Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022

ΤΟΝ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΑΝ ΤΟΝ ΠΛΥΝΕΙΣ, ΤΗ ΜΕΛΟΝΙ ΘΕ’ ΝΑ ΒΡΕΙΣ

Είναι ο επόμενος (μετά τον Κούλη) στην ιεραρχία της Οικογένειας Μητσοτάκη, η γιαγιά του τον χαρακτήριζε «αχαΐρευτο» (του έλεγες «λαγός-κυνηγός-δάσος» και σε κοιτούσε σαν χάνος, καθώς δεν κατάφερνε να φτιάξει πρόταση), όμως χάρη στο μιντιακό σύστημα που τον στηρίζει, δημιούργημα της μάνας του, μοστράρεται σαν η επόμενη… μεγάλη ελπίδα του έθνους. Δεν μπορεί, όμως, η μαμά να βρίσκεται παντού και να του υπαγορεύει τις απαντήσεις. Κάποιες φορές πρέπει να συνεντευξιάζεται μόνος του. Και παρά τη βοήθεια των φίλιων δημοσιοκάφρων, του ξεφεύγουν πράγματα που αποκαλύπτουν το ποιόν του. Το πραγματικό, όχι την κατασκευασμένη ιλουστρέ εικόνα.

Εμφανίστηκε, λοιπόν, στον ΣΚΑΪ (κανάλι στο οποίο η δεύτερη σύζυγός του είναι δημοσιογραφικό στέλεχος), για να μιλήσει επί παντός του επιστητού (τρομάρα του). Και επέλεξε ως πρώτο θέμα την κατασκευή σταθμού του Μετρό στην πλατεία Εξαρχείων, στην οποία αντιδρά κόσμος και κοσμάκης, κάτοικοι και μαγαζάτορες της περιοχής, με βάσιμα επιχειρήματα. Είπε τις γνωστές δεξιές παπάτζες («κάποιοι έχουν βρει την αφορμή να δώσουν μία ιδεολογική, μία ιδεοληπτική μάχη. Το βλέπουν σαν πολιτικό φετίχ»!), βάζοντας ταμπέλα σε όλο τον κόσμο που αντιδρά),

διαβεβαίωσε πως «δεν αντιδρούν οι μόνιμοι κάτοικοι. Οι μόνιμοι κάτοικοι το θέλουν το έργο» (αλήθεια, πώς το ξέρει, πώς το μέτρησε;) και στο τέλος το πέταξε: «Δεν είναι και πολλοί μην νομίζετε, κάποιοι δεκάδες είναι που περιφέρονται. Αρκετοί απ’ αυτούς δεν είναι καν Ελληνες»!

Η Τζόρτζια Μελόνι του νεοφασιστικού μορφώματος «Αδελφοί της Ιταλίας» σε ανδρική έκδοση. «Δεν είναι καν Ελληνες», δηλαδή δεν δικαιούνται ούτε να μιλάνε ούτε να διαμαρτύρονται. Υποχρεούνται, όμως, να πληρώνουν φόρους όπως οι έλληνες πολίτες. Εμμεσους φόρους για τα προϊόντα που καταναλώνουν και τις υπηρεσίες που χρησιμοποιούν, αλλά και άμεσους φόρους για το εισόδημα που αποκτούν. Αλλοδαποί που λειτουργούν καταστήματα στα Εξάρχεια έχουν (τουλάχιστον) άδεια παραμονής και εργασίας. Γι’ αυτό και μπορούν να λειτουργήσουν καταστήματα. Ως προς αυτό δεν υπάρχει τίποτα που να τους διαφοροποιεί από τους έλληνες πολίτες.

Κάποιοι απ’ αυτούς τους αλλοδαπούς μπορεί να έχουν πολιτογραφηθεί κιόλας και να έχουν ελληνική υπηκοότητα. Για να μην πούμε ότι κάποιοι μπορεί να έχουν ψηφίσει και στις εκλογές του Δήμου Αθηναίων, καθώς το 2010 δόθηκε τέτοιο δικαίωμα,το οποίο αφαιρέθηκε με μια ρατσιστική, βισμαρκικής έμπνευσης απόφαση του ΣτΕ το 2013.

Ο Μπακογιάννης πετάει στα σκουπίδια ακόμα και τα τυπικά δικαιώματα που έχουν οι μετανάστες και πρόσφυγες «με χαρτιά», που ζουν επί πολλά χρόνια στην Ελλάδα και είναι πλήρως ενσωματωμένοι στην ελληνική κοινωνία. Για τον Μπακογιάννη και τους ομοίους του δικαιώματα έχει ο αλλοδαπός αν ονομάζεται Τζελίλι, Καχιασβίλι, Μανιάνι, Αντετοκούνμπο, Τζέγκο. Αν σηκώνει βάρη, πετάει ακόντιο, καρφώνει τη μπάλα στο καλάθι. Ο επαγγελματίας αθλητής παίρνει αμέσως υπηκοότητα, για να φέρει μετάλλια στις ελληνικές εθνικές ομάδες. Αν είναι τυχερός, μπορεί να δοθεί υπηκοότητα και σε άλλα μέλη της οικογένειάς του. Οχι πάντοτε, βέβαια. Εξαρτάται και από τη διαπραγματευτική δύναμη που έχει ο επαγγελματίας αθλητής (βλέπε Γιάννης Αντετοκούνμπο). Αν δεν είσαι επαγγελματίας αθλητής υψηλού επιπέδου, αλλά διακρίνεσαι σε άλλους τομείς, δεν έχεις ελπίδα. Στον MC Yinca, νιγηριανής καταγωγής, γεννημένο και μεγαλωμένο στην Ελλάδα (όπως ο Αντετοκούνμπο), δεν έδιναν διαβατήριο και δεν μπορούσε να δώσει συναυλίες στο εξωτερικό, παρά τις προτάσεις που είχε.

Η ίδια η διατύπωση που χρησιμοποίησε ο Μπακογιάννης, όμως, «δεν είναι καν Ελληνες», αποκαλύπτει έναν άνθρωπο διαποτισμένο ως το μεδούλι με τον ρατσισμό. Μια έκφραση περιφρόνησης που κανένας πολιτισμένος άνθρωπος δε θα χρησιμοποιούσε. Μια έκφραση που απευθύνεται στα κάθε είδους φασιστοναζίδια, στους εμποτισμένους με το ρατσισμό εθνικισταράδες, σε ό,τι πιο μαύρο υπάρχει σ’ αυτή τη χώρα. Αυτός είναι ο… φέρελπις πολιτικός Μπακογιάννης, γόνος της Οικογένειας των Μητσοτάκηδων.


Πηγή: ΚΟΝΤΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: