Κυριακή 21 Αυγούστου 2022

ΠΡΟΣΟΔΟΦΟΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ: "ΠΡΩΗΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ"

Του Γ. Γ.

Μου το μετέφερε γνωστός μου δημοσιογράφος, το βρήκα ενδιαφέρον γι' αυτό και το μεταφέρω, αποφεύγοντας να αναφέρω κάποια ονόματα επειδή διατηρώ μια επιφύλαξη για το πόσο ισχύουν αυτά που κυκλοφορούν στα δημοσιογραφικά γραφεία.

Σύμφωνα λοιπόν με μια δημοσιογραφική προσέγγιση, στις, 22 Αυγούστου που θα γίνει στο κοινοβούλιο προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, για το θέμα των υποκλοπών, η ουσιαστική αντιπαράθεση δεν θα είναι μεταξύ Μητσοτάκη και Τσίπρα αλλά μεταξύ ... πρώην μελών του ΚΚΕ.
Και φυσικά ο συνομιλητή μου εννοεί ότι θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους οι λογογράφοι των δυο πολιτικών αρχηγών. 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει τον πρώην διευθυντή του "Ριζοσπάστη" Θανάση Καρτερό και άλλον έναν δημοσιογράφο που έχει θητεύσει κι αυτός στο όργανο της ΚΕ του ΚΚΕ. 

Το επιτελείο που έχει αναλάβει να γράψει τις ομιλίες του Κυριάκου Μητσοτάκη -πάντα κατά τις ίδιες πληροφορίες- είναι πιο ενδιαφέρον. 
Υπό την καθοδήγηση του πρώην αριστερού δημοσιογράφου,

και σήμερα συνταξιούχου, Γιάννη Βλαστάρη - ο τύπος υπήρξε για πολλά χρόνια διευθυντής της "Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας" επί εποχής Χρήστου Τεγόπουλου- έθεσαν τις συγγραφικές τους ικανότητες δυο πρώην κομμουνιστές. Ο πρώην γραμματέας του Κ.Σ. της ΚΝΕ Τάκης Θεοδωρικάκος και ένας άλλοτε δημοσιογράφος μέλος την ίδια εποχή του γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ γραμματέας της ΚΝΕ Πειραιά και μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Πόλης του ΚΚΕ. Ταυτόχρονα υπήρξε και αρχισυντάκτης της εφημερίδας "Οδηγητής".
(Σήμερα είναι μέτοχος και διευθυντής σε εταιρεία ερευνών, απ' αυτές που κάνουν τις δημοσκοπήσεις).

Υ.Γ: Οσο προσοδοφόρο είναι το επάγγελμα "πρώην κομμουνιστής", άλλο  τόσο θλιβερό είναι το κατάντημα κάποιων πρώην αριστερών που ντρέπεται και η ντροπή αφού ξεπούλησαν κάθε ίχνος αυτοσεβασμού τους, για να κάνουν "καριέρα" στο "χρηματιστήριο" της επαγγελματικής ανάδειξης. 

tsak-giorgis.

Δεν υπάρχουν σχόλια: