Σάββατο 6 Αυγούστου 2022

ΕΛΥΝΕ ΚΙ ΕΔΕΝΕ! «ΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΙ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ...»

George J. Prokopakis
 
Υπάρχει πρόβλημα δημοκρατίας; 
Ας μεταφράσουμε τις επίσημες ανακοινώσεις της κυβέρνησης: 
Έγιναν λάθη χειρισμού από την ΕΥΠ στις επισυνδέσεις. Σε απλά ελληνικά αυτό σημαίνει πως γίνονταν παράνομες παρακολουθήσεις τηλεφώνων από την ΕΥΠ. Τις παράνομες παρακολουθήσεις επιβεβαιώνει ο εξαναγκασμός σε παραίτηση του αρχηγού της ΕΥΠ. Υπάρχει ένα ερώτημα: θα επιληφθεί η δικαιοσύνη;
Ο Γραμματέας του Γραφείου Πρωθυπουργού παραιτείται λόγω του τοξικού κλίματος που δημιουργεί η αντιπολίτευση. Αυτό είναι αμετάφραστο. Η κυβέρνηση παραδέχεται λανθασμένους χειρισμούς ( = παράνομες παρακολουθήσεις) και το κράξιμο είναι τοξικό! Τα πράγματα είναι καθαρά: σε μια δημοκρατία το "θεσμικό παρακράτος" είναι μη αποδεκτό. Την ευθύνη της ΕΥΠ έχει ο ίδιος ο πρωθυπουργός (την πήρε ιδία πρωτοβουλία μάλιστα). Ή ο πρωθυπουργός παραιτείται ή δείχνει τον αυτουργό. Τον έδειξε στο πρόσωπο του Γραμματέα. Ας μας πει και το κίνητρο και ας ανακατέψει τη δικαιοσύνη.
Δυστυχώς, φτάσαμε να συζητάμε για ζητήματα προστασίας του δημοκρατικού πολιτεύματος από χειρισμούς (ή παραλείψεις;) μέσα από το γραφείο του πρωθυπουργού, από τον άνθρωπο που έλυνε και έδενε μέχρι πριν λίγες ημέρες.
Ο Αύγουστος είναι καλή περίοδος για να περάσουν στο ντούκου τέτοια. Δεν πρέπει όμως. Οι βιαστές της δημοκρατίας πρέπει να αντιμετωπίσουν τη δικαιοσύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: