Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ

Πρώτα κάλπη και μετά ομοβροντία: κόψιμο επικουρικών, αύξηση παρακράτησης φόρου, σαφάρι κατά ανασφάλιστων αυτοκινήτων, φόρος εισοδήματος του 2013, νέος ενιαίος Φόρος Ακινήτων
Τα «τεχνικά προβλήματα» που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση, ο προγραμματισμός για την καταβολή των φόρων που έχει ανακοινωθεί από τις αρχές του χρόνου αλλά και οι ψηφισμένοι μνημονιακοί νόμοι συνθέτουν ένα ασφυκτικό σκηνικό για τον Ιούλιο.
Μέσα στον Ιούλιο, θα αποσταλούν σε εκατοντάδες χιλιάδες οδηγούς ειδοποιητήρια για να ασφαλίσουν το όχημά τους πληρώνοντας και ένα παράβολο των 250 ευρώ για να αποφύγουν τα χειρότερα
Ο κατάλογος των υποχρεώσεων που μετατίθενται για μετά τις εκλογές γίνεται ολοένα και μακρύτερος. Μόλις την προηγούμενη Τρίτη, μιλώντας εδώ στο Thetoc.gr ο γενικός γραμματέας εσόδων Χάρης Θεοχάρης, έκανε γνωστό ότι οι επιστολές στους οδηγούς που έχουν ανασφάλιστο όχημα,
δεν είναι δυνατόν να αποσταλούν «νωρίτερα από τις αρχές του 2ου εξαμήνου». Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Ότι κάποια στιγμή μέσα στον Ιούλιο, θα αποσταλούν σε μερικές εκατοντάδες χιλιάδες οδηγούς ειδοποιητήρια με τα οποία θα καλούνται να ασφαλίσουν το όχημά τους πληρώνοντας και ένα παράβολο των 250 ευρώ για να αποφύγουν τα χειρότερα (πρόστιμο 500 ευρώ και αφαίρεση διπλώματος, πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας).
Εχει ήδη προαναγγελθεί μείωση των επικουρικών συντάξεων προκειμένου να καλυφθούν τα ελλείμματα των ταμείων
Για τους συνταξιούχους, το χτύπημα του καλοκαιριού θα είναι διπλό. Έχει ήδη προαναγγελθεί η μείωση των επικουρικών συντάξεων προκειμένου να καλυφθούν τα ελλείμματα των ταμείων. Μετά τις εκλογές θα γίνει γνωστό και το ποσό της περικοπής το οποίο ειδικά στα «ευγενή» ταμεία μπορεί να φτάσει και στο 40-50% όπως έχει δηλώσει στο Thetoc.gr ο δικηγόρος Δημήτρης Μπούρλος.
Το δεύτερο χτύπημα θα προέλθει από την αύξηση της παρακράτησης φόρου για τους συνταξιούχους οι οποίοι θα κληθούν να θυσιάσουν ένα μέρος των καθαρών αποδοχών τους για να καταβάλλουν χρήματα τα οποία κανονικά θα πλήρωναν τον Ιούλιο του 2015. Οι όποιες μικρές αυξήσεις στις καθαρές αποδοχές γίνουν μέχρι τον Ιούνιο, θα έχουν μόνο προσωρινό χαρακτήρα. 
Τα εκκαθαριστικά του 2014, θα είναι «φωτιά»

Ούτως ή άλλως, προγραμματισμένη για τον Ιούλιο είναι η πληρωμή του φόρου εισοδήματος από 5,5 εκατομμύρια φυσικά πρόσωπα. Τα εκκαθαριστικά του 2014, θα είναι «φωτιά» καθώς ενσωματώνουν τις επιβαρύνσεις από την κατάργηση των φορολογικών ελαφρύνσεων και τη φορολόγηση από το πρώτο ευρώ των εισοδημάτων από ελευθέρια επαγγέλματα, επιχειρηματική δραστηριότητα και ενοίκια. Και φυσικά από τον Ιούλιο ξεκινάει η πληρωμή και του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων ο οποίος μετά τις τελευταίες εξελίξεις θα αποσταλεί «φουσκωμένος» σε όσους τακτοποίησαν τον ημιυπαίθριο, τη σοφίτα ή το playroom.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: