Τρίτη 15 Απριλίου 2014

ΠΑΛΙΟ ΙΤΙΩΤΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ: " Η ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥ"

Οι  αυτοδιοικητικές, κολοτούμπες είναι ίδιον του καιρού μας, όπου κυριαρχεί η μετριότητα, ο τυχοδιωκτισμός, η αρπαχτή, το ψεύδος και η υποκρισία.

Το να διαψεύδεις ακόμη και γεγονότα δεν είναι ίδιο ανθρώπου που σέβεται τον εαυτό του και την πορεία του, επαγγελματική, κοινωνική και πολιτική και μάλιστα όταν ταυτίζεσε με ότι  κατήγγειλες μετά μανίας τόσα χρόνια, είναι πιρουέτα.
Το ότι τους αντιπολιτευόσουν σφοδρά, και την ίδια ώρα να επιδίδεσαι μετά… μανίας να αποδείξεις ότι η γη… δεν κινείται ως σύγχρονος αντι- Γαλιλαίος Γαλιλέϊ, είναι κολοτούμπα.
Το να διατυμπανίζεις την αντικειμενικότητα σου και στη στιγμή να αυτογελοιοποιείσαι με την ανενδοίαστη ταύτιση σου με το κατεστημένο (όπως εσύ τους έλεγες), άμεσα και χωρίς αναστολές είναι κολοτούμπα.
Το να διατείνεσαι ότι δεν είσαι εξαρτημένος από συμφέροντα και κατεστημένα και την ίδια στιγμή να επιδίδεσαι μετά πάθους στην λειχία πολιτικών, αυτοδιοικητικών και άλλων προσώπων του δημόσιου βίου είναι κολοτούμπα.
Το να κοκορεύεσαι οτι  είσαι υπόδειγμα νομιμότητας  και να συνεργάζεσε με τους  ιεροφάντες της παρανομίας (όπως έλεγες) είναι κολοτούμπα.
Το να επιμένεις ότι υπηρετείς την θεσμική λειτουργία σου και ταυτόχρονα να προσπαθείς εναγωνίως να διαμορφώσεις κλίμα υπέρ συγκεκριμένης επιλογής και  να μεταβάλλεσαι σε εργαλείο άθλιας επιρροής είναι κολοτούμπα.
Το να επιμένεις παρόλα αυτά ότι είσαι ταυτόχρονα ο μοναδικός κάτοχος της αλήθειας ,της γνώσης, της εντιμότητας, της λαϊκής βούλησης, ότι κατέχεις ισοβίως το προσόν της αυθεντίας επί παντός του επιστητού…
είσαι για το ψυχιατρείο!


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είμασατε όλοι για ψυχιατρείο όσοι ασχολούμαστε με αυτόν και ιδιαίτερα αυτοί που το ακολουθούν και αυτοί που θα τον περιμαζέψουν

Ανώνυμος είπε...

δρολαπα τι εχεις να πεις τωρα?