Τρίτη 15 Απριλίου 2014

ΚΑΒΓΑΣ ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΔΙΑ ΤΩΝ...ΑΣΤΕΓΩΝ

Φωτιές άναψε στο ΠΑΣΟΚ η πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού να ανακοινώσει μονομερώς δράσεις για την ανακούφιση αστέγων - Οργισμένο τηλεφώνημα Βενιζέλου σε Σαμαρά - Συνομιλία σε υψηλούς τόνους
Μίνι κυβερνητική κρίση προκλήθηκε αργά το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας, με προσωπική αντιπαράθεση στο παρασκήνιο μεταξύ του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου.
Η κίνηση του Πρωθυπουργού να συγκαλέσει σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για πρωτοβουλίες ανακούφισης των αστέγων, χωρίς να ενημερωθεί το ΠΑΣΟΚ και κυρίως επειδή στη συνέχεια έγιναν σχετικές ανακοινώσεις, εξόργισε τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η οργή ήταν τέτοια του προέδρου του ΠΑΣΟΚ που επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Αντώνη Σαμαρά και είχαν έντονη συζήτηση
Σύμφωνα με πληροφορίες, η οργή ήταν τέτοια του προέδρου του ΠΑΣΟΚ που επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Αντώνη Σαμαρά και είχαν, με βάσει καλά πληροφορημένες πηγές, έντονη συζήτηση, καθώς ο Ευάγγελος Βενιζέλος θεώρησε ότι ο Πρωθυπουργός κάνει προσωπικό παιχνίδι.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δεν επιθυμεί να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες ο Πρωθυπουργός που να μην τις γνωρίζει,
και ειδικά σε θέματα για τα οποία το ΠΑΣΟΚ έχει ευαισθησίες και αυτό που μεταφέρθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου είναι ότι δεν μπορεί η ΝΔ να εμφανίζεται ως η εγγυήτρια δύναμη για μια σειρά ζητήματα.
Η συνομιλία των δυο ανδρών έγινε σε υψηλούς τόνους και πιθανότατα εντός της Μεγάλης Εβδομάδας -πριν από τη Μεγάλη Πέμπτη- θα υπάρξει και κατ’ ιδίαν συνάντηση για να συζητήσουν τη λειτουργία της κυβέρνησης.
Δεν κάλεσαν στη σύσκεψη τον αρμόδιο υφυπουργό
Είναι χαρακτηριστικό ότι τη σύσκεψη -στην οποία παρευρέθηκαν οι υπουργοί Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας, αλλά ουδείς από το ΠΑΣΟΚ, ούτε ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου, ούτε η γενική γραμματέας Πρόνοιας κυρία Έφη Πέγκου- την πληροφορήθηκαν στη Χαριλάου Τρικούπη από τηλεοράσεως, μετά τη δήλωση του Πρωθυπουργού.
H σύσκεψη είχε αντικείμενο την αξιοποίηση ακινήτων που βρίσκονται στη δικαιοδοσία του Δημοσίου για τη στέγαση αστέγων και την παροχή βασικών υπηρεσιών, όπως ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ώστε να επιταχυνθεί η επανένταξή τους στην κοινωνία.
Στο ΠΑΣΟΚ ξαφνιάστηκαν όταν είδαν τον Πρωθυπουργό να κάνει δηλώσεις για κυβερνητικές δράσεις σχετικά με την ανακούφιση των αστέγων
Στο ΠΑΣΟΚ ξαφνιάστηκαν όταν είδαν τον Πρωθυπουργό να κάνει δηλώσεις για κυβερνητικές δράσεις σχετικά με την ανακούφιση των αστέγων και έγιναν έξαλλοι, ενώ στο Μέγαρο Μαξίμου έδειχναν να μην κατανοούν την αντίδραση της Χαρ. Τρικούπη τονίζοντας το δικαίωμα του πρωθυπουργού να προβαίνει σε ανακοινώσεις και να συγκαλεί συσκέψεις. «Δεν μπορεί για το παραμικρό να ενημερώνουμε το ΠΑΣΟΚ» λέγανε...
Αμέσως ενημερώθηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ακολούθησε η τηλεφωνική του συνομιλία με τον Πρωθυπουργό και οι διαρροές της Χαρ. Τρικούπη που χαρακτήρισε τη σύσκεψη «παλαιοκομματικού χαρακτήρα με λογική μαυρογιαλούρου, που προσβάλλει τη θεσμική λειτουργία της κυβέρνησης». Παράλληλα έκαναν λόγο για μια προσβλητική κίνηση από πλευράς Μεγάρου Μαξίμου που θέλει ένα ευαίσθητο θέμα να το χρησιμοποιήσει ως προεκλογικό χαρτί.  
Και νεά ένταση με αφρομή την πώληση του ΟΛΘ
Νέα ένταση υπήρξε και για την προκήρυξη του ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση του 67% του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, με το ΠΑΣΟΚ να τονίζει ότι παρότι κανένα κόμμα στην ίδια συζήτηση δεν συμφώνησε με την πρόταση της πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου, αποφασίστηκε εσπευσμένα να προχωρήσει η διαδικασία.

Τα δυο περιστατικά, ειδικά το πρώτο που προκάλεσε και την σύγκρουση των Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελου Βενιζέλου δείχνει, ότι παρά το κλίμα ενότητας της κυβέρνησης που θέλουν να περάσουν στην κοινή γνώμη στο παρασκήνιο υπάρχουν πολλά επεισόδια και αρκετοί προβλέπουν ότι θα γίνουν και άλλα…

Δεν υπάρχουν σχόλια: