Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΦΥΣΣΑ ΣΤΑ SMS ΤΩΝ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΩΝ - ΤΑ... ΟΥΡΛΙΑΧΤΑ ΤΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ «ΑΓΕΛΗΣ»

Ολόκληρη η τηλεφωνική επικοινωνία των μελών της Χρυσής Αυγής το μοιραίο βράδυ, πριν και μετά τη δολοφονία Φύσσα. Πότε ενημερώθηκε ο Μιχαλολιάκος. Τι «λένε» τα sms.
Τα... ουρλιαχτά της ακροδεξιάς «αγέλης», που καλούσε τα μέλη της να συγκεντρωθούν γύρω από το υποψήφιο θύμα τους, τον Παύλο Φύσσα, αποτυπώθηκαν ηλεκτρονικά στα sms και τα τηλεφωνήματα, που αντάλλαξαν μεταξύ τους, το μοιραίο βράδυ.
Οι επικοινωνίες των Χρυσαυγιτών το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας Φύσσα αποτύπωσαν το κάλεσμα, την προετοιμασία της επίθεσης, την αιματηρή κατάληξη, τις επαφές χειρισμού, αιτιολόγησης και συγκάλυψης
Ανέδειξαν με τον πιο φρικτό τρόπο,
πως τα τέσσερα μέλη της, που βρέθηκαν στην ίδια καφετέρια με τον άτυχο μουσικό και την παρέα του, κάλεσαν τους υπόλοιπους «λύκους» για να επιτεθούν στον αντιφασίστα αντίπαλο. Αυτές οι επικοινωνίες αποτύπωσαν χαρακτηριστικά το κάλεσμα, την προετοιμασία της επίθεσης, την αιματηρή κατάληξη, τις επαφές χειρισμού, αιτιολόγησης και συγκάλυψης. Σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη των δικαστικών αρχών και επικεφαλής αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., αυτές οι καταγραφές αποδεικνύουν σε μεγάλο βαθμό την κατηγορία της «σύστασης εγκληματικής οργάνωσης».
Ενα χρόνο μετά, η ανάλυση εκείνων των επικοινωνιών έχει προχωρήσει, δίνοντας ακόμη περισσότερα στοιχεία, που θα παρουσιαστούν από τις δικαστικές αρχές στην εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης. Από την έκθεση της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (ΔΑΕΕΒ) προκύπτει ότι στο σημείο της συμπλοκής βρίσκονταν αρχικά τέσσερα άτομα. Πρόκειται για τους Αναστάσιο Μ., Αθανάσιο Α., Σταύρο Σ. και Γιάννη Α.. Προέκυψε επίσης ότι οι τέσσερις ενεργοποιούσαν τις κεραίες Αμφιάλη - Κερατσίνι και Ταμπούρια - Κερατσίνι, καθώς και ότι στο διάστημα από τις 21:41 μ.μ. έως και τις 22:45 μ.μ. πραγματοποίησαν διαδοχικά εξερχόμενες κλήσεις προς 10 άτομα που «συνέκλιναν», όπως αναφέρει στο πόρισμά της η ΔΑΕΕΒ, στο σημείο της συμπλοκής.
 
«Οι προαναφερόμενοι επικοινωνούν με έτερα άτομα - χρήστες τηλεφωνικών συνδέσεων, τα οποία διαφαίνεται ότι συγκλίνουν μετέπειτα στον επίμαχο γεωγραφικό χώρο», αναφέρει στην έκθεσή της η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος ενημερώθηκε για τη δολοφονία του Π. Φύσσα σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον βουλευτή του κόμματος Γιάννη Λαγό, στις 00:37 π.μ. της 18ης Σεπτεμβρίου, δηλαδή 30 λεπτά μετά την αιματηρή συμπλοκή στο Κερατσίνι.
Ο γ.γ. της Χ.Α. Νίκος Μιχαλολιάκος ενημερώθηκε για τη δολοφονία του Π. Φύσσα σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον βουλευτή του κόμματος Γιάννη Λαγό, στις 00:37 π.μ. της 18ης Σεπτεμβρίου, δηλαδή 30 λεπτά μετά την αιματηρή συμπλοκή στο Κερατσίνι
Στο πόρισμά της η Αντιτρομοκρατική διαπιστώνει ότι: «Η υπ’ αριθμ. 69077... σύνδεση με στοιχεία συνδρομητή Λαγός Γιάννης, την 00:37 ώρα της 18 Σεπτεμβρίου 2013 δέχεται εισερχόμενο μήνυμα κειμένου (sms) από την υπ’ αριθμ. 69077... σύνδεση με στοιχεία συνδρομητή Μιχαλολιάκος Νικόλαος». Μετά από λίγα δευτερόλεπτα ο Γιάννης Λαγός επικοινωνεί με τον Νίκο Μιχαλολιάκο.
Της επικοινωνίας Μιχαλολιάκου - Λαγού είχαν προηγηθεί αλλεπάλληλες τηλεφωνικές κλήσεις μεταξύ του βουλευτή Πειραιά της Χ.Α. με τον επικεφαλής της Τ.Ο. Νίκαιας Γιώργο Πατέλη. Στο πόρισμά της η Αντιτρομοκρατική διαπιστώνει ότι «η υπ’ αριθμ. 21101... σταθερή τηλεφωνική σύνδεση με στοιχεία συνδρομητή Πατέλης Γιώργος κατά το χρονικό διάστημα από τις 21:20 μ.μ. της 17ης Σεπτεμβρίου (σ.σ. τρεις ώρες περίπου πριν από τη δολοφονία) και έως τις 02:04 π.μ. της 18ης Σεπτεμβρίου πραγματοποιεί επικοινωνία προς την υπ’ αριθμ. 69.... σύνδεση με στοιχεία συνδρομητή Γιάννης Λαγός και εν συνεχεία επικοινωνεί λαμβάνοντας εισερχόμενες κλήσεις από αυτή».
 
Από τα στοιχεία των τηλεφωνικών κλήσεων αποκαλύπτεται ο ρόλος της κατηγορουμένης ανθυπαστυνόμου Αν. Π., που υπηρετεί στο Τμήμα Ασφαλείας Πειραιά. Προκύπτει συγκεκριμένα ότι πριν από τη συμπλοκή επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Λ. Τσ., που συγκαταλέγεται μεταξύ των συλληφθέντων και είχε φυσική παρουσία στο σημείο της δολοφονίας του Π. Φύσσα. Αλλά και μετά τον φόνο (το διάστημα, δηλαδή, από 00:21 έως 00:33) η ανθυπαστυνόμος συνομιλεί εκ νέου (σ.σ. δέχεται κλήση) με τον Λ. Τσ., ο οποίος βρίσκεται στο Κερατσίνι.
Εκτός των Λαγού, Πατέλη και Ρουπακιά, κεντρικό ρόλο στην υπόθεση διαδραματίζει και άτομο ονόματι Γιώργος Στ. Πρόκειται για ασφαλιστικό σύμβουλο από την περιοχή του Μοσχάτου, ο οποίος το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου επικοινώνησε στις 23:28 με τον Γ. Πατέλη και στις 23:50 με τον Γιάννη Καζ. (σ.σ. βρισκόταν στο Ι.Χ. του Ρουπακιά, στη θέση του συνοδηγού).
Ο Γιάννης Καζ. δέχθηκε στις 23:36 της 17ης Σεπτεμβρίου κλήση από τον Γιώργο Ρουπακιά. Μετά από 24 λεπτά, ο δεύτερος έμπηξε το μαχαίρι του στο στήθος του Παύλου Φύσσα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: