Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ 150.000 ΡΩΣΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ


Η Μόσχα τρίζει τα δόντια της– Η Ουκρανία βρυχάται– Το ΝΑΤΟ «παρακολουθεί» -Η Ευρώπη προειδοποιεί– Το ΔΝΤ ετοιμάζει βαλίτσες για Κίεβο–Ο Γιανούκοβιτς ετοιμάζει επανεμφάνιση στη νότια Ουκρανία



Ανδρες του ρωσικού ναυτικού σε αποβάθρα του ναυστάθμου στη Σεβαστούπολη,
ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

Ρωσόφιλοι διαδηλωτές υποστέλουν την Ουκρανική σημαία μπροστά στο δημαρχείο της Συμφερόπολης στην Κριμαία

Ρωσικό πολεμικό πλοίο αγκυροβολημένο στη βάση της Σεβαστούπολης, στην Κριμαία

Ρωσόφωνοι διαδηλώνουν με μια γιγαντιαία ρωσική σημαία στη Συμφερόπολη


Ρώσοι ναύτες στο κατάστρωμα πολεμικού πλοίου στο ναύσταθμο της Σεβαστούπολης

Ανδρες του ρωσικού ναυτικού σε αποβάθρα του ναυστάθμου στη Σεβαστούπολη

Ρωσόφιλοι διαδηλωτές υποστέλουν την Ουκρανική σημαία μπροστά στο δημαρχείο της Συμφερόπολης στην Κριμαία

Ρωσικό πολεμικό πλοίο αγκυροβολημένο στη βάση της Σεβαστούπολης, στην Κριμαία

Ρωσόφωνοι διαδηλώνουν με μια γιγαντιαία ρωσική σημαία στη Συμφερόπολη
Οι ασκήσεις 150.000 ρώσων στρατιωτών στα σύνορα με την Ουκρανία και η κατάσταση συναγερμού στην οποία τέθηκε η πολεμική αεροπορία ανησυχούν το Κίεβο, τις Βρυξέλλες και την Ουάσιγκτον. 
Το Κίεβο φοβάται ότι η Ρωσία θα χτυπήσει από τις βάσεις της Κριμαίας
Εκρηκτικό κλίμα στην Κριμαία
Στους δρόμους της Συμφερόπολης χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν στους δρόμους κρατώντας μια τεράστια ρωσική σημαία.Λίγες ώρες νωρίτερα ένοπλοι φιολορώσοι κατέλαβαν τα κτίρια της κυβέρνησης και του κοινοβουλίου. Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, οι Ουκρανοί και Τάταροι βουλευτές που αποτελούν την πλειοψηφία στη Βουλή της Συμφερόπολης, κατάφεραν να συνεδριάσουν μέσα στο υπο κατάληψη κτίριο και καθαίρεσσαν τον φιλορώσο πρωθυπουργό της Κριμαίας  Ανατόλι Μοϊλιοφ. 
Ο ουκρανός προσωρινός πρόεδρος φοβάται ότι η επίθεση μπορεί να εξαπολυθεί από τις ρωσικές ναυτικές βάσεις στην Κριμαία και προειδοποιεί τη Μόσχα ότι τυχόν ένοπλη παραβίαση της μεθορίου θα συνεπάγεται στρατιωτική επίθεση και θα αντιμετωπιστεί ως τέτοια.
Η δύση προειδοποιεί τη Μόσχα να μην προχωρήσει σε τετελεσμένα που θα περιπλέξουν την κατάσταση 
ΝΑΤΟ: Δεν υπάρχει ειδικός σχεδιασμός για απάντηση στη Ρωσία
Ο αμερικανός πτέραρχος Φίλιπ Μπρίντλαβ, διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στην Ευρώπη δηλώνει στο Reuters, ότι δεν υπάρχουν εξειδικευμένα αμερικανικά ή συμμαχικά σχέδια δράσης σε περίπτωση εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία: «Για την ώρα, δεν είναι αυτή η κύρια ανησυχία μου. Δεν κάνουμε σχέδια για το πως θα απαντήσουμε. Αυτό που κάνουμε είναι αν υποστηρίζουμε την ειρηνική επίλυση της κρίσης».
Σε πολιτικό επίπεδο, το ΝΑΤΟ κάλεσε τη Ρωσία να «μην προχωρήσει σε κινήσεις που θα κλιμακώσουν την κατάσταση ή θα δημιουργήσουν παρεξηγήσεις».
«Υποστηρίζουμε μια κυρίαρχη, ανεξάρτητη και δημοκρατική Ουκρανία, προϋπόθεση για την ευρω-ατλαντική ασφάλεια», τόνισε ο έλληνας ο υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος από τις Βρυξέλλες, όπου πραγματοποιήθηκε η σύνοδος των υπουργών Άμυνας της Συμμαχίας.
Υπέρ της συνεργασίας με τηδύση τάσσεται η μόσχα, αλλά υπό προϋποθέσεις
Απαντώντας στο ρωσικό υπουργείο εξωτερικών ανακοίνωσε ότι το ΝΑΤΟ στέλνει λανθασμένα μηνύματα στην Ουκρανία. Η Μόσχα εμφανίζεται διατεθειμένη αν συνεργαστεί με τη δύση για την επίλυση της κρίσης υπό τις προϋποθέσεις ότι στη λύση θα συμφωνούν όλοι οι Ουκρανοί, και ότι οι αποφάσεις θα εφαρμοστούν. Μάλιστα τονίζει ότι η προσωρινή κυβέρνηση του Κιέβου, δεν είναι κυβέρνηση εθνικής ενότητας αλλά μια «κυβέρνηση νικητών στην οποία συμμετέχουν εξτρεμιστές».
Ο Γιανούκοβιτς ετοιμάζει την επανεμφάνισή του
Ο καταζητούμενος πρώην πρόεδρος Βίκτορ Γιανούκοβιτς σχεδιάζει να δώσει συνέντευξη τύπου, την Παρασκευή το απόγευμα, από την πόλη της Νότιας Ρωσίας Ροστόβ, ανακοίνωσαν πρόσωπα του στενού περιβάλλοντός του. Την ίδια ώρα οργιάζουν οι φήμες που τον φέρουν να ζει πλουσιοπάροχα σε προάστιο της Μόσχας σε πολυτελές ξενοδοχείο.
Ο Γιατσένιουκ βιάζεται να έρθει το ΔΝΤ
Διερευνητική αποστολή στο Κίεβο θα πραγματοποιήσει ομάδα εμπειρογνωμόνων του ΔΝΤ μέσα στις επόμενες μέρες. Όπως ανακοίνωσε η Κριστίν Λαγκάρντ, είπε ότι η αποτίμηση της κατάστασης θα βοηθήσει το Ταμείο να κατανοήσει ποιες μεταρρυθμίσεις είναι απαραίτηττες για τη χώρα. Ο εκτελών χρέη πρωθυπουργού Αρσέιν Γιατσένιουκ, τάχθηκε υπέρ της νέας δανειακής σύμβασης με το ΔΝΤ το συντομότερο δυνατό, χαρακτηρίζοντάς την «ζωτικής σημασίας» για τη σταθεροποίηση του εθνικού νομίσματος.
Φωτογραφίες: REUTERS / Stringer - David Mdzinarishvili - David Mdzinarishvili 

Δεν υπάρχουν σχόλια: