Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

«ΑΝΟΙΓΕΙ» ΘΕΜΑ ΕΚΛΟΓΩΝ

Παπανδρέου: «Εκλογικοί κύκλοι πάντα θα υπάρχουν»
Eπιμένει στις θέσεις του για τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση μετά την υπόθεση Μπαλτάκου- «Εκλογικοί κύκλοι πάντα θα υπάρχουν, να μείνουμε πιστοί στις αρχές μας», λέει με νόημα

Eμμένει στις θέσεις τις οποίες έχει διατυπώσει στην Ελλάδα  ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.
Το μόνο που θέλω είναι να βοηθήσω. Δεν έχω καμία προσωπική φιλοδοξία. Θέλω να δω την Ελλάδα να πετυχαίνει
Ο Γιώργος Παπανδρέου βρέθηκε στη βελγική πρωτεύουσα, όπου μίλησε  σε συνέδριο του Τhlink Tank CEPS με θέμα «Πώς μπορεί η Ευρώπη να παίξει σημαντικό ρόλο».
Ερωτηθείς αν η Ελλάδα αντέχει μια ακόμη πολιτική κρίση και αν έχει χρόνο για έναν άλλο εκλογικό κύκλο στην περίπτωση που επιμείνει στην απόσυρση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση, ο Γιώργος Παπανδρέου απάντησε ότι εκλογικοί κύκλοι θα συνεχίσουν να υπάρχουν και ο λαϊκισμός δε θα κερδίζει πάντα αν υπερασπιζόμαστε αυτό που πιστεύουμε. Τόνισε μάλιστα  ότι η προηγούμενή του τοποθέτηση για τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση συνεχίζει να ισχύει: "Ο σκοπός είναι να μείνουμε πιστοί στις αρχές που υπηρετούμε".
Απαντώντας σε άλλη ερώτηση για αν θεωρεί ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να άρει την εμπιστοσύνη του από την κυβέρνηση,
εφόσον δήλωσε ότι η παραίτηση του Π. Μπαλτάκου από τη θέση του γενικού γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου δεν είναι αρκετή, ο Γ. Παπανδρέου απέφυγε να απαντήσει επί της ουσίας και αρκέστηκε να δηλώσει τα εξής: «Το μόνο που θέλω είναι να βοηθήσω. Δεν έχω καμία προσωπική φιλοδοξία. Θέλω να δω την Ελλάδα να πετυχαίνει».

Να σημειώσουμε ότι νωρίτερα, μετά την σύσκεψη με τον Αντώνη Σαμαρά, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ε;iχε στείλει μήνυμα και προς το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι  πρέπει «να ενισχυθεί ο προοδευτικός πόλος» και πως μετά τις πρόσφατες εξελίξεις γίνεται ακόμη πιο αναγκαίος ο ρόλος του ΠΑΣΟΚ τόσο για το μέλλον της εθνικής στρατηγικής όσο και για το μέλλον της Δημοκρατίας,

Δεν υπάρχουν σχόλια: