Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

ΓΙΑΝΝΗ, ΤΙ ΣΕ ΕΠΙΑΣΕ ΚΑΙ ΕΠΙΤΙΘΕΣΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ; ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΜΑΖΙ ΜΑΣ, ΘΑ ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ..

Ο Γιάννης Πρετεντέρης παίρνει αφορμή από την αντίδραση των καραμανλικών σε όσα είπε εναντίον του Κώστα Καραμανλή ο Κώστας Σημίτης, υπερασπίζεται τον διάδοχο του Ανδρέα Παπανδρέου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ... προσπερνώντας τις αναφορές στην περίπτωση Τσουκάτου και το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, και στέκεται στην περίοδο διακυβέρνησης του τόπου από τη Νέα Δημοκρατία, από το 2004 μέχρι το 2009. [ysterografa]
"Θύμωσαν λέει διάφοροι καραμανλικοί, επειδή ο Σημίτης είπε σε ένα Συνέδριο ότι η Ελλάδα εκτροχιάστηκε δημοσιονομικά την πενταετία 2004-2009. 
Και αντί να πιούν ξίδι να τους περάσει ο θυμός,
άρχισαν να διακινούν διάφορα ακατάληπτα για το Χρηματιστήριο ή τον Τσουκάτο. Επειδή όμως προσωπικά δεν εκτιμώ τους στόκους (κι ακόμη λιγότερο τους φαύλους στόκους...), να θυμίσω μερικούς αδιαμφισβήτητους αριθμούς, που δεν έχουν καμία σχέση με χρηματιστήρια, ούτε με Τσουκάτους", σχολιάζει μεταξύ άλλων στο άρθρο του στα "Νέα" ο Γιάννης Πρετεντέρης.

Ο γνωστός αρθρογράφος του Συγκροτήματος Λαμπράκη υποστηρίζει ότι την περίοδο διακυβέρνησης του τόπου από τον Κώστα Καραμανλή, "η νεοδημοκρατική διακυβέρνηση είχε λανσάρει την εξής πατέντα: Έβαζε να δανείζεται το κράτος, για να μοιράζει η κυβέρνηση λεφτά από δανεικά. Και μοίρασε τόσα πολλά, ώστε ακόμη και ο επερχόμενος τότε Γιώργος Παπανδρέου πίστευε ότι... λεφτά υπάρχουν".

ΣΧΟΛΙΟ: Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν ο Πρετεντέρης συμμετείχε σε κρυφό "Ice Bucket Challlenge" και του γύρισε το μυαλό από τα παγάκια και το παγωμένο νερό, εντούτοις καταπλήσσει σήμερα που επιτίθεται κατά του Καραμανλή, υπερασπιζόμενος βέβαια το πολιτικό του τοτέμ, τον Κώστα Σημίτη, ο οποίος με τη σειρά του είχε τοποθετηθεί σχετικά με τις ευθύνες Καραμανλή για τον εκτροχιασμό της χώρας. 

Το ότι ο Πρετεντέρης ανοίγει μέτωπο με την καραμανλική ΝΔ ίσως είναι και εξυπηρέτηση προς τον Αντώνη Σαμαρά. Ίσως κι αυτό το άρθρο καίει μια και καλή την υποψηφιότητα Καραμανλή για την προεδρία της Δημοκρατίας. Ωστόσο τις τελευταίες μέρες βγήκε ο Σημίτης, βγήκε ο Πρετεντέρης και χτύπησαν, με χάδια βέβαια, τον Καραμανλή. Ο προστατευόμενός τους Βαγγέλης Βενιζέλος θα πράξει κάτι παρόμοιο ή θα επιλέξει την σιωπή της συγκυβέρνησης; 


Όπως και να χει, όσο επιτίθεται, για τους δικούς του λόγους, κατά του Καραμανλή, άθελά του δικαιώνει τον Γιώργο Παπανδρέου. Κι αν αυτό συνιστά μια ακόμα συμβολή στη συνειδητοποίηση της αλήθειας: Ο Κώστας Καραμανλής και η κυβέρνησή του χρεοκόπησαν την χώρα, τελεία και παύλα..

Δεν υπάρχουν σχόλια: