Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

«ΑΝΤΩΝΗ, ΠΡΟΣΕΞΕ!» ΤΟ ΨΕΜΜΑ ΕΧΕΙ ΚΟΝΤΑ ΠΟΔΑΡΙΑ. ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ Β ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Το να διατυπώνεται ένα ακατάσχετος βερμπαλισμός αυτοεπαίνων και αυτοκολακειών σε μια επετειακή κομματική εκδήλωση στην Ελλάδα είναι ένας σταθερός κανόνας του συστήματος.

Το να αποδίδονται όλα τα κακά του κόσμου στον άμεσο εκλογικό αντίπαλο, το απαιτεί το σαβουάρ βιβρ του ελληνικού δικομματισμού.

Το να λείπει κάθε αυτοκριτική, συναίσθηση της ευθύνης, και προσέγγιση των προβλημάτων σε βάθος θεωρείται δυστυχώς ευφυής κίνηση για τις κομματικές τακτικές.

Το να αποπρασανατολίζεται όμως ο λαός, να διαστρεβλώνονται τα πράγματα, να του αποκρύβεται η αλήθεια και να σερβίρεται το ψέμμα, όπως έγινε στην ομιλία Σαμαρά, είναι πολύ επικίνδυνο για τον τόπο.

Αξίζει να αναφέρουμε δύο κεντρικά σημεία. Είπε ο πρωθυπουργός: «Σήμερα το να υπονομεύεις την ευρωπαϊκή θέση της χώρας είναι επομένως επικίνδυνο. Το να υπονομεύεις τη θέση της χώρας στο ΝΑΤΟ είναι σίγουρα ολέθριο». 
Και δεν λέει ότι η Ουκρανία διαμελίσθηκε,
μπήκε σε εμφύλιο πόλεμο γιατί η Γερμανία και οι φίλοι της την ήθελαν σώνει και καλά «ευρωπαϊκή». Δεν λέι ότι το ισλαμικό χαλιφάτο - δολοφόνος φύτρωσε στο έδαφος που έσκαψαν οι βόμβες των συμμάχων των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Συρία και το Ιράκ. Δεν λέει ότι η αμερικάνικη και ευρωπαϊκή στήριξη στην ακραία κυβέρνηση του Ισραήλ έφεραν την αιματοχυσία στη Γάζα. Ότι η επέμβαση τους στη Λιβύη έχει κάνει τη χώρα κόλαση και πεδίο αλληλοσυγκρουόμενων συμμοριών.

Είπε ακόμα ο πρωθυπουργός: « Όχι μόνο δεν θα χρειαστούμε νέο Μνημόνιο, αλλά έχουμε τη δυνατότητα να σταθούμε από την επόμενη χρονιά, ακόμα και χωρίς τα υπόλοιπα χρήματα του τωρινού Μνημονίου». Δεν λέει όμως ότι η ίδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προβλέπει χρηματοδοτικό κενό 12 δις ευρώ για του χρόνου. Δεν λέει ότι με βάση το μνημόνιο απαιτούν αλλά χίλια νέα μέτρα από την κυβέρνηση χωρίς καθυστέρηση. Δεν λέει ότι μετά το μνημόνιο μας περιμένει για δεκαετίες η «αυστηρή επιτήρηση» που προβλέπει η νομοθεσία για την Ευρωζώνη και περιλαμβάνουν ακριβώς τις ίδιες ρυθμίσεις με τα μνημόνια. Κυρίως, δεν λέει και δεν συναισθάνεται τίποτε για το σοκ και δέος που βιώνει η ελληνική οικογένεια.

Λοιπόν, «πρόσεξε Αντώνη», το ψέμμα έχει κοντά ποδάρια.



tsak-giorgis.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: