Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

ΡΑΚΙΝΤΖΗΣ: ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ. ΤΕΙΧΟΣ ΑΠΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΒΟΥΛΕΥΜΑΤΩΝ

Αίσθηση προκαλεί πάλι ο επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης περιγράφοντας στη Βουλή προκλητική ασυλία των επωνύμων. Δεν δικάζονται όπως όλος ο άλλος κόσμος.
Προκλητική ασυλία εξακολουθούν να απολαμβάνουν και τώρα οι επώνυμοι την ίδια στιγμή που οι κοινοί θνητοί υφίστανται, όπως προβλέπεται, τις συνέπειες του νόμου.
Στην αποκάλυψη αυτή προχώρησε ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής κατά την τοποθέτηση του στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.
Εχετε δει επώνυμους να πηγαίνουν στα δικαστήρια; είπε ο κ. Ρακιντζής Ωστόσο δεν έδωσε ονόματα και στοιχεία υποθέσεων  
Ερωτηθείς σχετικά από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρή Δρίτσα επιβεβαίωσε ότι εξακολουθεί να υφίσταται μια μεθοδευμένη πρακτική παραγραφής αδικημάτων υπέρ των επωνύμων.
«Έχετε δει επώνυμους να πηγαίνουν στα δικαστήρια;» απάντησε στον βουλευτή ο κ.Ρακιντζής και,
μετέφερε όπως είπε «το παράπονο του» στη Βουλή διότι «στην προσπάθεια μου να κάνω κάτι για τους επώνυμους πέφτω πάντα σε ένα τείχος από απαλλακτικά βουλεύματα».
Ο ίδιος αρνήθηκε πάντως, παρά τις πιέσεις τους κ. Δρίτσα, να δώσει στοιχεία και ονόματα, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να παρέμβει στις υποθέσεις αυτές και ούτε μπορεί να κατονομάσει.
«Υπάρχει διάκριση των εξουσιών. Η ποινική Δικαιοσύνη είναι αυτόνομη είπε».
Επέμεινε ωστόσο ότι οι επώνυμοι δεν δικάζονται όπως όλος ο κόσμος.

Δεν έχουν...χρόνο να ελέγξουν τις ΜΚΟ  

Αποκαλυπτικός ήταν εξάλλου σε ότι αφορά τον έλεγχο των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, αλλά και τη διαφθορά στο δημόσιο.
Για το πρώτες είπε ότι έχει υποβάλει σχετικά ερωτήματα στο αρμόδιο υπουργείο και στις ΔΟΥ, αλλά υπήρξαν διαμαρτυρίες ότι δεν υπάρχει χρόνος και τελικά δεν έγινε έλεγχος.

Η Βουλή νομιμοποιεί παράνομες δαπάνες του δημοσίου  

Σε ότι αφορά το δημόσιο υπενθύμισε ότι η ίδια η Βουλή με νόμους της κηρύσσει νόμιμες παράνομες δαπάνες.
Έφερε ως παράδειγμα άτυπες δαπάνες των ΟΤΑ που θεωρήθηκαν παράνομες, αλλά μετά από νομοθετικές ρυθμίσεις κρίθηκαν νόμιμες, αλλά και έτερη νομοθετική ρύθμιση που βγάζει «λάδι» τις διοικήσεις των ΔΕΚΟ.
Αναγνώρισε βέβαια ότι η «έξοδος» των επίορκων υπαλλήλων από το Δημόσιο έχει επιταχυνθεί, ενώ το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης προσφέρει σημαντικό έργο, καθώς έως τώρα η υφιστάμενη δομή (εσωτερικός έλεγχος) ήταν «μια υπηρεσία ψυγείου».

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

To θεσμό που προΐστανται ο Ρακινζης και τον οικονομικό εισαγγελέα τα έφτιαξε ο Παπανδρέου μέσα σε δυο χρόνια πριν τον φάνε οι μεγαλοκαρχαριες.
Δυο χρονια ρε.
Δυο χρονια κυβέρνησε μονο και πρόλαβε και σας την έκατσε.
Χωρις πιστολιές στον αέρα και δηλώσεις.
Χωρις υφακι και και βαρύγδουπα "κατηγορώ" να πορωνεται το ποπολο και να παίρνει η μπάλα τους πάντες.
Απλά, ήρεμα, μεθοδικά και συγκεκριμένα.
Με νόμους.
Με νομους που βάζουν μέσα τους κλέφτες και οχι με δηλώσεις-ευκολακια που κατηγορούν συλληβδην τους πάντες, πράγμα που τελικά οδηγεί στο να την γλιτώσουν όλοι. Άνοιγμα τα καπάκια και όλο το σκατο εξω.
Δυο χρονια μετά το φυσατε και δεν οχι μονο δεν κρυώνει, οχι μονο δεν την γλιτωσατε αλλα σας εχει όλους με τα βρακιά κατεβασμένα να ψάχνετε καλο κρεβάτι στον Κορυδαλο.
Για αυτο λυσσαξατε.
Βλέπετε τι παθαινετε, ξέρετε ποιος σας την έκανε και τρεμετε στην σκέψη πως θα μπορούσε να συνέχιζε

Ανώνυμος είπε...

ΓΙ ΑΥΤΟΝ, ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ???