Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

ΣΥΝΕΡΓΟΣ ΣΤΟ ΦΟΝΟ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ Ο ΠΥΡΗΝΑΡΧΗΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Καταπέλτης το κατηγορητήριο για τον ήδη προφυλακισμένο πυρηνάρχη της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια - Ο Πατέλης ενεργοποίησε το τάγμα θανάτου και ενημέρωσε και τον Μιχαλολιάκο
Συνεργός στο φόνο του Παύλου Φύσσα από τον Γιώργο Ρουπακιά, είναι ο φερόμενος πυρηνάρχης της Νίκαιας Γιώργος Πατέλης, σύμφωνα με το κατηγορητήριο που συνέταξαν σε βάρος του οι δυο ανακρίτριας που ερευνούν την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.
Ο ήδη προφυλακισμένος κατηγορούμενος για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, απολογήθηκε για τη νέα κατηγορία που του αποδίδεται στις ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου και κρίθηκε εκ νέου προφυλακιστέος.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν  συγκεντρωθεί στη δικογραφία, τη μοιραία νύχτα του άγριου φονικού φαίνεται να υπήρξε κινητοποίηση μηχανοκίνητου «τάγματος» της Χρυσής Αυγής μέσω SMS. Ο Γιώργος Πατέλης είναι,
κατά το κατηγορητήριο, ο επικεφαλής του Πυρήνα της Νίκαιας με τον οποίο επικοινώνησε αμέσως μετά το μαχαίρωμα του Παύλου Φύσσα ο Γιώργος Ρουπακιάς. Ο "πυρηνάρχης" στη συνέχεια φέρεται να επικοινώνησε με τον προφυλακισμένο βουλευτή της ΧΑ Γιάννη Λαγό αλλά κάλεσε το επόμενο πρωί και σε σταθερό τηλέφωνο που είναι καταχωρημένο στο γενικό γραμματέα του κόμματος Νίκο Μιχαλολιάκο.
 Οι ανακρίτριες θεωρούν τον Πυρηνάρχη και συνεργό στο αποτρόπαιο έγκλημα που στάθηκε αφορμή να ξεκινήσει η μεγάλη δικαστική έρευνα για τη Χρυσή Αυγή 
Ο Γιώργος Πατέλης είχε απολογηθεί το περασμένο φθινόπωρο και για το αδίκημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης την ίδια νύχτα με τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο. Μάλιστα η προφυλάκιση των δυο κατηγορουμένων είχε αποφασιστεί μόλις ολοκλήρωσαν και οι δυο τις απολογίες τους καθώς η επίμαχη τηλεφωνική επικοινωνία είχε θεωρηθεί κρίσιμη.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος δίνοντας εξηγήσεις, είχε υποστηρίξει οτι ο αριθμός τηλεφώνου που κάλεσε ο Πατέλης το επόμενο πρωί μετά το φόνο είναι μεν στο όνομα του αλλά τον έχει παραχωρήσει στο κόμμα. Τώρα οι ανακρίτριες θεωρούν τον Πυρηνάρχη και συνεργό στο αποτρόπαιο έγκλημα που στάθηκε αφορμή να ξεκινήσει η μεγάλη δικαστική έρευνα για τη Χρυσή Αυγή. Την ίδια γραμμή ακολούθησε και ο Πατέλης λέγοντας οτι ο ίδιος χρησιμοποίησε τον συγκεκριμένο αριθμό καλώντας στο σπίτι του από τα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

Οι τηλεφωνικές επικοινωνίες των εμπλεκόμενων εκείνη τη νύχτα του Σεπτέμβρη βρέθηκαν στο επίκεντρο της έρευνας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν απο τον «κοριό» της ΕΥΠ, ο Γιάννης Λαγός τηλεφώνησε απο το κινητό του στον Πατέλη 11 φορές το διάστημα 21:45 – 02:44, δηλαδή πριν και μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Επίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν, ο Γιώργος Ρουπακιάς τηλεφώνησε στον Πατέλη επτά φορές το διάστημα 22:58 – 1:17.

Τον Γιώργο Πατέλη είχε κάψει η μαρτυρία του δράστη  Γιώργου Ρουπακιά  
Ο Πατέλης αρχικά είχε αρνηθεί οτι συμμετείχε στην επίμαχη κινητοποίηση του "μηχανοκίνητου τάγματος" αλλά τον τοποθέτησε στο σημείο ο ίδιος ο Γιώργος Ρουπακιάς λέγοντας στην απολογία του ότι αφού έλαβε το SMS που καλούσε σε κινητοποίηση τα μέλη της ΧΑ, έφτασε στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης του κόμματος στη Νίκαια. Είπε χαρακτηριστικά: «... πράγματι πήγα στην τοπική και είδα 10-12 μηχανές στις οποίες επέβαιναν 17-18 άτομα μεταξύ των οποίων αναγνώρισα τους Πατέλη, Καζαντζόγλου, τον Θανάση Τζόρβα, Γιώργο Δήμου, Γιώργο Σταμπέλο... ».

Οι δυο ανακρίτριες αναμένουν την απόφαση της Βουλής επί του αιτήματος τους για την άρση ασυλίας όλων των βουλευτών της Χρυσής Αυγής που ως τώρα δεν αντιμετώπιζαν κατηγορία, προκειμένου να τους αποδώσουν το αδίκημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης αλλά και βουλευτών που είναι ήδη κατηγορούμενοι ή και προφυλακισμένοι προκειμένου να τους απαγγείλουν συμπληρωματικές κατηγορίες

Δεν υπάρχουν σχόλια: