Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

ΓΡΑΦΕΙΟ «ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ ΜΠΡΑΒΩΝ»

Ανθρωποκυνηγητό για κύκλωμα εκβιαστών σε Αττική, Εύβοια και Κορινθία
Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για την εξάρθρωση κυκλώματος μπράβων- Αρχηγός φέρεται διοργανωτής πυγμαχικών αγώνων μέσα σε κλουβιά!
Γνωστός διοργανωτής πυγμαχικών αγώνων σε… κλουβιά, φέρεται από την αστυνομία να είναι ο «αρχηγός» σκληρής ομάδας εκβιαστών. Ανάμεσα στις εγκληματικές δραστηριότητες της σπείρας, όπως επισημαίνουν αστυνομικές πηγές, συμπεριλαμβάνονται επιθέσεις σε βάρος ιδιοκτητών καταστημάτων και πολιτών, με πρόκληση… καταγμάτων δακτύλων για τον εκφοβισμό τους.
Γνωστός διοργανωτής πυγμαχικών αγώνων σε… κλουβιά, φέρεται από την αστυνομία να είναι ο «αρχηγός» σκληρής ομάδας εκβιαστών
Υπάρχουν αστυνομικές υποψίες, ακόμη και για μία υπόθεση ανθρωποκτονίας στην περιοχή της Πελοποννήσου, οι οποίες προς το παρόν δεν επιβεβαιώνονται με αντίστοιχα στοιχεία ενοχής. Αστυνομικές πηγές κάνουν λόγο ακόμη και για «γραφείο ενοικίασης» μπράβων,
στο οποίο απευθύνονταν όσοι ήθελαν να επιλύσουν δυναμικά προσωπικές ή επαγγελματικές διαφορές τους.   
Από το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής σε Αττική, Εύβοια και Κορινθία. Έως αυτή τη στιγμή έχουν συλληφθεί 8 άτομα, ενώ έχουν κατασχεθεί σημαντικά χρηματικά ποσά και οπλισμός. Τα μέλη της εκβιαστικής ομάδας, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είχαν ως «έδρα» τα νότια προάστια, κυρίως Καλλιθέα και Γλύφάδα, εκβιάζοντας καταστηματάρχες και πολίτες με χρηματικά ποσά που κυμαίνονταν από 300 έως 1.500 ευρώ τον μήνα.
  Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, αναφέρουν ότι ο φερόμενος «αρχηγός» έχει απασχολήσει τις διωκτικές αρχές για διάφορα αδικήματα, όπως εκβιασμούς και ληστείες.  Από το 2011 φέρεται, να είναι ο άνθρωπος που έκανε ευρέως γνωστό στην Ελλάδα το ΜΜΑ (Μixed Martial Arts)και καθιέρωσε τους αγώνες σε κλουβί μέσω διοργάνωσης, η οποία ήδη μετρά τουλάχιστον 5 τέτοια τουρνουά συνδυασμού πολεμικών τεχνών.
Η ενασχόληση του με το χώρο των δυναμικών αθλημάτων ξεκίνησε από το 1996, κάνοντας kickboxing και πάλη. Στα τέλη του 2004 είχε ένα πολύ σοβαρό ατύχημα που τον ανάγκασε να μείνει μακριά από τον χώρο για περίπου δύο χρόνια αλλά φαίνεται να επανήλθε ασχολούμενος αποκλειστικά με το οργανωτικό κομμάτι των μαχητικών αθλημάτων. Στην πρώτη διοργάνωση που ασχολήθηκε διαχώρισε τη θέση του από τον συνεργάτη του και έφτιαξε τη δική του μορφή αγώνων.
Σύμφωνα με αστυνομικούς σε αυτές τις διοργανώσεις πυγμαχίας υπήρχαν πολλές καταγγελίες για παράνομο στοιχηματισμό και στημένους αγώνες, οι οποίες όμως δεν είχαν στοιχειοθετηθεί.    

Δεν υπάρχουν σχόλια: