Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΟΛΟΚΑΘΑΡΗ ΜΑΦΙΟΖΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ;

Αναμφίβολα η απολογία που θα γράψουν στον Μητσοτάκη -ένας πρώην αριστερός, βοηθούμενος από άλλους δυο πρώην Κουκουέδες- και θα απαγγείλει σήμερα την βουλή ο πρωθυπουργός, θα παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον. 
Οι ευθύνες του για το σκάνδαλο των υποκλοπών είναι αυταπόδεικτες, κάτι που υπογραμμίζουν και τα διεθνή ΜΜΕ και αναμένουμε να δούμε τι αλχημείες θα βρουν οι λογογράφοι του για να προσπαθήσει να παρουσιάσει το μαύρο, άσπρο.

 Φυσικά θα επανέλθουμε στο θέμα αλλά τώρα θέλουμε να σταθούμε σε ένα παραπολιτικό σχόλιο.

Η σιτιζόμενη από το ταμείο του Μαρινάκη -και όχι μόνο- δημοσιογράφος Χριστίνα Κοραή είναι ένα  γέννημα-θρέμμα της δεξιάς παράταξης το οποίο ασκεί δημοσιογραφία "γυμνοσαλιγκαρισμού" και προκαλεί, όπως γράφαμε σε περασμένη ανάρτησή μας. 
Παρακολουθήσαμε, λοιπόν πριν δυο μέρες. αυτή την δημοσιολόγο, να μας λέει, στο άνετο και χαμογελαστό, στην τηλεοπτική εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου, ότι στην ΕΥΠ δεν υπάρχει το αρχείο με τις καταγραφές των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων που έκαναν οι ασφαλίτες στον Ανδρουλάκη«Δεν υπάρχει το αρχείο. Κάηκε, καταστράφηκε, τελείωσε» (!), ήταν οι λέξεις που χρησιμοποίησε. 

Αν έχει συμβεί πραγματικά κάτι τέτοιο θα πρόκειται για μια ολοκάθαρη μαφιόζικη ενέργεια,

και φυσικά παράνομη, ακόμα και με τους δικούς τους νόμους και δημιουργεί μια σειρά ερωτηματικά. Υποθέτοντας ότι σήμερα ο Μητσοτάκης στην βουλή θα ερωτηθεί και θα αναγκαστεί να απαντήσει αν πράγματι ισχύει αυτό, ας μην κάνουμε παραπέρα κανένα σχόλιο αναμένοντας τις εξελίξεις.

Το μόνο που θέλουμε να προσθέσουμε είναι ότι στις 11 Αυγούστου σε ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου στα Νέα, αναφερόταν ότι "Τον Δεκέμβριο του 2023 λήγει ο χρόνος «αποθήκευσης» και διατήρησης του αρχείου με τις καταγραφές των συνομιλιών του Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ, σύμφωνα με τα δεδομένα λειτουργίας του συστήματος νόμιμων συνακροάσεων των μυστικών υπηρεσιών αλλά και τις σχετικές νομικές προϋποθέσεις για την παρακολούθηση των πολιτών.

Οι προδιαγραφές του ιταλικού συστήματος επισυνδέσεων της ΕΥΠ ορίζουν ότι τα αρχεία καταγραφής (log files) συνομιλιών διατηρούνται αυστηρά για 24 μήνες από την περίοδο της παρακολούθησης και δεν επιτρέπεται σε κανέναν χειριστή του συστήματος να διαγράψει νωρίτερα οτιδήποτε σχετικό.

Οι αναφορές ότι -πιθανόν- το ηλεκτρονικό αρχείο με τις συνομιλίες του Νίκου Ανδρουλάκη που υπεκλάπησαν, ύστερα από εισαγγελική άδεια, την περίοδο Σεπτεμβρίου - Δεκεμβρίου 2021, έχει καταστραφεί δεν μπορεί να ισχύει, με βάση τον «Μεγάλο Αδελφό» της ΕΥΠ και όχι μόνο....   Συνεπώς, θα πρέπει να θεωρείται προφανές ότι τα σχετικά ντοκουμέντα είναι πλήρη και στη διάθεση της ΕΥΠ".

Προφανώς οι τύποι είναι αδίστακτοι και ο πανικός στον οποίο βρίσκονται τους έχει κάνει να χάσουν κάθε μέτρο, αλλά αν ισχύει αυτό που ανέφερε η Κοραή τότε έχουμε περάσει σε άλλο level. Δεν υα μπορούμε πια να μιλάμε ούτε καν για μια αστική κοινοβουλευτική δικτατορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: