Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

ΠΥΓΜΑΧΟΣ, ΡΩΣΟΣ, 2,13 ΥΨΟΣ ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΡΙΜΑΙΑ -ΤΙ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Εχει ύψος 2,13, ζυγίζει 148 κιλά και φοράει 54 νούμερο παπούτσι. Ο Ρώσος Νικολάι Βάλουεφ, 40 ετών, παγκόσμιος πρωταθλητής πυγμαχίας έφτασε στη Σεβαστούπολη για «να βοηθήσει τους εκεί Ρώσους» στη διαμάχη που μετατέθηκε τώρα στην Κριμαία.

Ο επιβλητικός ως τρομακτικός Ρώσος έγραψε στο τουίτερ την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου:
«Φτάνω στη Σεβαστούπολη, στην Κριμαία, για να βοηθήσω τους συμπατριώτες. Φίλοι μου, η Ρωσία είναι μαζί σας!».
Και λίγο αργότερα:
«Πρόκειται για πόλεμο πληροφόρησης. Φτάσαμε στην Σεβαστούπολη για να δράσουμε προσωπικά και να μάθουμε τι πραγματικά συμβαίνει».
Φωτογραφίες του πυγμάχου κυκλοφόρησαν στη συνέχεια δείχνοντας τον στους δρόμους της πόλης, με άλλους διάσημους Ρώσους που έφτασαν εκεί.
Η άφιξή του κρίθηκε από διεθνείς παρατηρητές ως «μη ανώδυνη». Γίνεται την επόμενη των ταραχών που σημειώθηκαν στην χερσόνησο της Κριμαίας,

μια αυτόνομη δημοκρατία η οποία ανήκε στη Ρωσία ως το 1954 και συνδέθηκε έκτοτε με την Ουκρανία. Αναλυτές αναφέρουν ότι ο Νικολάι Βάλουεφ επελέγη από τον ίδιο τον Πούτιν για να απαντήσει η Ρωσία στον Ουκρανό πυγμάχο Βιτάλι Κλίτσκο, πυγμάχο και ήρωα της εξέγερσης στο Κίεβο ο οποίος θα είναι υποψήφιος πρόεδρος στις εκλογές της 25ης Μαίου.
Επικοινωνιακό τρυκ; Αυθόρμητη συμπαράσταση; Πραγματική εμπλοκή στη διαμάχη; Παρότι δεν είναι ακόμη γνωστό ποιό ρόλο θα παίξει ο Βάλουεφ στην Κριμαία, το μόνο γνωστό είναι προς το παρόν ότι πρόκειται για άνθρωπο του Πούτιν.

Στους δρόμους της Σεβαστούπολης:

Στην παρέα του Πούτιν:

Ο Ρώσος γίγαντας, τον αποκαλούν:



Δεν υπάρχουν σχόλια: