Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

ΑΠ. ΚΑΚΑΛΑΜΑΝΗΣ:ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΣΟΝΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Για τη στάση του απέναντι στο πολυνομοσχέδιο  

και για το πόσο υπερήφανος είναι για το ΠΑΣΟΚ, μίλησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης.

Στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, ο Κακλαμάνης τόνισε, με αφορμή το πολυνομοσχέδιο, ότι «υπάρχει το υπέρ, το κατά και το παρών.
Εγώ πάντοτε υποστηρίζω την άποψη ότι στη Βουλή θα πρέπει να έρχονται και να αναλύονται λεπτομερέστατα ζητήματα στα οποία είναι κρίσιμη η απόφαση της Βουλής». Πρόσθεσε: «Ο βουλευτής, αν θέλει να ψηφίζει κατά συνείδηση, δεν μπορεί να το κάνει χωρίς τον έλεγχο».

«Είναι λάθος η άποψη που κυριαρχεί στον πολίτη ότι στη Βουλή υπάρχουν 300 που συνωμοτούν. Εάν η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Σαμαράς, αν η λεγόμενη αριστερά και όλοι οι άλλοι, έβαζαν πλάτη την άνοιξη του 2010, που όπως λέει το Ευρωκοινοβούλιο, ήταν αναπόφευκτή η προσφυγή σε ένα σχήμα για να αποφευχθεί η άτακτη χρεοκοπία. Είναι μεγάλη ευθύνη και του απελθόντος πρωθυπουργού,
ο οποίος άφησε ανοχύρωτη τη χώρα όταν έφυγε. Δεν του έχουν περάσει κάτι πολύ κρίσιμο και χρήσιμο. Αν δεν βγούμε από αυτή την κρίση, δεν ξέρω αν θα είμαστε σε θέση να υπερασπιστούμε με ένοπλες δυνάμεις τη Θράκη ή το Αιγαίο», υπογράμμισε.

Ποιος φταίει;

Ως προς την ευθύνη για την κατάσταση στην Ελλάδα, είπε: «Ευθύνες υπάρχουν σε όλους μας. Οι αποφάσεις αυτές, υπήρξαν συλλογικές. Στη συνέχεια υπήρξαν λιποτάκτες, άνθρωποι που φοβήθηκαν, αλλά είμαστε υπερήφανοι. Εγώ είμαι υπερήφανος και πιστεύω ότι πρέπει να είναι υπερήφανος και ο απελθών και ο τωρινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για τη στρατηγική». Συνέχισε λέγοντας ότι «η πατρίδα μας χρειάζεται ακόμα νερό για να σβήσει αυτή τη φωτιά. Θα την είχαμε σβήσει από έναν χρόνο πριν. Ο προϋπολογισμός του 2012 προέβλεπε πρωτογενές πλεόνασμα. Δυστυχώς η επιθυμία του κ. Σαμαρά να γίνει πρωθυπουργός, μας οδήγησε σε 8 μήνες πολιτική αστάθεια.

Οι πρόωρες εκλογές
«Σε ότι αφορά και την προσωπική μου στάση και την θέση όλων μας. Μπορεί ο κ. Σαμαράς να επιδιώξει να δραπετεύσει από τα δύσκολα, εμείς θα ψηφίσουμε. Δεν θα τον αφήσουμε. Ανέλαβε μια ευθύνη. Οι πρόωρες εκλογές, θα είναι έγκλημα. Θα πάμε σε εκλογές τον Μάιο κι εγώ καλώ τον κόσμο. Το λάθος μας, είναι όταν ταυτίζεις της αξίες σου με τα πρόσωπα. Υπάρχουν πρόσωπα που τις τιμούν, πρόσωπα που τις εγκαταλείπουν. Κάποιοι είναι στις φυλακές, μπορεί να πάνε κι άλλοι», σημείωσε.

Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι τσόντα
«Δεν μπορεί όταν το 80% του ελλείμματος, τα 25 δισεκατομμύρια ευρώ που μας απέκλεισαν από τις αγορές, μαζί με τα πλαστά στατιστικά στοιχεία, αυτά όλα, δεν μπορούμε να τα ευλογήσουμε. Ο κόσμος που χειραγωγείται, λέει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι τσόντα της Νέας Δημοκρατίας. Δεν είναι τσόντα, το ΠΑΣΟΚ στηρίζει την Ελλάδα».

«Δεν θεωρώ ότι θα κινηθεί οποιοσδήποτε και αν κινηθεί θα απομονωθεί, την κρίσιμη αυτή ώρα, να προχωρήσει σε οτιδήποτε, είτε δίνοντας την εντύπωση ότι κάτι ανάλογο θα κάνει την επομένη. Και αυτό μας αφορά όλους, όχι μόνο τον πρώην Πρωθυπουργό», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: