Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΙΑΝΟΜΗ… ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟΥ

Ότι κοιτάμε το δάσος και χάνουμε το δέντρο στην Ελλάδα είναι κάτι παραπάνω από προφανές.
Δείτε τι συμβαίνει σήμερα.

Κάποιοι τροφοδότες του ντόπιου λαϊκισμού και της παρασιτικής μετριότητας, έβαλαν τους κ.κ. Άδωνι Γεωργιάδη και Γιώργο Βαρεμένο να μονομαχήσουν -υποτίθεται πολιτικά. Το σκηνικό θύμιζε καυγά γέρων σε καφενέ στα Μανιάτικα του Πειραιά όπου διαπληκτίζονταν ο «φιλοβασιλικός» με τον «κουμούνιστη» και πετάγονταν οι γύρω που άκουγαν παίζοντας πρέφα ή πλακωτό να πουν την εξυπνάδα τους. 
Σε κάποια αποστροφή, λοιπόν, ο κ. Γεωργιάδης δεν σκέφτηκε πριν μιλήσει και εξέφρασε την προσωπική γνώμη του (και όχι τη δημόσια που πρέπει να διατυπώνει ο πολιτικός σύμφωνα με τους επικοινωνιολόγους). «Τρε τραζίκ» που θα έλεγαν στα κουτοφράγκικα κάτι «κυρίες από τα μπουζούκια» ,
που πήραν μεταγραφή στον ΣΥΡΙΖΑ από το «βαθύ (τόσο που έπιανε πάτο) ΠΑΣΟΚ» και κυκλοφορούν με κομπολόγια σαν τον Σταύρακα από τον Καραγκιόζη.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ παρατήρησε στον κ. Βαρεμένο ότι εάν η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ «πέσει», τότε θα αποσύρει τα χρήματά του από τις ελληνικές τράπεζες. «Αν η κυβέρνηση θέλει να με βγάλει εκτός ευρώ θα είμαι με την κυβέρνηση των τρελών; Αν η κυβέρνηση θέλει να τινάξει τη χώρα στον αέρα θα πάμε με αυτούς; Αν είναι τρελοί στην εξουσία θα πάμε με τους τρελούς;» διερωτήθηκε ο κ. Γεωργιάδης ρητορικά.

Μάλιστα γύρισε προς τον κ. Βαρεμένο και σημείωσε: «Θα μας πείτε ποια είναι η κρυφή ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ; Εγώ λέω πως είναι η δραχμή. Το λέω ευθέως! Για αυτό και δεν θα μείνει ευρώ στις τράπεζες. Εσύ θα τα κρατήσεις τα λεφτά σου τις τράπεζες (αναφερόμενος στον δημοσιογράφο κ. Καμπουράκη). Αλήθεια πες στον κόσμο. Θα τα κρατήσεις; Οχι μόλις βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μόλις πέσει η κυβέρνηση δεν θα μείνει φράγκο. Θα αφήσω εγώ τα λεφτά μου να τα φάει ο Βαρεμένος;».

Διανομή… κουτόχορτου

Εντάξει, ο κ. Γεωργιάδης εξέφρασε αυτό που πίστευε. Καλώς ή κακώς δεν θα το κρίνω, αν κι εκτιμώ την ευθύτητα ως κριτήριο εντιμότητος. Δεν καταλαβαίνω τη διάσταση που δίνουν κάποιοι που διαμορφώνουν την κοινή γνώμη και ως αναμάρτητοι κράζουν στη χάβρα να πετροβολήσει, να κρίνει, να λοιδορήσει τον κ. Γεωργιάδη επειδή εξέφρασε την προσωπική άποψή του ενώ είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Τα «παπαγαλάκια» βρήκαν αφορμή και βγήκαν να μοιράσουν κουτόχορτο…

Ο καυγάς του κ. Γεωργιάδη με τον κ. Βαρεμένο και η διάσταση που παίρνει δείχνει πόσο έχει υποβαθμιστεί το επίπεδο του πολιτικού λόγου αλλά και της ενημέρωσης. Κάποιοι μπέρδεψαν τα μεσημεριανάδικα της ντόπιας λούμπεν showbiz με την κρίσιμη αναγκαιότητα να στηθεί η Ελλάδα στα πόδια της, ξεπερνώντας την κρίση με ρεαλιστικούς όρους.

Όσο εσύ που διαβάζεις αυτό το άρθρο σκέφτεσαι αν θα σε φτάσουν τα φραγκοδίφραγκα που βγάζεις απ’ ό,τι κάνεις για να πληρώσει το ρεύμα, το νερό, το τηλέφωνο, τη βενζίνη και τις ανάγκες της οικογένειάς, κάποιοι μετατρέπουν την τρίχα σε τριχιά για να διαμορφώνουν το νέο σκηνικό φτωχοποίησης και εξαθλίωσης του λαού. Σύμμαχοι σ’ αυτήν την προσχεδιασμένη τακτική είναι κάποια άγουρα παιδάκια που συντάσσουν μελέτες και διαμορφώνουν δείκτες μέσα από ανήλιαγες γυάλες, μακρυά από την κοινωνία.

Αυτοί σκιαγραφούν μια εικόνα πρωτοφανούς φτωχοποίησης του πληθυσμού στην Ελλάδα. Σε βομβαρδίζουν με ενέσεις μιζέριας μέσα από αστεία, απλοϊκά και επιτηδευμένα ερασιτεχνικά τηλεοπτικά ρεπορτάζ σε ουρές συσσιτίων, σε κατουρημένες γωνιές αστέγων και όπου βασιλεύει η απόγνωση που καλλιεργήθηκε σκόπιμα.

Περισσότεροι Έλληνες δισεκατομμυριούχοι!

Πώς να εξηγήσω διαφορετικά τα στοιχεία από την ετήσια έκθεση του οργανισμού “Wealth X” που επεξεργάζεται με τη βοήθεια (προσέξτε καλά) της ελβετικής UBS την περιουσία που διακινείται παγκοσμίως. Οι δισεκατομμυριούχοι με ελληνική ταυτότητα έχουν φθάσει στους έντεκα. Συγκριτικώς με την προηγούμενη χρονιά δύο ακόμα «συμπατριώτες» εντάχθηκαν στην ισχυρή κάστα των δισεκατομμυριούχων.

Η συνολική αξία της περιουσίας τους φθάνει στα 14 δισεκατομμύρια, ενώ το 2013 ήταν στα 12,4 δισ. ευρώ. Μετά μη λες ότι το ΚΚΕ που έλεγε πως οι πλούσιοι θα γίνουν πλουσιότεροι και οι φτωχοί, φτωχότεροι, δεν δικαιώνεται τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ αποκτά ολοένα και περισσότερους ισχυρούς υποστηρικτές μέσα από τη μεγάλη οικογένεια των βιομηχάνων.

Θες κι άλλο πόνο εσύ που νομίζεις ότι οι σκυλοκαυγάδες της τηλεόρασης γίνονται για το καλό σου; Οι εκτιμήσεις της “Global Financial Integrity” αναφέρουν ότι στο χρονικό διάστημα από το 2003 ως το 2011 υπήρξε διαρροή από την Ελλάδα 203 δισεκατομμυρίων ευρώ (σ.σ. ξαναδιάβασε την πρόταση και το ποσό για να συνεχίσεις), χρήματα που θεωρούνται κεφάλαιο από έκνομες δραστηριότητες όπως είναι η διαφθορά, η εγκληματική δράση και η φοροδιαφυγή.

Σε ένα τέτοιο πολιτικό ψυχοπορνείο ποιον θα πιστέψεις και θα υποστηρίξεις; Αυτόν που σου σερβίρει την «είδηση» για να διαμορφώσεις την κουλτούρα του χρυσόψαρου ή όπως έλεγε ο Τσόμσκυ την «κουλτούρα της τρέχουσας επικαιρότητας»; Θα πιστέψεις αυτόν που σου λέει την αλήθεια κατάμουτρα για να σφίξεις πρόσκαιρα το ζωνάρι και να προχωρήσεις ή θα εγκλωβιστείς στην παγίδα μιας ψεύτικης (δήθεν επαναστατικής) ελπίδας που θα σε βυθίσει ακόμα περισσότερο στα λιμνάζοντα ύδατα;


Δεν χρειάζεται να απαντήσεις τώρα. Εκτονώσου με ένα σχόλιο κάτω απ’ αυτό το άρθρο αλλά σκέψου αν ήρθε η ώρα να προσπαθήσεις για κάτι καλύτερο με όποιον είναι ρεαλιστής ή να μείνεις οκνηρός, άφραγκος και καταθλιπτικός σε μια χώρα που βρίσκεται υπό την κηδεμονία πάσης φύσεως νταβατζήδων…

Δεν υπάρχουν σχόλια: