Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Ο ΓΑΛΛΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ IMERYS ΑΠΟΚΤΑ ΤΗΝ S&B ΓΙΑ 525 ΕΚ. ΕΥΡΩ !

Δείτε την ανακοίνωση της Imerys εδώ
Η οικογένεια Κυριακόπουλου θα συμμετέχει με ποσοστό 4,4% στην Imerys, έναντι ποσοστού 61% που κατέχει στην S&B
Στην εξαγορά της S&B Βιομηχανικά Ορυκτά, συμφερόντων της οικογένειας Κυριακόπουλου, προχωρά ο όμιλος Ιmerys, έναντι τιμήματος ύψους 525 εκατ. ευρώ.
Ο γαλλικός κολοσσός Ιmerys κατέχει ηγετική θέση στον κλάδο των βιομηχανικών ορυκτών παγκοσμίως και αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εισηγμένες στο χρηματιστήριο του Παρισιού.
Σύμφωνα με πληροφορίες που αποκαλύπτει το πρακτορείο Reuters, η Ιmerys αναμένεται να καταβάλλει στην οικογένεια Κυριακόπουλου, για να αποκτήσει τον έλεγχο της S&B Βιομηχανικά Ορυκτά, μετρητά ύψους 311 εκατ. ευρώ, τα οποία θα αντληθούν από τις χρηματοδοτικές πηγές του γαλλικού κολοσσού.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες,
τα υπόλοιπα 214 εκατ. ευρώ από το συνολικό τίμημα των 525 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε μετοχές, οι οποίες θα προκύψουν μετά την ολοκλήρωση αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, την οποία θα υλοποιήσει η οικογένεια Κυριακόπουλου.
Να σημειωθεί εδώ πως μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας, η οικογένεια Κυριακόπουλου θα συμμετέχει με ποσοστό 4,4% στην Imerys, έναντι ποσοστού 61% που κατέχει στην S&B Βιομηχανικά Ορυκτά.
"Αυτή η στρατηγικής σημασίας συγχώνευση θα ενισχύσει τα καθαρά λειτουργικά κέρδη της Imerys, ήδη από τον πρώτο χρόνο της απορρόφησης και θα δημιουργήσει αξία κατά τον τρίτο χρόνο, μέσω της ανάπτυξης σημαντικών συνεργειών", σχολιάζει ο γαλλικός κολοσσός σε ανακοίνωση που εξέδωσε, ενώ αναμένεται κι η ανακοίνωση της S&B.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η οικογένεια Κυριακόπουλου έχει ήδη καταλήξει σε συμφωνία με τον βασικό μέτοχο της Imerys, τη βελγική GBL, για να αποκτήσει εκπροσώπηση στο Διοικητικό Συμβούλιο της Imerys.
Μετά και τις εξελίξεις αυτές διαφαίνεται ότι οι πληροφορίες που διοχετεύονταν αναφορικά με πώληση της εταιρείας σε άλλο όμιλο ήταν το αναγκαίο προπέτασμα καπνού, ώστε σε δεύτερο φόντο να προχωρούν ασφαλέστερα οι διαπραγματεύσεις με το γαλλικό κολοσσό, στρατηγική συνηθισμένη σε deals τέτοιου βεληνεκούς.
Δείτε την ανακοίνωση της Imerys εδώ



Πηγη.amfissaface.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: