Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ “ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε”

ΠΕΜΠΤΗ 10 Απριλίου στις 8μμ
Σε πρώτη προβολή την ίδια ώρα στην Ελλάδα και το εξωτερικό
Το νέο ντοκιμαντέρ του Άρη Χατζηστεφάνου και Άρη Τριανταφύλλου
«ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε.»
Τη Πέμπτη 10 Απριλίου πρώτη μέρα κυκλοφορίας του ντοκιμαντέρ «Φασισμός Α.Ε.» ξεπερνούν τις 100 οι προγραμματισμένες δημόσιες προβολές που διοργανώνονται από συλλόγους, οργανώσεις και ομάδες πολιτών σε δεκάδες πόλεις με ελεύθερη είσοδο.
Στην Ιτέα η προβολή διοργανώνεται με πρωτοβουλία της Κινηματογραφικής Λέσχης Ιτέας. Συμμετέχει η Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Φωκίδας.
            Όπως λένε οι δημιουργοί: «Θέλουμε να σας διηγηθούμε μικρές, άγνωστες ιστορίες από το παρελθόν,
το παρόν και το μέλλον του φασισμού και τις διασυνδέσεις του με τα οικονομικά συμφέροντα κάθε εποχής. Θα ταξιδέψουμε από την Ιταλία του Μουσολίνι, στην Ελλάδα της κατοχής, του εμφυλίου και της δικτατορίας και από τη ναζιστική Γερμανία του Χίτλερ στο σήμερα. Επειδή φασισμός δεν είναι μόνο η συμμορία της Χρυσής Αυγής αλλά και οι πολιτικοί, οι επιχειρηματίες και οι εκδότες που την εξέθρεψαν……Επειδή η οικονομική κρίση που ευνοεί την ανάπτυξη του φασισμού και του ναζισμού είναι μπροστά μας και όχι πίσω μας…Επειδή ολόκληρη η Ευρώπη βυθίζεται στο σκοτάδι της άκρας δεξιάς… το ντοκιμαντέρ ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε φιλοδοξεί να εμπνευστεί και να εμπνεύσει τα αντιφασιστικά κινήματα όλης της Ευρώπης. Ταυτόχρονα φιλοδοξεί να συνεχίσει ένα από τα μεγαλύτερα πειράματα ανεξάρτητης δημοσιογραφίας. Το ντοκιμαντέρ γίνεται χωρίς χρηματοδότηση από κόμματα και εταιρείες, αλλά στηρίζεται στους υποστηρικτές το λεγόμενο crowdfunding».
Το σενάριο υπογράφει ο δημοσιογράφος Άρης Χατζηστεφάνου ενώ τη σκηνοθετική επιμέλεια έχει ο Άρης Τριανταφύλλου. Υπεύθυνος παραγωγής είναι ο Θάνος Τσάντας και στη δημοσιογραφική έρευνα συμμετείχαν ο Λεωνίδας Βατικιώτης και ο Αποστόλης Φωτιάδης. Τη μουσική του ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε έγραψαν ο Ερμής Γεωργιάδης και το συγκρότημα Last Drive.


Δεν υπάρχουν σχόλια: