Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ - ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΠΟΥ ‘ΔΕΝΕΙ’ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Εκτός των ορίων της δημοκρατικής νομιμότητας κινείται η Χρυσή Αυγή. Η πεποίθηση αυτή των ανακριτικών αρχών προκύπτει από το πόρισμα που διαβίβασαν στη Βουλή για την άρση της ασυλίας όλων των βουλευτών της οργάνωσης. Αδιάσειστα είναι τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί. Στρατιωτικού τύπου ασκήσεις γίνονταν ακόμα και μέσα στα γραφεία.
Η ναζιστική ιδεολογία, η μισαλλοδοξία, οι ρατσιστικές και φασιστικές αντιλήψεις και η παντελής περιφρόνηση για τη Βουλή και τους θεσμούς, εντοπίζονται στον «πυρήνα» της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με το πόρισμα των 190 σελίδων που συνέταξαν οι ειδικές ανακρίτριες Ι. Κλάπα και Μ. Δημητροπούλου και παρουσιάζει σήμερα το «Εθνος».
Την ίδια στιγμή, γίνεται ξεκάθαρο ότι η Χρυσή Αυγή διώκεται από τις δικαστικές Αρχές ως εγκληματική οργάνωση, ανεξάρτητα από την ιδεολογική της θέση και κοσμοθεωρία που δεν αξιολογούνται ποινικά - αλλά γιατί τα ηγετικά και ιδρυτικά μέλη της έκαναν πράξη τα όσα πιστεύουν (π.χ. για τους αλλοδαπούς) και πέρασαν στο επόμενο στάδιο κατά το οποίο όπως προκύπτει από το αποδεικτικό υλικό πλέον φέρεται το ναζιστικό μόρφωμα να εκφεύγει του ορίου της νομιμότητας.

Με άλλα λόγια δεν διώκονται ποινικά για τις ιδέες τους,
αλλά γιατί τις έκαναν πράξη. Κατείχαν παράνομα πυροβόλα όπλα και πυρομαχικά, είχαν ναρκωτικά, πραγματοποιούσαν παραστρατιωτικές εκπαιδεύσεις τύπου ΟΥΚ, έκαναν επιθέσεις και η λίστα των εγκληματικών ενεργειών στις οποίες φέρονται ότι συμμετείχαν δεν έχει τέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: