Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΦΩΚΙΔΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ, ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ, ΓΕΝΙΚΟ Δ/ΝΤΗ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΩΝ Δ/ΝΤΩΝ ΤΟΥ ΟΠΕΚΕΠΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε συνέχεια επαφών με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, στις 16 Σεπτεμβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φωκίδας κου Ι.Γ. Ράμμου με τον Πρόεδρο, Αντιπρόεδρο, Γενικό Δ/ντή και αρμοδίων Δ/ντών του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Αθήνα, με θέμα την επίσπευση αφ’ ενός της πληρωμής των δικαιούχων του Προγράμματος ‘Παραδοσιακός Ελαιώνας Άμφισσας’ για το έτος 2012 και αφ’ ετέρου την ολοκλήρωση των Διοικητικών ελέγχων ώστε σύντομα να δρομολογηθούν άμεσα οι πληρωμές και του 2013.
Ο κύριος Ράμμος τόνισε την επιτακτική ανάγκη έναρξης των πληρωμών με προτεραιότητα για τη Φωκίδα επισημαίνοντας ότι :

·         Ο ελαιώνας της Άμφισσας έχει χαρακτηρισθεί ως γνωστό απολύτου προστασίας χωρίς καμία  επιλογή εναλλακτικής καλλιέργειας.
·         Δεν υπάρχουν άλλες εύφορες και παραγωγικές εκτάσεις, εκτός του ελαιώνα στην ευρύτερη περιοχή λόγω του ορεινού αυτής για συμπληρωματικό ή κύριο εισόδημα των ελαιοκτηματιών του παραδοσιακού ελαιώνα .
·         Οι αγρότες της περιοχής έχουν υποστεί ζημιές τόσο από την ακαρπία της ελαιοκομικής περιόδου 2012- 2013 όσο και από την πυρκαγιά της 5ης Αυγούστου 2013.
·         Δεν έχουν λάβει μέχρι τώρα αποζημιώσεις ηρτημένης εσοδείας από ΕΛΓΑ, αλλά ούτε και για την καταστροφή των ελαιοδέντρων από την πυρκαγιά και επιπλέον  
·         Οι δικαιούχοι έχουν ήδη δαπανήσει τα απαραίτητα ποσά  για τη συμμόρφωση των συμβατικών τους υποχρεώσεων για τα έτη 2012 – 2013.
Η ανταπόκριση του ΟΠΕΚΕΠΕ ήταν θετική και αναμένονται ενέργειές του.


                                                                                       Ιωάννης Γ. Ράμμος
                                                                                    Αντιπεριφερειάρχης  Π.Ε. Φωκίδας
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: