Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

ANTINEWS: ΈΛΕΟΣ ΠΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΡΡΟΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Γράφει το Antinews: Κατ' αρχάς πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι το οποίο οφείλουν να γνωρίζουν, αλλά και να στηρίζουν, όλοι οι Νεοδημοκράτες. Άλλο ο Καραμανλισμός κι άλλο ο Κώστας Καραμανλής...


Άλλο η προσφορά του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην Ελλάδα, στην ομαλότητα μετά τη Χούντα, στην ευρωπαϊκή της προοπτική κι άλλο ο ανιψιός που λόγω ονόματος και για κανέναν άλλο λόγο, κυβέρνησε τη χώρα επί μια πενταετία με τα γνωστά αποτελέσματα και για τη χώρα και για το κόμμα που παρέλαβε κληρονομικώ δικαίωμα.

Και όλη αυτή η κουβέντα που γίνεται πάντα στη ΝΔ σχετικά με τον Καραμανλισμό κάνει πολύ κακό αφού,
όλοι αίφνης ταυτίζουν τα όσα πρέσβευε ο ιδρυτής της παράταξης με τον πρώην πρωθυπουργό. Ως εκ τούτου θα πρέπει να πάψουμε να θεωρούμε «ιερή αγελάδα» της Δεξιάς οποιαδήποτε φράση η οποία περιλαμβάνει και τη λέξη «καραμανλισμός».

Μαθαίνουμε λοιπόν σήμερα από την "Καθημερινή" ότι ο πρώην πρωθυπουργός, έκανε πάλι διαρροή μέσω κύκλων του πάντα, διότι ο ίδιος έχει πάθει αφωνία από τη στιγμή που είδε τον Γιωργάκη πρωθυπουργό με 44%. Φέρεται να υποστηρίζει ο κ. Καραμανλής ότι η εκκρεμότητα με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας θα λειτουργήσει ανασταλτικά στην αναζήτηση λύση για το χρέος και ο πρώην πρωθυπουργός εκτιμά ότι θα πρέπει να είναι ο ίδιος ο κ. Σαμαράς που θα έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, φέρνοντας τη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας πιο σύντομα, ακόμη και εντός του Νοεμβρίου, όταν δηλαδή θα είναι σαφή τα αποτελέσματα της αξιολόγησης από την τρόικα και θα υπάρχουν τα πρώτα δείγματα για το ζήτημα του χρέους.

Ο κ. Καραμανλής, όπως αναφέρει η Καθημερινή, μοιάζει να πιστεύει -κάτι που φέρεται να είπε και στον κ. Σαμαρά σε κοινωνική εκδήλωση όπου βρέθηκαν προ εβδομάδων- ότι η παράταση των σεναρίων μόνον διαλυτικά λειτουργεί τόσο για την κυβέρνηση όσο και για τις συμμαχίες που μπορεί να οικοδομήσει επί του θέματος.

Σύμφωνα με «κύκλους» που πρόσκεινται στον κ. Καραμανλή, ο ίδιος δεν φέρεται να ενδιαφέρεται για το αξίωμα.
Όπως δηλαδή αντιλαμβανόμαστε, ο κ. Καραμανλής ζητά από τον κ. Σαμαρά να κάνει το ίδιο λάθος, να ακολουθήσει την ίδια συνταγή καταστροφής για τη ΝΔ και κυρίως για την πατρίδα. Θυμίζουμε ότι ο κ. Καραμανλής, αντιμετώπισε ανάλογο πρόβλημα το καλοκαίρι του 2009, όταν ο κ. Γ. Παπανδρέου δήλωσε πως το ΠΑΣΟΚ θα προκαλούσε εκλογές με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατία, για να επανεκλέξει στη συνέχεια τον Κάρολο Παπούλια.

Τότε βεβαίως ο κ. Καραμανλής επέλεξε τη φυγή από την εξουσία δίνοντας τη ΝΔ και κυρίως την χώρα βορά στο αδηφάγο ΠΑΣΟΚ. Και όλοι ζήσαμε τα υπέροχα χρόνια του Γ. Παπανδρέου. Ο τότε πρωθυπουργός δεν έκανε καμιά προσπάθεια να μην οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές, προφανώς βλέποντας ότι έρχεται η οικονομική θύελλα. Του την είχαν επισημάνει προ πολλού οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι και του είχαν πει ότι πλησιάζει το ΔΝΤ. Αλλά ο κ. Καραμανλής επέλεξε τη φυγομαχία. Μόνο ο Σαμαράς διαφώνησε τότε ανοικτά με την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.
Αλλά θα πρέπει να πούμε και το άλλο: Πολλές φορές τα εγκλήματα σε βάρος της ΝΔ και της πατρίδας που έκαναν οι κυβερνήσεις Καραμανλή της περιόδου 2004-2009 καλύπτονται από τα άλλα πασοκικά εγκλήματα. Όμως κάποτε θα πρέπει να μιλήσουμε ανοικτά για όσα έγιναν τότε. Και κυρίως για το έγκλημα της απογραφής του ελληνικού χρέους από τον Γ. Αλογοσκούφη που αποτέλεσε το πρώτο βήμα για τα μνημόνια αφού εκτίναξε στα ύψη το έλλειμμα και έβαλε την Ελλάδα στο μικροσκόπιο.

Είναι άλλης ώρας ο απολογισμός της β' φάσης του... Καραμανλισμού, τώρα έχει νόημα να πούμε για τα τρέχοντα. Αν όντως ο κ. Καραμανλής της Ραφήνας άφησε μέσω κύκλων του διαρροές για επίσπευση της διαδικασίας εκλογής Προέδρου έκανε ένα τρομακτικό λάθος. Θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές αβεβαιότητας και χάους και θα φέρει πιο κοντά τον Τσίπρα στην εξουσία. Στην πιο δύσκολη φάση της κυβέρνησης, με τα όποια λάθη και τις γκάφες αλλά και με μια κρίσιμη διαπραγμάτευση μπροστά δεν πας σε εκλογές. Δεν οδηγείς τη χώρα σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο όπου τίποτε δεν θα λειτουργεί και όλοι θα περιμένουν τις κάλπες. Και αφαιρείς το δικαίωμα και την πρωτοβουλία των κινήσεων από τον Σαμαρά να βρει τους 180 βουλευτές και να συνεχίσει να κυβερνά για άλλα δύο χρόνια. Όχι γιατί είναι καλή κυβέρνηση, αυτό θα το κρίνει ο λαός. Αλλά γιατί το Σύνταγμα προβλέπει κάλπες κάθε 4 χρόνια και γιατί η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού δε θέλει εκλογές και περιπέτειες. Τόσο απλά κύριοι που κάνετε τις διαρροές και μιλάτε εκ μέρους του πρώην πρωθυπουργού.

Και κάτι τελευταίο. Η κίνηση αυτή που διέρρευσε μέσω της... συντηρητικής εφημερίδας που είχε πάντα αγαστή σχέση με την οικογένεια Καραμανλή, είναι πισώπλατη μαχαιριά στον Σαμαρά ο οποίος φέρθηκε πάντα με το γάντι στον κ. Καραμανλή. Τον στήριξε όταν τον έβριζαν οι Πασόκοι, δεν πήγε ποτέ κόντρα μαζί του επειδή πίστευε στην ενότητα της παράταξης και από την άλλη βόλεψε μια σειρά από Καραμανλικούς βουλευτές. Άλλους τους έκανε βουλευτές, άλλους μεγαλοστελέχη στον κρατικό μηχανισμό. Δεν θα πρέπει να έχει παράπονο ο κ. Καραμανλής. Γιατί λοιπόν τέτοια αχαριστία;

Epikairo: Σκληραίνει η κόντρα μεταξύ Σαμαρικών-Καραμανλικών και ο λόγος προφανώς δεν είναι η ΠτΔ αλλά το σχέδιο ολικής επαναφοράς του Καραμανλή που υφαίνεται από έναν ευρύ πλέον κύκλο πολιτικών & δημοσιογράφων/εκδοτών. 

Εμείς μένουμε στην ουσία των όσων αναφέρει στο πόστ του το Antinews, το οποίο καταθέτει την ανεπίσημη αλήθεια της φυγής Καραμανλή από την πρωθυπουργία λόγω της κακής οικονομικής διαχείρισης της κυβέρνησής του. Το Antinews τολμάει και παραθέτει τα γεγονότα τα οποία καλύπτει σχεδόν το σύνολο του συστημικού και καλοταϊσμένου από τον πρ. πρωθυπουργό τύπου. 

Και θυμηθείτε μας, ο Καραμανλής θα έχει κακά ξεμπερδέματα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: