Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

«ΟΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ...»

Ο Γιώργος προετοιμάζει την επιστροφή του – Πως δρουν ομάδες και στελέχη με τα οποία έχει στενές πολιτικές επαφές - Κινήσεις για οργανωτική συγκρότηση των Παπανδρεϊκών μετά τις ευρωεκλογές

Η ομιλία του πρώην Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου προς τους Έλληνες απόφοιτους του Χάρβαντ πριν από λίγες ημέρες σηματοδότησε την επιστροφή του πρώην αρχηγού του ΠΑΣΟΚ στην πολιτική ζωή του τόπου. 
Ο ίδιος σημείωσε ότι είναι πάντα παρών αλλά έχει δεχτεί σκληρή κριτική για τα συνεχή ταξίδια στο εξωτερικό, όπως και για την απουσία του από τον δημόσιο διάλογο σε σημαντικά θέματα που αφορούν το μέλλον αλλά και το παρελθόν της χώρας,





 
Στην ομιλία που πραγματοποιήθηκε στην Αίγλη του Ζαππείου τόνισε την ανάγκη των πολιτικών αποφάσεων που έλαβαν οι κυβερνήσεις του το 2010 και το 2011 για το Μνημόνιο, επέρριψε ευθύνες στις ηγεσίες της Ε.Ε. και κυρίως στον Σαρκοζί και την Μέρκελ και για πρώτη φορά αναφέρθηκε στο μέλλον της χώρας κάνοντας λόγο για ανάγκη μίας Εθνικής Συμφωνίας για να βγει η χώρα από την κρίση.
«θα επιστρέψει στα πολιτικά πράγματα όπως πάντα επιστρέφουν οι Παπανδρέου»
Η απόφαση για την επιστροφή του ΓΑΠ και οι «σκιές» των ΜΚΟ
Ο Γιώργος Παπανδρέου βλέποντας κατακερματισμένη την κεντροαριστερά και την δικομματική κυβέρνηση να εφαρμόζει τις πολιτικές που οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ συμφώνησαν με την Ε.Ε και το ΔΝΤ παρουσιάζοντας παράλληλα τα θετικά αποτελέσματα, αποφάσισε να δώσει το δυναμικό παρών και να επιστρέψει στην πολιτική σκηνή. Όπως αναφέρουν συνεργάτες του, γνωρίζει ότι δέχεται ακόμα τα πυρά για την υπογραφή του Μνημονίου από ένα μεγάλο τμήμα του ελληνικού λαού. Φίλοι και «πιστοί» οπαδοί έχουν επισημάνει στον πρώην Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι το θέμα με τις ΜΚΟ και την εμπλοκή συνεργατών του δημιουργεί σκιές πάνω από τον ίδιο σχετικά με την διαχείριση των κονδυλίων. Ο ίδιος όμως ο Γιώργος Παπανδρέου ακούει τους πάντες, δεν αναφέρει τα σχέδια του και «θα επιστρέψει στα πολιτικά πράγματα όπως πάντα επιστρέφουν οι Παπανδρέου» αναφέρουν στο TheTOC.gr παλιοί συνεργάτες του πρώην Πρωθυπουργού.




 
Οι επαφές με νυν και πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ
Ο Γιώργος Παπανδρέου επικοινωνεί και μιλά με όλα τα στελέχη που είναι ακόμα στο ΠΑΣΟΚ ή έχουν φύγει και ακούει προσεκτικά τις απόψεις τους χωρίς να παίρνει θέση. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει επικοινωνήσει με την Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου πριν ξεκινήσει το φλερτ με τον ΣΥΡΙΖΑ, με την ευρωβουλευτή Άννυ Ποδηματά η οποία τάχθηκε στο πλευρό των 58, με την Μαριλένα Κοππά πριν ανακοινώσει την συμπόρευση της με την ΔΗΜΑΡ αλλά και με τον Θάνο Μωραϊτη και τον Φίλιππο Σαχινίδη προκειμένου να ενημερωθεί για τα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες τον τελευταίο καιρό έχει ξεκινήσει και μία προσπάθεια επαναπροσέγγισης με τον Γιάννη Ραγκούση χωρίς όμως να έχει ευοδωθεί.
Η οργανωτική προεργασία και οι προειδοποιητικές βολές των Βενιζελικών
Ορόσημο για την επιστροφή του Γιώργου Παπανδρέου θα αποτελέσει το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών
Από την άλλη πλευρά, ένας σημαντικός αριθμός «ορκισμένων» Παπανδρεϊκών ανά την Ελλάδα προετοιμάζεται για να συγκροτηθεί μία κίνηση σε οργανωτικό επίπεδο. Επικεφαλής είναι ο πρώην υπουργός και πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Σωκράτης Ξυνίδης που συσπειρώνει στελέχη απ΄ όλη την επικράτεια. Ορόσημο για την επιστροφή του Γιώργου Παπανδρέου στα πολιτικά πράγματα θα αποτελέσει το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Στο ΠΑΣΟΚ κατηγορούν βέβαια τον πρώην Πρωθυπουργό ότι συντονίζει τις κινήσεις στελεχών του κόμματος που κατευθύνονται στο ΣΥΡΙΖΑ ή στην ΔΗΜΑΡ με στόχο να αποδυναμώσει το ΠΑΣΟΚ και τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Όμως ο πρώην πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του δεν φαίνονται διατεθειμένοι σε αυτήν την φάση να «μπουν» σε οποιαδήποτε αντιπαράθεση αφήνοντας τον χρόνο να κυλήσει μέχρι τις εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: