόδοση των ποσών θα γίνεται εντός 3 μηνών. Η ταχύτατη απονομή των συντάξεων αποτελεί κορυφαίο στόχο για την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και μένει να δούμε τι θα καταφέρει μέσα στις τόσες "νάρκες" που έχει "φυτέψει" ο ΣΥΡΙΖΑ...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

..ΘΑ ΣΕ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΒΡΟΥΤΣΗ...ΕΔΩ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ...