Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Η ΝΕΑ ΛΙΣΤΑ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΓΙΑ 50.000 ΕΦΑΠΑΞ

Αλλαγές στη λίστα πληρωμών του εφάπαξ που περιμένουν να πάρουν περίπου 50.000 ασφαλισμένοι προωθεί το υπουργείο Εργασίας.
Στο εξής και, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του Τύπου της Κυριακής, αλλά και με έγγραφο σημείωμα του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη, προς τον κ. Βρούτση, η σειρά για την πληρωμή του εφάπαξ θα καθορίζεται όχι με βάση την ημερομηνία έκδοσης της συνταξιοδοτικής απόφασης, όπως συνέβαινε επί χρόνια, αλλά με βάση την ημερομηνία της αποχώρησης του υπαλλήλου από την υπηρεσία, που είναι και το πιο δίκαιο.
Με αυτή την αλλαγή, οι εργαζόμενοι που αποχώρησαν ως το τέλος του 2013, θα υποστούν ελάχιστες μειώσεις στο εφάπαξ, ακόμη και αν πάρουν το βοήθημα το 2014 ή το 2015 που θα ισχύει ο νέος τρόπος υπολογισμού.
Στο έγγραφο του κ. Θεοχάρη και με αφορμή τις διαμαρτυρίες που δέχτηκε από εφοριακούς που, λόγω της καθυστέρησης στην έκδοση της συνταξιοδοτικής τους απόφασης, κινδυνεύουν να πάρουν μειωμένο εφάπαξ,
αναφέρεται ότι «εφοριακοί υπάλληλοι που υπέβαλαν αίτηση δεύτερης παραίτησης για αποχώρηση από την υπηρεσία πριν από άλλους συναδέλφους τους έχουν λάβει ή ενδέχεται να λάβουν σημαντικά μειωμένο ή και καθόλου εφάπαξ, σε αντίθεση με άλλους υπαλλήλους, οι οποίοι, παρότι υπέβαλαν μεταγενέστερα τη δεύτερη παραίτηση, πήραν το εφάπαξ εις το ακέραιο».
Κάντε κλικ για μεγέθυνση:

Δεν υπάρχουν σχόλια: