Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΛΟΓΟΥ (ΟΣΕΛ) - ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΛΟΓΟΥ (ΟΣΕΛ)

Το Σάββατο 6 Αυγούστου 2022  και ώρα  8:00μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο

 Άμφισσας πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του λευκώματος - έκδοσης της Οικουμενικής Σχολής Ελεύθερου Λόγου (ΟΣΕΛ) - με τίτλο: «Χαράλαμπος Στέφος / Πείνα – Κατοχή».

Συντονίστρια της εκδήλωσης ήταν η Αρχοντούλα Σορώκου (Ψυχολόγος, Πρόεδρος της Εταιρείας Μέριμνας και Αποκατάστασης Ατόμων με Ψυχοκοινωνικά Προβλήματα, Τακτικό Μέλος της ΟΣΕΛ).

Στην εκδήλωση μίλησαν η Μαίρη Στέφου (Φιλόλογος), ο Ευάγγελος Μυταράς (Ιδιοκτήτης της εταιρείας Γραφικών Τεχνών «Αρχέτυπο» και υπεύθυνος εκδόσεως του λευκώματος) και ο Νίκος Σπ. Σούκος (Ιδρυτής και Διευθυντής της ΟΣΕΛ, επικεφαλής εκδόσεως του Λευκώματος).

Επίσης, τιμήθηκε η κα Αθηνά Φραγκούλη-Σακελλαροπούλου, Διδάκτωρ Λογοπεδικός-Λογοθεραπεύτρια (PhD),

για την προσφορά της στον άνθρωπο και γενικότερα στη Φωκίδα μέσα από την Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας.

Η εν λόγω εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας και του Δήμου Δελφών.

Μεταξύ άλλων μας τίμησαν με την παρουσία τους οι κκ Γεώργιος Δελμούζος, Αντιπεριφερειάρχης, Παναγιώτης Ταγκαλής, Δήμαρχος Δελφών, Τάσος Φλώρος, αρχηγός της αντιπολίτευσης στον Δήμο Δωρίδος.

 

Οι μορφωτικές εκδηλώσεις της Οικουμενικής Σχολής Ελευθέρου Λόγου ''Ο ΚΟΣΜΟΣ'' συνεχίστηκαν στην Πενταγιού Δωρίδας στο Κληροδότημα «Αλέξανδρος Παπούλιας» την Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022 με φωτογραφικά στιγμιότυπα από την ιστορία της ΟΣΕΛ και ομιλία του Νικολάου Σπ. Σούκου με θέμα: «Τα οράματα της Σχολής μας» στην οποία ανακοινώθηκε ότι από το επόμενο έτος 2023 η Σχολή θα λειτουργήσει ως θερινό σχολείο Επιστήμης, Φιλοσοφίας και Τεχνολογίας. Θα δοθούν έξι (6) υποτροφίες σε παιδιά του Λυκείου τα οποία θα έρθουν στην Πενταγιού για δέκα (10) ημέρες. Η διαμονή και διατροφή τους θα καλυφθούν πλήρως και θα συνοδεύονται από ένα κηδεμόνα. Κατά τη διανομή τους θα παρακολουθήσουν δέκα (10) σεμινάρια είκοσι (20) ωρών συνολικά που σκοπό θα έχουν να δείξουν στα παιδιά πού πάει αυτός ο Κόσμος. Ποιές δυνάμεις σμιλεύουν τη μοίρα αυτού του Κόσμου.

Στη συνέχεια έγινε η παρουσίαση της ζωγράφου Σάντυς Χριστοπούλου μέσα από συνέντευξή της στον Νίκο Σπ. Σούκο και ακολούθησε η έκθεση ζωγραφικής της στην οποία είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν οι παριστάμενοι και να θαυμάσουν τις δημιουργίες της πολλά υποσχόμενης ζωγράφου.

 

Την Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022 στην αίθουσα της ΟΣΕΛ - Κληροδότημα «Αλέξανδρος Παπούλιας» πραγματοποιήθηκαν οι ανακηρύξεις των κκ Χρήστου Κλώτσα και Ευάγγελου Μυταρά σε Τακτικά Μέλη της ΟΣΕΛ.  

 

Ειδικότερα, πρώτα τιμήθηκε ο Χρήστος Κλώτσας σε Τακτικό Μέλος της ΟΣΕΛ για την χρηματοδότηση της έκδοσης του λευκώματος «ΒΑΡΔΟΥΣΙΑ - Στα χωριά της Ορεινής Δωρίδας» (1996).

Για το μεγάλο αυτό ευεργέτη του χωριού των Πενταγιών Δωρίδος αλλά και ολόκληρης της Ορεινής Δωρίδας, μίλησε ο Στέλιος Τσώρης, Πρόεδρος Συλλόγου Πενταγιωτών, με θέμα «Από τον Αριστείδη στον Χρήστο Κλώτσα: Η προσφορά της οικογένειας στο χωριό μας» και ο Νίκος Σπ. Σούκος με θέμα «Ο ευεργέτης της Ορεινής Δωρίδας Χρήστος Κλώτσας».

 

Κατόπιν, ακολούθησε η ανακήρυξη του Ευάγγελου Μυταρά από την Άμφισσα, ιδιοκτήτη της εταιρείας Γραφικών Τεχνών «ΑΡΧΕΤΥΠΟ» στην Άμφισσα και υπεύθυνο εκδόσεως του λευκώματος «Χαράλαμπος Στέφος / Πείνα – Κατοχή», έκδοσης ΟΣΕΛ, Άμφισσα 2022, σε Τακτικό Μέλος της ΟΣΕΛ για το πρωτοποριακό όραμα, έργο και προσφορά του στη Φωκίδα.

 

Το νέο αυτό μέλος της ΟΣΕΛ παρουσίασε ο Νίκος Σπ. Σούκος σε ομιλία του με θέμα «Ευάγγελος Μυταράς: Ο σύγχρονος Γουτεμβέργιος της Φωκίδας».

 

Εν συνεχεία το λόγο έλαβε το τιμώμενο μέλος, που απευθύνθηκε στο ακροατήριο με την ομιλία του «ΑΡΧΕΤΥΠΟ: Όραμα, Αγώνες και Εμπειρίες – Το μέλλον των Γραφικών Τεχνών».

 

Επίσης, δόθηκε έπαινος α) στον Αθανάσιο Ιωαν. Τερλή για τη μεγάλη προσφορά του στην έκδοση του λευκώματος «Χαράλαμπος Στέφος / Πείνα – Κατοχή», με την ιδιότητα του επικεφαλής της οικονομικής εκστρατείας της ΟΣΕΛ στην Ελλάδα και β) στην Αρχοντούλα Σορώκου, Τακτικό μέλος της ΟΣΕΛ και εκπρόσωπο της Σχολής σε όλη τη Φωκίδα για την επιτυχή οργάνωση της εκδήλωσης που έλαβε χώρα στις 6/8/2022 και αφορούσε στην παρουσίαση του βιβλίου – λευκώματος «Χαράλαμπος Στέφος: Κατοχή - Πείνα, 1940-1944».

Στη συγκεκριμένη εκδήλωση παρευρέθηκε ο κ. Τάσος Φλώρος, επικεφαλής της Παράταξης <<Νέα Εποχή για τη Δωρίδα>> ο οποίος μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τα δύο Τακτικά Μέλη, εξαίροντας το ήθος και την εν γένει παρουσία τους στο δημόσιο και επαγγελματικό βίο.

Η τελευταία μέρα των μορφωτικών εκδηλώσεων καλύφθηκε από το κανάλι STAR Κεντρικής Ελλάδος.

Επισημαίνεται το γεγονός ότι τις ανωτέρω εκδηλώσεις, και των τριών ημερών, είχε τη δυνατότητα ο οποιοσδήποτε να τις παρακολουθήσει, ζωντανά, μέσω της σελίδας της ΟΣΕΛ στο facebook, << Οικουμενική Σχολη Ελευθερου Λογου-Οσελ>>.

Ευχαριστούμε τους φίλους της Σχολής που παρευρέθηκαν στις ανωτέρω εκδηλώσεις όπως  και όσους τις παρακολούθησαν διαδικτυακά κατά τη ζωντανή αναμετάδοσή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: