Τρίτη 8 Απριλίου 2014

WALL STREET JOURNAL: ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΚΔΩΣΕΙ ΟΜΟΛΟΓΟ Η ΕΛΛΑΔΑ

Την Τετάρτη θα εκδώσει το πρώτο ομόλογο η Ελλάδα μεταδίδει η Wall Street Journal- Σύμφωνα με την εφημερίδα θα είναι τριετές ή πενταετές και θα έχει ως στόχο την άντληση περίπου 2 δισ. ευρώ
Εκτακτη είδηση ότι η Ελλάδα σχεδιάζει να εκδώσει μακροπρόθεσμο ομόλογο αύριο, Τετάρτη, μεταδίδει η Wall Street Journal, κάτι που κατά πολλούς σηματοδοτεί την επιστροφή στις αγορές για πρώτη φορά από το 2010.
Η αμερικανική εφημερίδα, υποστηρίζει ότι μετά την έγκριση της τελευταίας δόσης,  αξιωματούχοι της χώρας ελπίζουν να συγκεντρώσουν 4 με 5 δισ. Ευρώ από τις χρηματοπιστωτικές αγορές μέχρι το τέλος του χρόνου.

Η έκτακτη είδηση της Wall Street Journal
Πως θα είναι το πρώτο ομόλογο
Οπως μεταδίδει η WSJ,
το πρώτο ομόλογο θα είναι είτε τριετές είτε πενταετές αξίας περίπου 2 δισ. Ευρώ. Ωστόσο, όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, η έξοδος αυτή στις αγορές δεν θα γίνει χωρίς ρίσκο, καθώς εάν δεν καταφέρει να προσελκύσει επενδυτές η Ελλάδα θα αναγκαστεί να πληρώσει αρκετά χρήματα. 
Στην επικείμενη έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, έχουν εκτενείς αναφορές και αρκετά ακόμη διεθνή ΜΜΕ όπως το Spiegel και το Reuters, ενώ η JPMorgan και η Deutsche Bank θα είναι οι ανάδοχοι της εξόδου στις αγορές

Δεν υπάρχουν σχόλια: