Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

ΞΑΝΑ ΣΤΗ... ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ Ο ΣΤΑΘΑΚΗΣ

Σε νέες δηλώσεις του, ο Γιώργος Σταθάκης ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν σκοπεύει να αλλάξει τους φορολογικούς συντελεστές- Αλλά να αυξήσει τα έσοδα από την πάταξη της φοροδιαφυγής
Σε νέες αντιφάσεις υπέπεσε ο Γιώργος Σταθάκης, αναφορικά με τις επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ στη φορολογική πολιτική, οι οποίες και δίνουν ξανά ερμηνείες για ποικίλα σχόλια.
Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη (ΒΗΜΑ FM) ότι "ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αλλάξει τους φορολογικούς συντελεστές", επιχειρώντας έτσι να δικαιολογήσει παλαιότερη δήλωσή του περί υποφορολόγησης σε σχέση με το ΑΕΠ.
Η απάντησή του, ωστόσο, περιέπλεξε ακόμη περισσότερο τα πράγματα, δεδομένου ότι αφενός επέμεινε ότι η φορολόγηση των επιχειρήσεων και των νομικών προσώπων βρίσκεται σε "χαμηλότερα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο επίπεδα",
αφετέρου υποστήριξε ότι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει να πατάξει τη φοροδιαφυγή, ώστε με τους ίδιους συντελεστές να αυξήσει τα έσοδα.
Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη ότι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, αλλά και οι καταναλωτές, μέσω του ΦΠΑ, φορολογούνται πολύ περισσότερο σε σχέση επίσης με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.
Ο κ. Σταθάκης, εξάλλου, υποστήριξε ότι η συζήτηση για τρίτο μνημόνιο υπαγορεύεται από το πολιτικό παίγνιο των δανειστών και τις πιέσεις προς την ελληνική κυβέρνηση και δεν έχει βάση, διότι - κατά τον ίδιο - το χρηματοδοτικό κενό μπορεί να καλυφθεί με τα χρηματοδοτικά εργαλεία της ΕΚΤ ή τον ESM.

Δούρου: Η μάχη στην Περιφέρεια Αττικής δεν θα κριθεί μόνο με βάση το μνημόνιο
Λίγο αργότερα, πάντως, μιλώντας στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό, η βουλευτής και υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου προέβη σε μία δήλωση που συνιστά διαφοροποίηση από την επίσημη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχολιάζοντας το χαρακτήρα των αυτοδιοικητικών εκλογών, αλλά και το πεδίο στο οποίο θα κριθεί η πολιτική μάχη, η κυρία Δούρου υποστήριξε ότι "δεν θα έχει μόνο αντιμνημονιακό χαρακτήρα η μάχη στην Αττική", προσθέτοντας, πάντως, ότι "το μνημόνιο εξακολουθεί να είναι στις συζητήσεις".

Δεν υπάρχουν σχόλια: