Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

ΕΚΡΗΞΗ ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΟΥ ΙΧ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

·         Παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο τινάχτηκε στον αέρα έξω από την Τράπεζα της Ελλάδας
·         Προειδοποιητικό τηλεφώνημα έκανε λόγο για 75 κιλά εκρηκτικών
·         Τρομοκρατικό χτύπημα με προφανή στόχο, λέει η κυβέρνηση
Τρομακτική ήταν η έκρηξη που σημειώθηκε γύρω στις 6 το πρωί, έξω από το κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδας, στην οδό Αμερικής 4. Στην ίδια περιοχή βρίσκεται το γραφείο του μόνιμου αντιπροσώπου του ΔΝΤ, υποκαταστήματα τραπεζών και τα γραφεία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.


Eικονες


 
Η έκρηξη προήλθε από παγιδευμένο αυτοκίνητο και τράνταξε πολλές περιοχές της πρωτεύουσας, από το Γκύζη μέχρι το Παγκράτι.

 
Είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα στις 5 στην ιστοσελίδα Ζούγκλα και στις 5.15 στην Εφημερίδα των Συντακτών.  O άγνωστος που τηλεφώνησε είπε: «Ανάμεσα στη Σταδίου και την Πανεπιστημίου, επί της οδού Αμερικής, έξω από την Τράπεζα της Ελλάδας, υπάρχει αυτοκίνητο με 75 κιλά εκρηκτικά, που θα εκραγεί σε 45 λεπτά».

 
Αμέσως, η περιοχή αποκλείστηκε από αστυνομικές δυνάμεις, ενώ εντοπίστηκε ένα κλεμμένο ΙΧ αυτοκίνητο μάρκας NISSAN SUNNY, που όλα έδειχναν ότι επρόκειτο για το παγιδευμένο ΙΧ. Οι αστυνομικοί απομάκρυναν έγκαιρα εργαζόμενους, κυρίως άνδρες security, και απέκλεισαν την περιοχή σε μεγάλη ακτίνα για να μην υπάρξουν θύματα. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες δεν τραυματίστηκε κανείς, αλλά οι υλικές ζημιές είναι τεράστιες. 

 
Αποκλεισμένη παραμένει η Σταδίου, η Πανεπιστημίου, η Αμερικής ενώ επί τόπου έχουν σπεύσει πυροτεχνουργοί, αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και κλιμάκια της Εγκληματολογικής.
Οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής έχουν αρχίσει ήδη τη συλλογή πληροφοριών και στοιχείων από την περιοχή, προκειμένου να διευκρινίσουν πως κινήθηκαν οι δράστες. Υπάρχουν πληροφορίες για έναν νεαρό που βρισκόταν στο σημείο και έφυγε τρέχοντας.
Για το περιστατικό αναμένονται ανακοινώσεις.
Tην είδηση μεταδίδουν τα ξένα ειδησεογραφικά δίκτυα.

 
Ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ έκανε λόγο για τρομοκρατικό χτύπημα με προφανή στόχο την αλλαγή της ατζέντας. Σε ερώτηση για το γεγονός ότι η έκρηξη έγινε στο κέντρο της Αθήνας, σε ένα από τα πιό καλά φυλαγμένα σημεία, παραδέχθηκε ότι υπάρχει θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: