Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

«ΤΡΑΓΟΥΔΑ ΓΙΕ ΜΟΥ»

Σε δημόσια θέα το μνημείο που στήθηκε στον τόπο της δολοφονίας στο Κερατσίνι.
«Τραγούδα γιέ μου» προέτρεψε με σπαρακτικό τρόπο η μητέρα του στα αποκαλυπτήρια.
Στην Παναγή Τσαλδάρη στο Κερατσίνι, εκεί όπου ένα χρόνο πριν στις 18 Σεπτεμβρίου 2013 χάθηκε απο το μαχαίρι του μίσους ο Παύλος Φύσσας , οι γονείς ,συγγενείς και φίλοι μαζεύτηκαν για τα αποκαλυπτήρια του μνημείου του.
Τραγική φιγούρα η μητέρα του Παύλου Φύσσα η οποία αγκάλιαζε την άψυχη πλάκα ευχαριστώντας και προτρέποντας τον Παύλο: « ευχαριστώ που ήσουν παιδί μας ευχαριστώ που ήρθες σε μας...
Γιέ μου τραγούδα τα δικά σου τραγούδια »,


 
Στην πέτρινη πλακέτα στο μπροστινό μέρος είναι ανάγλυφη η μορφή του νεαρού ράπερ με το μικρόφωνο στη σκηνή.
 «Σε αυτό το σημείο, ξημερώματα της 18ης Σεπτεμβρίου 2013, ομάδα φασιστών επιτέθηκε και σκότωσε τον μουσικό ΠΑΥΛΟ "Killah P" ΦΥΣΣΑ, ο οποίος αντιστάθηκε μάχιμος, όταν δέχθηκε απειλές για τις ζωές των φίλων του και τη δική του, με μόνα όπλα τις ιδέες του και τα ιδανικά του... Ο Παύλος χάθηκε από μαχαιριά στην καρδιά... όρθιος, σε δημόσια θέα...» γράφει.

 

Στο πίσω μέρος, το μνημείο έχει ένα τετράστιχο από τη διασκευή του Φύσσα στο τραγούδι «Σιγά μην κλάψω», του Γιάννη Αγγελάκα: 
 «Μια τέτοια μέρα είναι ωραία για να πεθαίνεις όμορφα και όρθιος σε δημόσια θέα. Με λένε Παύλο Φύσσα από τον Περαία».
Ο πατέρας του Παύλου ανέφερε «είμαστε εδω για να σταματήσουμε τον φασισμό και οτι τον γεννά ο Παυλος αναπαύεται στα Ηλύσια πεδία».

 
Συμπαραστάτες της οικογένειας πλήθος κατοίκων της περιοχής που βρέθηκαν μαζί με τα παιδιά τους στην τελετή μνήμης     

 

Για τις 16:00 έχει προγραμματιστεί καλλιτεχνική εκδήλωση και μετά πορεία προς την Πλατεία Παγκόσμιας Ειρήνης στο Κορυδαλλό όπου οι συμμετέχοντες θα αφήσουν χιλιάδες μπαλόνια στον ουρανό.
Την Παρασκευή στις 17:00 θα πραγματοποιηθεί μεγάλη συναυλία στο Σύνταγμα, με τη συμμετοχή περισσότερων από 30 καλλιτεχνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: