Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022

ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΓΕΛΟΙΑ ΑΛΛΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΤΑΞΙΚΑ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ ΘΑ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ;

Πρέπει να γνωρίσουμε έναν από τους δεκάδες χιλιάδες νεοδημοκράτες ψηφοφόρους που με την προτίμησή τους στον κ. "αδιευκρίνιστα ποσά", τον ανέδειξαν σε πρωτοκλασάτο υπουργό και αντιπρόεδρο του κυβερνητικού κόμματος. 

Το γράφουμε αυτό γιατί αναλογιζόμαστε τι ξεγυρισμένες σφαλιάρες είχε να εισπράξει ο Μπουμπούκος, αν επαναλάμβανε σε επαρχιακό καφενείο τις ίδιες παπαριές που ξεστόμισε σε τηλεοπτική εκπομπή, Ακου τι είπε ο τύπος και έμειναν τα πλακάκια στο στούντιο στην θέση τους!: ¨Εχουμε την ποιοτικότερη κιλοβατώρα στην Ευρώπη¨!   

Δεν παίζεται τέτοιο μέγεθος ανοησίας και μόνο στον χαβαλέ μπορείς να πάρεις τον Αδωνη, όπως κάνει χρήστης του twitter γράφοντας: "Ακριβότερη κιλοβατώρα μεν αλλά η ποιοτικότερη της ΕΕ. Με το πιάνο της, το μπαλέτο της τα γαλλικά της. Αφού πας να μαγειρέψεις και σε έχει με το σεις και με το σας¨.

Πέρα απ' την πλάκα τώρα, αντιλαμβάνεστε σε τι σκοτεινά μονοπάτια οδηγούμαστε; Τα όσα ακούμε να μας λέει στο παρακάτω βίντεο ο πρόεδρος τεχνικών ΔΕΗ Κώστας,

Μανιάτης, είναι συγκλονιστικά και αποκαλυπτικά ταυτόχρονα. 

Αποκλειστικά υπεύθυνη για το "ηλεκτροσόκ" που προκαλείται στους καταναλωτές ηλεκτρινής ενέργειας κάθε φορά που τους έρχεται η λογαριασμός ηλεκτρικού ρεύματος, είναι η κυβέρνηση η οποία μέσω του "κ" "σπάω" αυγά"Κώστα Χατζηδάκηπροχώρησε σε περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και ότι απέμεινε απ' αυτήν την οδήγησε στα χέρια των Στάσσιδων με το ένα χιλιάρικο ευρώ μεροκάματο. 

Η κυβέρνηση παραχώρησε ολόκληρο το δίκτυο της ΔΕΗ, το οποίο έχτισε με το αίμα του ο ελληνικός λαός, για να θησαυρίζουν Καπελούζοι και Βαρδινογιάννηδες που έστησαν τις δικές τους εταιρείες παρόχων ενέργειας. 

(Για να είμαστε ακριβείς όμως πρέπει να σημειώσουμε ότι η άρση του μονοπωλίου της ΔΕΗ στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας ξεκίνησε δειλά πριν μια δεκαετία, το 2012 για να ρθει σήμερα η κυβέρνηση του "επιτελικού κράτους" να στήσει φαγοπότι με τα λεφτά του ελληνικού λαού για μια σειρά πλουτοκράτες).

Αυτό, λοιπόν που είπε ο Κώστας Μανιάτης μιλώντας στο OPEN, ότι δηλαδή είναι λάθος η επιδοματική πολιτική που έχει επιλέξει η κυβέρνηση καθώς «παίρνουμε χρήματα από το δημόσιο ταμείο για να επιδοτούνται οι εταιρείες ενέργειας», ισχύει απόλυτα και είναι ο πυρήνας της πολιτικής των "αρίστων" στο θέμα της ενέργειας. 

Ακριβώς αυτό είδαμε και πρόσφατα αφού όπως ανακοίνωσε χτες ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, οι ιδιώτες πάροχοι θα πάρουν από τους Ελληνες φορολογούμενους 1,9 δις€ μόνο για τον Σεπτέμβρη. 

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο Κ. Μανιάτης, έχουν καταγραφεί 285.000 εντολές για διακοπές ρεύματος εξαιτίας της αδυναμίας νοικοκυριών και επιχειρήσεων να ανταπεξέλθουν στις υπέρογκες αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ όπως εκτίμησε ο ίδιος μέχρι το τέλος του έτους ο αριθμός των εντολών για διακοπές ρεύματος θα ξεπεράσει τις 400.000.

Αυτή είναι η μια πλευρά. Η άλλη είναι η ανυπαρξία ενός μαζικού ταξικού κινήματος να τους πάρει φαλάγγι, ώστε να μην σχεδιάζουν και εφαρμόζουν πολιτικές χωρίς εμάς και εναντίο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: