Κυριακή 28 Αυγούστου 2022

ΜΕΤΑ ΤΗΝ «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»! «ΕΠΙΣΠΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ» ΖΗΤΕΙ (ΜΕ ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ) ΚΑΙ ΤΟ «ΒΗΜΑ»...

Θέμα επίσπευσης των εθνικών εκλογών θέτει  σε κύριο άρθρο του ΤΟ ΒΗΜΑ. Και είναι η δεύτερη φιλοκυβερνητική εφημερίδα που το ζητά αυτό, μετά την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.
Σήμερα ΤΟ ΒΗΜΑ αναφέρει συγκεκριμένα ότι «αν απαιτηθεί (σ.σ. η κυβέρνηση) πρέπει να επισπεύσει ακόμα και τις εκλογές». Ολόκληρο το σημείο του κύριου άρθρου:




Το επόμενο δίμηνο θα φανεί τι ακριβώς συμβαίνει. Πάντως  κάποιοι βλέποντας το χάος στην οικονομία συζητούν  την έλευση ενός νέου «Παπαδήμου»….

Την περασμένη εβδομάδα και ο διευθυντής της «Καθημερινής» Αλ. Παπαχελάς ζήτησε άμεσα πρόωρες εκλογές. Τα χαρακτηριστικά αποσπάσματα του συγκεκριμένου άρθρου του:
«Οι άνθρωποι που βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης, πρέπει πάντοτε να έχουν στο μυαλό τους δύο βασικές αρχές: ότι δεν είναι εκεί για πάντα και πως οι πράξεις τους δεν καθορίζουν μόνο την προσωπική τους τύχη, αλλά και την τύχη της χώρας. Βρεθήκαμε σε ένα ακόμη κρίσιμο σταυροδρόμι.
Σε μια χώρα χωρίς σοβαρούς μηχανισμούς και δικλίδες ασφαλείας, κάποιοι χειρίστηκαν πολύ λεπτά και κρίσιμα ζητήματα με αντιθεσμική χαλαρότητα, εμμονές και «μακροβούτια» σε θολά νερά. (…)
Τα σενάρια για τις μελλοντικές εξελίξεις δεν είναι ρόδινα. Ας πούμε ότι ξεπερνάμε τον κίνδυνο ενός μεγάλου, ατέλειωτου τσίρκου, όπου η χώρα θα βιώσει τον κατήφορο ενός ξεκατινιάσματος χωρίς προηγούμενο.
Πολιτικά η χώρα έχει μπροστά της μια απλή αναλογική και το σενάριο μη αυτοδυναμίας της Ν.Δ., χωρίς όμως να υπάρχει και πιθανότητα σχηματισμού κυβέρνησης με το ΚΙΝΑΛ.
Από εκεί και πέρα, η πολιτική φαντασία του καθενός πλάθει σενάρια. Κανένα δεν μοιάζει ιδιαίτερα ελκυστικό. (…)
Ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να γίνει… Κλίντον, να πει μια συναισθηματικά φορτισμένη συγγνώμη και να πάει παρακάτω.
Το καλοκαίρι του ’74, ο τότε Τούρκος πρωθυπουργός χαιρόταν που η Ελλάδα ήταν ένα μπάχαλο. Εχει σημασία πώς σε βλέπουν οι αντίπαλοί σου, τι μοιάζει με ευκαιρία στα δικά τους μάτια…

Προφανώς, έρχεται τώρα η ώρα των αποφάσεων, που μόνον ο ίδιος μπορεί να πάρει, αφού ακούσει όσους θα είναι γύρω του τις επόμενες ημέρες. Οι άμεσες εκλογές είναι μια λύση
».

Δεν υπάρχουν σχόλια: