Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022

ΑΛΗΤΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ

Βλέπεις τα σημερινά πρωτοσέλιδα των καθημερινών εφημερίδων -σήμερα Δευτέρα δεν κυκλοφορούν οι πρωινές- και το πρώτο που σκέπτεσαι είναι ότι πρέπει να βάλαμε μέσον για να είμαστε στην 108 θέση ως προς την ελευθερία του τύπου. 

Μπορείς να αναλογιστείς επίσης ότι τα Πέτσινα πακέτα και τα παρασκηνιακά αλισβερίσια του Μεγάρου Μαξίμου έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά.

Απ' όλες λοιπόν τις ημερήσιες απογευματινές εφημερίδες μόνο αυξήσεις μόνο δυο -η "Kontra news" και η "Εφημερίδα των Συντακτών"-, έχουν πρωτοσέλιδο "χτύπημα" για τις νέες εξωφρενικές αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος η οποία θα δημιουργήσει νέα δεινά για τα λαϊκά στρώματα. 

Οταν οι τιμές των τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας που ανακοίνωσαν χτες οι πάροχοι ρεύματος έσπασαν και το ρεκόρ ακρίβειας του Αυγούστου και κάθε νέος λογαριασμός θα συνοδεύεται με "ηλεκτροσόκ" για τους καταναλωτές, και οι "λειτουργοί της ενημέρωσης" το θεωρούν ένα γεγονός που πρέπει να το αναφέρουν στα ψιλά της ειδησεογραφίας, αντιλαμβάνεστε γιατί επαναφέρουμε το παρακάτω βιντεάκι μας.  Νομίζουμε ότι, αυτό μας απαλλάσσει από κάθε άλλο σχολιασμό.

Σε κάθε περίπτωση όμως δεν αρκεί να περιγράφουμε δραματικές για την τάξη μας καταστάσεις. Πρέπει να βρούμε τρόπους στον καθημερινό ταξικό πόλεμο να μην είμαστε πάντα ηττημένοι. Να γίνει αυτό που έλεγε ο μπαρμπα-Κώστας: "Αν ξυπνήσεις μονομιάς θα 'ρθει ανάποδα ο ντουνιάς".

Δεν υπάρχουν σχόλια: